قدرت خرید جامعه کارگری ۵۰ درصد کاهش یافته است
علی قنبری، عضو سابق شورای عالی پول و اعتبار گفت قدرت خرید جامعه کارگری ۵۰ درصد کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، علی قنبری، عضو سابق شورای عالی پول و اعتبار و استاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: "در حال حاضر نرخ خط فقر در کلانشهرهای کشور بیش از ۸۰۰ هزار تومان برآورد شده است. این در حالی است که میزان پایه حقوق دریافتی کارگران ۳۵۰ هزار تومان است."
وی با تأکید بر اینکه "با اجرای قانون هدفمندی یارانهها مشکلات کارگران بیشتر از گذشته شده است"، اجرای قانون هدفمندی یارانهها را منجر به افزایش بیرویه نرخ تورم اعلام کرد.
قنبری گفت: "در حال حاضر یارانههای دریافتی تنها جوابگوی هزینههای آب و برق خانوادههای کارگری است."
علی قنبری افزود: "بهرغم ادعای وزیر امور اقتصادی و دارایی مبنی بر حفظ قدرت خرید هشت دهک جامعه ما هماکنون شاهدیم قدرت خرید این دهکها بیش از گذشته کاهش یافته است."
دهک شاخص سنجش توزیع درآمد است. برپایه این سنجش، مردم یک کشور را به ده گروه جمعیتی مساوی از درآمد از کمترین به بیشترین سطح درآمد تقسیم میکنند؛ دهک نخست که ۱۰ درصد کشور را تشکیل میدهد کمترین درصد درآمد ملی و دهک دهم بیشترین را داراست.
شمسالدین حسینی وزیر اقتصاد ایران روز ۱۲ آذرماه جاری در حاشیه همایش تبیین طرح تحول مالیاتی گفت یارانه نقدی در روند اجرای هدفمندی یارانهها قدرت خرید دهک جامعه را کاملاً حفظ کرده است. وی اظهار داشت: "محاسبات ما هم این مسأله را تأیید میکند و طبقات ۹ و ۱۰ همواره قدرت خرید خود را جبران میکنند."
اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها، اثرات مستقیمی بر توزیع درآمد بر جای گذاشته است. مسئولان اقتصادی ایران این بازتوزیع درآمد را به نفع خانوارهای دهکهای پایین و به زیان خانوارهای دهکهای بالا میدانند.
این در حالی است که چند ماه پیش تارنمای تابناک از شرایط بد اقتصادی حاکم بر ایران نوشته و گفته بود: "اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها و تحریمهای اقتصادی و تنشهایی که در سطح منطقه حاکم است، باعث شده که زندگی مردم با مشکلاتی روبهرو شود و نمیتوان منکر وجود این مشکلات شد."
به گفته تابناک "قدرت خرید مردم روزبهروز کاهش مییابد و فشار بر مردم بیشتر میشود. گرانی و تورم بر اقشار ضعیف و کمدرآمد فشار دوچندانی وارد میکند و دولت وظیفه دارد پیش از ایجاد مشکل چارهاندیشی کند."