صالحی اظهارات درباره حمله به سپر دفاع موشکی ناتو در ترکیه را رد کرد
علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران، اظهارات برخی مقامات حکومتی جمهوری اسلامی در خصوص حمله به تاسیسات سپر دفع موشکی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، در ترکیه را رد کرده و گفته است این سخنان «دیدگاه شخصی» بوده و بیانگر نظرات رسمی دولت جمهوری اسلامی نیست.
علی اکبر صالحی در گفت وگو با خبرگزاری دولتی آناتولی، که روز چهارشنبه منتشر شد، گفته است، به کسانی که چنین اظهارات «غیرمسئولانه ای» را مطرح کرده اند، «هشدار داده شده است.»
وی اضافه کرده است:«ما کاملا چنین دیدگاه هایی را رد می کنیم.»
گزارش خبرگزاری رویترز حاکی است که احمد داود اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، نیز درگفت وگویی تلفنی با علی اکبر صالحی ، مراتب ناخرسندی دولت خود از اظهارات مقامات ایرانی در خصوص حمله به تاسیسات سیستم سپر دفاع ضد موشکی ناتو در خاک این کشور را به وی ابلاغ کرده است.
حسین ابراهیمی، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت وگو با روزنامه «شرق» در هفدهم آذرماه هدف استقرار طرح سپر دفاع موشکی در ترکیه را «دفاع از اسرائیل» دانسته و گفته بود: « هدف بودن سپر دفاع موشکی در خاک ترکیه، درصورت اجرایی شدن هر نوع تهدیدی علیه جمهوری اسلامی یک واکنش حتمی و طبیعی است و قطعا نیروهای مسلح ما برای این کار و این هدف برنامه ها و تاکتیک های از پیش تعیین شده ای دارند.»
این در حالی است که علی اکبر صالحی گفته است: «موضع رسمی جمهوری اسلامی در قبال ترکیه برمبنای برادری و دوستی استوار است.»
به گزارش خبرگزاری آناتولی، علی اکبر صالحی همچنین تصریح کرده که هرگونه دیدگاه در سیاست خارجی کشور از سوی آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، محمود احمدی نژاد، رییس جمهور و وی بیان می شود و «هرگونه اظهار نظر دیگری بیانگر دیدگاه شخصی افراد خواهد بود.»
پیش از این امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی موشکی سپاه پاسداران، درپنجم آذرماه گفته بود در صورتی که ایران هدف حمله خارجی قرار گیرد سپر دفاع ضد موشکی ناتو در استان مالاتیا درجنوب ترکیه هدف قرار خواهد گرفت.
فرمانده هوا فضای سپاه پاسداران، با بیان اینکه استقرار سپر موشکی ناتو در خاک ترکیه برای حفاظت از اسرائیل است، گفته بود که آمریکا برای پوشش کامل ایران در یکی از کشورهای خلیج فارس هم میخواهد سپر موشکی ایجاد کند.
ترکیه، عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، سال جاری میلادی با استقرار سیستم دفاع موشکی ناتو درخاک این کشور موافقت کرد. آمریکا می گوید هدف این سیستم مقابله با تهدید های موشکی از خاورمیانه و به ویژه ایران است.
پیش از این شماری از مقامهای ایرانی و از جمله یحیی رحیم صفوی، مشاور نظامی آیت الله خامنهای از استقرار سامانه دفاع موشکی در خاک ترکیه انتقاد کرده بودند.
یحیی رحیم صفوی از استقرار سامانه دفاع موشکی در خاک ترکیه به عنوان «خطای استراتژیک» دیگری یاد کرده که به گفته او میتواند هم برای ایران و هم برای روسیه «پیام روشنی» داشته باشد.
مرکز پژوهشهای مجلس نیز استقرار سپر دفاع موشکی در ترکیه را «در زمره تهدیدات امنیتی» ارزیابی کرده است.
در تابستان امسال دیمیتری راگوزین، نماینده روسیه در ناتو گفته بود که از این سامانه ممکن است برای حمله به ایران استفاده شود.