صنعت کشتیرانی باید بین ایران و آمریکا یکی را انتخاب کند

سناتور جوزف لیبرمن (چپ) و سناتور سوزان کالینرز در یک کنفرانس خبری

سناتور جوزف لیبرمن رئیس کمیته امنیت ملی مجلس سنای آمریکا و سناتور سوزان کالینز از اعضای ارشد این کمیته در مطلبی که در وب سایت «کریستین ساینس مانیتور» منتشر شده، دیدگاه‌های خود را در مورد ضرورت کنترل و تحریم شدیدتر حمل و نقل دریایی ایران تشریح کرده‌اند.
 
این دو سناتور آمریکایی ابتدا یادآوری می‌کنند که ایران از تمام نقطه‌ضعف‌های موجود در مقررات کشتیرانی و قوانین بین‌المللی برای بی‌اثر کردن تحریم‌های بین‌المللی استفاده می‌کند. یکی از این موارد مؤسسات صدور جواز کشتی‌ها هستند که برای تمام کشورهای جهان از جمله کشتی‌های آمریکایی و ایرانی معاینه فنی و جواز صادر می‌کنند. این مؤسسات از این پس باید بین ایران و یا آمریکا یکی را انتخاب کنند.
 
به نوشته این دو سناتور آمریکایی، آمریکا و اروپا سال‌هاست که از طریق اعمال تحریم‌های چند جانبه و سختگیرانه سعی کرده است کشورهایی را که در جهت مخالف صلح و امنیت بین‌المللی گام برمی‌دارند، مهار کنند. یکی از برنده‌ترین ابزارها تداوم تحریم با هدف منزوی کردن دولت‌های یاغی و خصومت‌طلب بوده است به طوری که از دستیابی به امکانات تجارت بین‌المللی محروم شوند. سلاح تحریم به خصوص در مورد دولت‌هایی نظیر ایران که رفتار آن همواره امنیت جهانی و منطقه‌ای را به خطر انداخته بسیار مفید بوده است.
 
با این همه دولت‌هایی نظیر ایران همواره راه‌هایی برای گریز از این تحریم‌ها پیدا می‌کنند. یکی از این موارد سوء استفاده از نظام پیچیده و به هم ریخته کنترل حمل و نقل دریایی است. کشتی‌های ایرانی در واردات مصالح برنامه‌های هسته‌ای و یا صادرات کالاهای آن کشور برای رژیمی که به شدت محتاج ارز خارجی است نقش فعالی دارند. علاوه بر این کشتی‌های ایرانی برای گروه‌های تندرویی مثل حزب‌الله لبنان و حماس تسلیحات حمل می‌کنند.
 
سناتور جوزف لیبرمن و سناتور سوزان کالینز در ادامه مطلب خود در وب سایت «کریستین ساینس مانیتور» می‌افزایند که طبیعت صنعت کشتیرانی با پیچیدگی‌های ناشی از تغییر مستمر مالکیت و یا ملیت ثبت این کشتی‌ها، سیستم رایج اجاره کشتی و دست به دست شدن کشتی‌ها و محموله‌ها بین شرکت‌های حمل و نقل گوناگون، اجرای دقیق تحریم‌ها علیه ایران را دشوار کرده است.
 
اما یک جنبه مشخص از صنعت کشتیرانی هم قابل کنترل است و هم برای فعالیت‌های کشتیرانی ایران نقش حیاتی دارد. این بخش صدور جواز برای کشتی‌هاست که توسط مؤسسات بین‌المللی مسئول این کار صادر می‌شوند. بدون چنین جوازی هیچ کشتی نمی‌تواند و یا به سختی می‌تواند بیمه لازم را تهیه کرده و به زبانی دیگر اجازه لازم برای فعالیت در عرصه تجارت جهانی را نخواهد داشت.
 
مؤسسات مسئول صدور این جواز در عین حال معیارهای جهانی برای طراحی ساختمان و مختصات فنی و ایمنی کشتی‌ها را نیز تعیین می‌کنند. آنها با بررسی طراحی و ساختمان کشتی‌ها و یا بازرسی از آنها در بنادر مختلف تشخیص می‌دهند که کدامیک از کشتی‌ها صلاحیت دریانوردی را دارند. در عین حال آنها به نمایندگی از سوی هر دولتی تعیین می‌کنند که آیا کشتی‌هایی که با پرچم آن دولت در تردد هستند، جواز لازم را دارند یا نه.
 
فقط چندین مؤسسه بین‌المللی در سطح جهان عهده‌دار چنین وظیفه‌ای هستند. آنها در اکثر بنادر مهم جهان شعبات و کارکنان خود را دارند و هر یک از این مؤسسات ممکن است کشتی‌های چندین کشور گوناگون را بازرسی کنند. برخی از این مؤسسات در عین حال که به نیابت از سوی آمریکا و یا کشورهای اروپای غربی مشغول به این کار هستند، برای کشتی‌های ایرانی نیز جواز صادر می‌کنند.
 
سناتور جوزف لیبرمن و سوزان کالینز در پایان مطلب خود در وب سایت «کریستین ساینس مانیتور» توضیح می‌دهند که همراه با یکدیگر از نمایندگان مجلس سنا طرح لایحه جدیدی را معرفی کرده‌اند با عنوان «موازین بازرسی کشتیرانی- قانون پیشنهادی سال ۲۰۱۱» .
 
طبق این طرح دولت آمریکا از این پس نخواهد توانست کار بازرسی و صدور جواز برای کشتی‌های خود را به مؤسساتی محول کند که خدمات مشابهی را در اختیار دولت‌های ایران، سوریه، کره شمالی و یا سودان شمالی قرار می‌دهند.
 
به اعتقاد آنها، کشتی‌های متعلق به یک چنین حکومت‌هایی نباید از این پس اجازه و امکان آن را داشته باشند که در فعالیت‌هایی شرکت کنند که برخلاف اراده و منافع جامعه بین‌المللی است. محروم کردن حکومت‌های خاطی و سرکش از جواز کشتی که توسط مؤسسات بزرگ صدور جواز کشتیرانی صادر می‌شوند از تحرک آنها کاسته و اقتصاد داخلی آنها را تضعیف می‌کند. بنابراین زمان آن فرا رسیده تا با لغو جواز تجاری این حکومت‌ها تأثیر تحریم‌های بین‌المللی را افزایش داد.

+75
رأی دهید
-34

bavar88 - آمستردام - هلند
همین که اذعان دارید که کشتیرانی باید بین آمریکا و ایران یکی‌ را انتخاب کند این یعنی‌ که این دو به یک اندازه مهم هستند و باید در معادلات جهان سهم یکسان داشته باشند...انقلاب اسلامی به این اندازه رشد کرد که با قدرت‌های دیگر رقابت می‌کند ...ببین از زمان شاه که نوکر آمریکا بودیم به جایگاه مهم رقیب رسیدیم...
دوشنبه 28 آذر 1390 - 07:13
sepehr79 - وین - اتریش
یاغی‌ و خصومت طلب، چه توصیف قشنگیه برا حکومت جمبولی اسـ... و دستمال به دستای وحشی و جانی.کم کم داره روز موعود فرا میرسه. جام زهرتونو آماده کنید .... اشغالگر. ایرانمان را باز پس میگیرم. البته اینا که از روی نمیرن به این راحتی. حالا پسر شجاع بازم میاد میگه کارناوال لختیا !!!!!!
دوشنبه 28 آذر 1390 - 07:30
Mossadegh - لندن - انگلیس
با کمی دقت به قیافه این دو نفر انسان متوجه پلیدی و کثیفی روحیه و ذاتشان می شود که ریشه اسرائیلی دارد!!
دوشنبه 28 آذر 1390 - 08:45
love-iran - چابهار - ایران
هههههههههه یک پز سیاسی دیگه 32 تا سال هیچ غلطی نکردید زمان جنگ تحریم اقتصادی کردید تحریم فروش قطعات نظامی کردید چی شد که حالا بخواد بشه دولت ایران فقط چین رو داشته باشه بسته که الان هم همین کار رو کرده
دوشنبه 28 آذر 1390 - 08:49
انقلاب دوم - هامبورگ - آلمان
باور۸۸ - آمستردام - هلند زرشککککک، به چه جایگاه مهمی‌ رسیدیم، به جز چهار تا کشور در پیتی و آویزون هیچ کشور مهم و تاثیر گذاری تره هم برامون خورد نمی‌کنه! آخه به چی‌ این رژیم عقب افتاده دلت خوشه؟ به این که ایران را ۱۴۰۰ سال به عقب برگرداندند؟ یا به افتخارات بین المللی که محمود چاخان برامون کسب کرده؟ بهت پیشنهاد می‌کنم یه نمونه دریچه مغزتو باز کنی‌ یه هوا بهش بخوره، حیفه ها، دست نخرده می‌مونه!
دوشنبه 28 آذر 1390 - 10:20
parvaz 1 - پلیموس - انگلیس
mossadegh - لندن-انگلیس شما که از روی عکس کار روانشناسی و چهره شناسی میکنید٬ بفرمایید لطفا نظرتون را نسبت به چهره های آخوندها و بسیجی ها و سپاهی ها که از نزدیک دیده اید اعلام کنید
دوشنبه 28 آذر 1390 - 10:21
khorramdin babak - فرانكفورت - فرانكفورت
باور باز هم رویا سیاسی شروع شد. ولی‌ جالبه . که بزرگی دولت اسلامی را در مقایسه با آمریکا می‌‌بینید. اینقدر عقده خود کم بینی‌؟ حالا چشمک عشق مستقیم بزنید. گیرم که دولت اسلامی بزرگ مثل آمریکا باشد. چه سودی برای ملت ایران دارد. آقا محمد قاجار هم خیلی‌ بزرگ بود. ولی‌ خونخوار ملت. مثل شا علی‌ خامنه‌ای.
دوشنبه 28 آذر 1390 - 10:25
bavar88 - آمستردام - هلند
khorramdin babak - فرانکفورت - فرانکفورت...انقلاب دوم - هامبورگ - آلمان. مزدوران فراری و حقوق بگیرن غربی! ما دلمون به همین خوش فعلا که تونستیم به این جایگاه برسیم در دوره شاه مملی اول سگ آمریکای ارزش داشت و بعد مردم ایران...مگه نه!!! یادتون نمیاد شاید..هههه
دوشنبه 28 آذر 1390 - 13:37
freevahid - تهران - ایران
دوست عزیز خارجی ها عاشق مملکت ما نیستند که با ما تجارت کنند بلکه عاشق پول ما هستند و این هیچ ربطی به عظمت انقلاب اسلامی ندارد. رابطه کشور کمونیستی چین و ایران که جا پای انگلستان در گذشته گذاشته است موید این موضوع است.
دوشنبه 28 آذر 1390 - 13:59
ghalamfarsai - مالمو - سوئد
باور ۸۸ شما تو هلند چیکار میکنی‌؟ جناب انقلابی؟؟ با این نظرات دست هرچی‌ لمپن از پشت بستی
دوشنبه 28 آذر 1390 - 14:51
darkoob - تهران - ایران
زدن به سیم آخرا، معلوم نیست ایران چکار کرده که این جوری دارن جیغ میکشن. این تحریما فقط مردمو اذیت میکنه و زیاد کارساز نیست. امریکاییا دشمن مردم ایرانن نه حکومت ایران اونا با تفکر شیعی مشکل دارن و فقط به کشورایی که توشون شیعه هست حمله می کنن
دوشنبه 28 آذر 1390 - 14:52
Azadikhah - تكسل - هلند
طرفداران رژیم آخوندی اسلامی ضدّ ایرانی‌ ایران، اینقدر جوش نزنید سکته می‌کنید!آمریکا،اروپا از اسرائیل بدتر و ج اسلامی ایران از همه‌شان بدتر.همه‌شان جنایتکار و کثیف هستند ولی‌ فرقشان این است که ایران در حق ملت خودش بیشتر جنایت کرده تا آنها!
دوشنبه 28 آذر 1390 - 15:36
ehsanusa - تهران - ایران
فقط ایران نیست که به این جایگاه مهم رسیده، سوریه، کره شمالی و سودان شمالی هم به این جایگاه مهم رسیده اند!!!!. / قابل توجه .. هه هه هه هه !!!
دوشنبه 28 آذر 1390 - 16:30
aghareza27 - برگن - نروژ
bavar88 - آمستردام - هلند دوست عزیز تو اون جمله طرف گفت شرکتها باید بین ایران و آمریکا یکی را انتخاب کنه ،پس با هم مقایسه نکرده دوما اگر تا اخر خونده باشی‌ ایران را با سوریه کره شمالی و سودان شمالی در یکر ردیف قرار داده این کجاش افتخا‌ر داره در ضمن حقوق کار تو سفارت چنده ؟؟؟؟؟
دوشنبه 28 آذر 1390 - 22:29
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.