هشدارهایی درباره روش های کنترل ریزش مو
ایسنا: در حالت طبیعی در ازای موهایی که از روی سر می افتند به طور مداوم تارهای جدید مو جایگزین می شوند اما اگر موهای جدید جایگزین تار موهای از دست رفته نشوند، تاسی سر گسترش پیدا می کند. بر اساس نوع و عامل ریزش مو، انواع مختلفی از تاسی بروز می کند. اگر با وجود مطالعه مقالات مختلف و راه حل های گوناگون هنوز نگران ریزش غیرطبیعی موهایتان هستید این نکات مهم و تاثیرگذار را بخوانید و در پروسه کنترل ریزش مو مد نظر قرار دهید.
به گزارش سایت اینترنتی هلت می آپ، شایع ترین نوع ریزش مو حالتی است که با عنوان «تاسی الگوی مردانه» یا «تاسی الگوی زنانه» شناخته شده است. این نوع ریزش مو دائمی است و درمانی برای آن وجود ندارد چون ژنتیک و وراثت عامل بروز آن است.
سایر انواع ریزش مو اغلب موقتی هستند و ممکن است علامت یک بیماری جدی، عفونت پوستی، استرس، استفاده از داروهای خاص یا بیماریهای تیروئیدی باشد. در این حالت وقتی عامل ریزش مو شناخته و درمان شود ریزش مو کاهش یافته یا حتی متوقف می شود. برای کنترل ریزش مو دو روش متداول وجود دارد که شامل درمان های غیر جراحی و درمان های جراحی هستند.
امروزه داروهای غیرنسخه ای گوناگونی برای جلوگیری از ریزش مو موجود هستند شامل قرص ها، روغن های مو و یا سایر اشکال دارویی که تولیدکنندگان آنها ادعا می کنند برای درمان ریزش مو مفید هستند اما به این داروها اطمینانی نیست چون مادامی که از آنها استفاده کنید، ریزش مو متوقف می شود اما به محض این که آنها را کنار بگذارید، دوباره مشکلتان از سر گرفته می شود. بعلاوه این داروها و مکمل ها عوارض جانبی جدی می توانند بر جای بگذارند. در برخی موارد به پوست سر کورتیزون تزریق می شود که ممکن است به توقف ریزش مو کمک کند اما روش بسیار کندی است و در افراد مختلف تاثیر متفاوتی دارد. در تاسی الگوی زنانه همچنین از تحریک کننده های هورمونی استفاده می شود.
درمان های جراحی نیز در مواردی بکار گرفته می شوند که ریزش مو واقعا موجب نگرانی فرد شود تا جایی که بیمار راضی شود برای درمان زیر تیغ جراحی برود. در این حالت گزینه های درمانی شامل پیوند پیاز مو است. این روشها، گران قیمت و دردناک هستند اما نتایج آن ظرف هشت تا ۱۰ هفته پس از جراحی مشاهده می شود. البته در این روش ها خطر بروز زخم و عفونت نیز وجود دارد. در هر صورت اگر تصور می کنید که مقداری زیادی از موهایتان می ریزد قبل از هر اقدامی با یک پزشک متخصص مشورت کنید.