تعطیلی مدارس خارجی در ایران پس از حمله به سفارت بریتانیا
نمایی از حمله مهاجمان به سفارت بریتانیا در تهران.
یک هفته پس از حمله به سفارت بریتانیا در ایران، گزارش های رسیده حاکی است که مدارس خارجی در تهران بسته و عده ای از معلمان خارجی نیز از کشور خارج شده اند. وزیر امور خارجه ایران نیز در تازه ترین موضعگیری خود گفته است که حمله به سفارت مورد تایید ما نیست.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از پیامدهای حمله به سفارت بریتانیا و مجتمع مسکونی باغ قلهک، بسته شدن تعدادی از مدارس بین المللی درتهران بود.
بر اساس این گزارش، مدرسه فرانسوی که در محوطه باغ قلهک در تهران قرار دارد در همان روز حمله بسته شد. به نوشته رویترز، دانش آموزان این مدرسه هنگام حمله به سفارت در کلاس های درس بودند.
مدرسه آلمانی هم که در نزدیکی سفارت بریتانیا قرار دارد خسارت هایی دیده و شیشه های آن شکسته است.
اما مدیران مدرسه انگلیسی ها دانش آموزان را در همان دقایق اولیه حمله به خانه های شان فرستادند و آسیبی به آنان نرسیده است.
بر اساس گزارش های منتشره، این سه مدرسه بین المللی در تهران همچنان تعطیل هستند و صدها دانش آموز خارجی و ایرانی در وسط سال تحصیلی خانه نشین شده اند.
رویترز می افزاید: گفته می شود بسیاری از معلمان خارجی و خانواده های شان هم بعد از این حمله، ایران را ترک کرده اند.
مدرسه فرانسوی که بیش از ۲۵۰ دانش آموز دارد احتمالا هفته آینده کلاس های خود را از سر می گیرد ولی مدرسه انگلیسی ها دستکم تا پایان سال جاری میلادی بسته خواهد ماند.
حمله به سفارت بریتانیا به بسته شدن کامل آن و خروج تمامی دیپلمات ها و کادر سفارت بریتانیا از ایران منجر شد. فرانسه نیز تعداد دیپلمات های خود در تهران را کاهش داده و شماری از کشورهای اروپایی سفرای خود در تهران را برای رایزنی احضار کرده اند.
این حمله با واکنش های شدید بین المللی روبرو شد و شورای امنیت سازمان ملل آن را محکوم کرد. در واکنش به این حمله، بریتانیا سفارت خود را در تهران بست و از ایران خواست تا سفارتش در لندن را تعطیل کند.
در همین حال، علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در نشست بن به آلمان سفر کرده است در دیدار با دبیرکل سازمان ملل، درباره حمله به سفارت بریتانیا گفته است که «این مسئله قابل پیش بینی نبوده است.»
وی همچنین در دیدار با همتای سوئدی خود اظهار داشت: «این حمله قابل پیش بینی نبوده و مورد تایید هم نیست و تلاش داریم تا از این گونه وقایع جلوگیری کنیم.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا، کارل بیلت، وزیر امور خارجه سوئد، نیز در این دیدار گفته است که حمله به سفارت بریتانیا، «موجب نگرانی شدید کشورهای اروپایی و دیپلماتهای خارجی در تهران» شده است.
در همین حال، خبرگزاری رویترز گزارش داده است که خروج اتباع خارجی از ایران گروهی از ساکنان تهران را نگران کرده است.
یکی از ساکنان تهران به این خبرگزاری گفته است که «خارجی های زیادی ایران را ترک می کنند و من نگران حمله نظامی هستم، ما هم مثل عراق خواهیم شد.»
یکی از کارمندان دولت هم گفته است: «به ما حمله خواهد شد، من این را احساس می کنم، می خواهم پولم را از بانک بیرون بکشم تا در صورت حمله پول نقد دستمان باشد.»
این کارمند دولت افزوده است که او و دوستان اش مواد غذایی در خانه های شان ذخیره کرده اند.
نگرانی از حمله به تاسیات هسته ای ایران در چند ماه اخیر و با اظهارات مقامات اسرائیلی شدت گرفته است ولی آمریکا و کشورهای غربی همچنان بر حل مسالمت آمیز بحران هسته ای ایران تاکید می کنند.