علیرضا سیدین به اتهام انجام غسل تعمید در ترکیه به زندان محکوم شد
محمد علی دادخواه، وکیل علیرضا سیدین
به گزارش وبسایت کمپین حقوق بشر ایران، قاضی پرونده علیرضا سیدین، ایرانی ۳۱ ساله که چهار سال پیش اسلام را ترک کرده و به مسیحیت گراییده است، او را به شش سال زندان محکوم کرده است. قاضی دادگاه گفته «ما به اندازه کافی کشیش برای غسل تعمید در ایران داریم و این که متهم در ترکیه این کار را کرده، اقدام علیه نظام محسوب می شود.»
محمد علی دادخواه، وکیل این پرونده به کمپین حقوق بشر ایران گفته است: «قاضی دادگاه می گوید اقدام متهم برای غسل تعمید در ترکیه، اقدام علیه نظام تلقی می شود و اگر او واقعا نیاز به غسل تعمید داشت، ما به اندازه کافی در ایران کشیش داریم که این کار را انجام دهد.»
وی افزود: «به نظر قاضی، متهم با این کار فقط خواسته فقدان آزادی در ایران را نشان دهد.»
به گفته آقای دادخواه، این پرونده بیش از آن که متوجه تغییر دین متهم باشد، به این مسئله متمرکز شده که چرا مراسم غسل تعمید در ترکیه انجام شده است.
«کری کاکونده» مسئول امور مطبوعاتی «اتحاد مسیحیان جهان» که مقر آن در لندن است به رادیو فردا گفت: «ما هم اخبار نگران کننده در مورد اتهام های پرونده آقای سیدین را دریافت کرده ایم.»
وی افزود: «این گونه فشارها بر نوکیشان مسیحی ادامه همان سیاست های قبلی است که در ایران اعمال می شود و ما خواستار آزادی و نیز رفع اتهامات علیرضا سیدین هستیم.»
آقای سیدین که یک کلیسایی خانگی را اداره می کند، اولین بار حدود دو سال پیش دستگیر شده و با قید وثیقه آزاد شد. نخستین جلسه دادگاه او چند هفته پیش در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب برگزار شد.
به گفته وکیل پرونده، علیرضا سیدین با موارد اتهامی دیگری از جمله پخش کردن ویدئوهایی در مورد غسل تعمید و همچنین انجام گفت وگو و مصاحبه در مورد غسل تعمید روبرو است.
محمد علی دادخواه گفت: «همچنین موکل من با اتهام راه اندازی و اداره کلیسایی خانگی روبرو است. وی در کلیسای خانگی خود با دیگر کسانی که به مسیحیت گراییده بودند دیدار داشته ولی فقط موکل من دستگیر شده است.» وی افزود: «قاضی دادگاه معتقد تمامی موارد اتهامی، در راستای اقدام علیه نظام تعریف می شود.»
وی افزود: «من در لایحه دفاعی سعی کردم به قاضی بگویم می توان این اتهام ها را تبلیغ علیه نظام هم تعریف کرد که مجازات آن فقط یک سال زندان است.»
هر چند قانون اساسی جمهوری اسلامی، آئین مسیحیت را به رسمیت شناخته است، اما در سالهای گذشته مقامهای جمهوری اسلامی محدودیتهای گستردهای را برای اقلیتهای مذهبی و به ویژه مسیحیان در ایران اعمال کردهاند که از آن جمله میتوان به بازداشت شماری از کشیشان مسیحی و محاکمه آنان اشاره کرد.
آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران پیشتر و در جریان سفرش به قم گفته بود دشمن از طریق ترویج «عرفانهای کاذب»، «بهائیت» و «کلیساهای خانگی» در صدد تضعیف دین در جامعه است.