نخست وزیر امارات: در صورت حمله به اسرائیل، شهرهای ایران منهدم خواهند شد
شیخ محمد بن رشید آل مکتوم، نخست وزیر امارات متحده عربی و امیر دبی در مصاحبه ای، نگرانی ها از «ایران هسته ای» را رد کرد، ولی گفت: در صورتی که ایران به اسرائیل حمله کند، «تنها یک روز بعد، شهرهای ایران منهدم شده اند.»
شیخ محمد بن رشید آل مکتوم، نخست وزیر امارات متحده عربی و امیر دوبی همراه با محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران/ ۱۴ مه ۲۰۰۷.
نخست وزیر امارات در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی.ان.ان که شامگاه دوشنبه پخش شد، گفت که باور ندارد ایران در مسیر تولید بمب اتمی گام بر می دارد و در غیر این صورت، بمب نیز هیچ فایده ای برای ایران نخواهد داشت.
امیر دبی اظهار داشت: «ایران می تواند با بمب اتمی اش چه کار کند؟ آیا می تواند با آن اسرائیل را بمباران کند؟ چند فلسطینی کشته خواهند شد؟ شما اصلاً فکر می کنید که اگر ایران به اسرائیل حمله کند، شهرهای ایران امن خواهند ماند؟ همه آنها یک روز بعد منهدم شده اند.»
نخست وزیر امارات متحده عربی در پاسخ به پرسش بانوی مصاحبه گر سی.ان.ان، در این زمینه که «آیا ایران اکنون بیش از گذشته، بزرگ ترین خطر برای منطقه محسوب می شود؟» گفت: «ایران همسایه ماست؛ آنها مسلمان هستند و ما هزاران سال در جوار یکدیگر زندگی کرده ایم.»
آژانس بین المللی انرژی اتمی ماه گذشته گزارش جدیدی در باره ابعاد و ماهیت برنامه هسته ای ایران منتشر کرد که در آن بر هر چه نظامی تر شدن مسیر برنامه هسته ای ایران تاکید شده است.
انتشار این گزارش، نگرانی های آمریکا و همپیمانان آن در جهان را نسبت به نیات برنامه هسته ای ایران عمیق تر کرده است و موجب برقراری تحریم های جدیدی از سوی شماری از قدرت های غربی علیه ایران شده است.
به نظر می رسد که سخنان نخست وزیر امارات با هدف آرام کردن جهانیان بیان شده است.
در همین حال، یک مقام بلند پایه عربستان سعودی، روز دوشنبه دیدگاه متفاوتی نسبت به ایران بیان کرد.
امیر ترکی الفیصل، رییس پیشین سازمان اطلاعات عربستان سعودی (که همچنان شخصیتی مهم در ساختار و سیاست گذاری کشورش محسوب می شود)، صریحاً گفت که با وضعیت ایجاد شده، عربستان نیز در اندیشه پایه گذاری برنامه هسته ای خود با هدف رسیدن به توانایی اتمی نظامی است.
امیر ترکی الفیصل با بیان اینکه «تلاش های جهانی برای متقاعد کردن ایران و اسرائیل به خلع سلاح (هسته ای) ناکام شده است»، افزود: «عربستان نیز موظف است که از همه راهها، از جمله مجهز شدن به این سلاح (بمب اتمی) از مردم خود دفاع کند.»
سخنان نخست وزیر امارات متحده عربی و مقام ارشد عربستان سعودی در حالی بیان شد که روزنامه بریتانیایی «دیلی تلگراف» روز دوشنبه به نقل از دستگاه های اطلاعاتی غربی، مدعی شد که به دستور سرلشگر پاسدار محمدعلی (عزیز) جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، نیروهای ایران به حالت آماده باش در آمده و سطح آمادگی نیروها به سطح آمادگی عملیاتی ارتقاء یافته است.
نخست وزیر امارات
به نوشته «دیلی تلگراف»، ایران برای حمله احتمالی به هدف های خود آماده می شود؛ «چه نبردی آشکار چه مخفی،...و مردم تهران می گویند که خروج دیپلمات های اروپایی یکی از نشانه های نزدیک شدن جنگ است...شهروندان نگران، برخی مایحتاج اساسی را برای روز مبادا، در خانه های خود انبار می کنند.»
یکی از مقامات ارشد نظامی ایران نیز در روزهای اخیر به رسانه های ایران گفت «ایران، شبِ حمله ای، فکر می کند.»
به گزارش خبرگزاری مهر، امیر دریادار غلامرضا بی غم، جانشین فرمانده نیروی دریایی ایران، هفته گذشته در مراسمی گفت: «تهدید در عالم سیاست یک مسئله است و در عالم نظامی نیز یک عامل دیگر، ولی با وجود این، ما همواره تهدیدات دشمن را جدی می گیریم و شبِ حمله ای فکر می کنیم.»
در حالی که لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا، شامگاه آدینه گذشته در سخنرانی در اندیشکده «سابان» برای صلح خاورمیانه، از عواقب حمله یکجانبه اسرائیل به ایران، به ویژه بدون هماهنگی با آمریکا ابراز نگرانی کرد، دو روز بعد، نخست وزیر اسرائیل، به آقای پانه تا پاسخ تلویحی ولی روشنی داد و فشارهای وارده از سوی آمریکا را رد کرد.
بنیامین نتانیاهو روز یکشنبه در آیین گرامیداشت یاد دیوید بن گوریون، اولین نخست وزیر اسرائیل پس از استقلال این کشور، گفت: بن گوریون نیز زیر فشار سنگین جهانی و غربی بود و همگان به او هشدار می دادند که بدون هماهنگی و با اطلاع دوستان اسرائیل، عمل نکند اما اگر بن گوریون به این نصایح عمل کرده بود، ما امروز اینجا نبودیم.
منظور نتانیاهو در اعلام استقلال اسرائیل از سوی بن گوریون در ماه مه سال ۱۹۴۸ بود؛ در حالی که قطعنامه پذیرش تقسیم این سرزمین به دو کشور اسرائیل و فلسطین از بیست و نهم نوامبر سال ۱۹۴۷ در سازمان ملل متحد پذیرفته شده بود، اما چون اعراب آن را نمی پذیرفتند استقلال اسرائیل و تشکیل کشور یهود نیز در پرده ابهام رفته بود. در حالی که تنها ساعات محدودی به ایام طولانی استیلای بریتانیا بر این سرزمین باقی مانده بود و اختیارات بریتانیا در حال پایان گرفتن بود، بن گوریون بدون همراهی غرب، استقلال اسرائیل را در تل آویو اعلام کرد.
ساعاتی بعد، اختیارات قیمومیت بریتانیا پایان یافت و اسرائیل به استقلال رسیده بود اما فلسطینی ها و اعراب رها شده به حال خود، با هدف منهدم کردن اسرائیلِ نوپا، به سوی جنگ با اسرائیل رفتند. دراین وضعیت، بن گوریون نیز تصمیمات خطیری برای دفاع از استقلال تازه اعلام شده، گرفت که بسیاری از آنها موجب ناخشنودی آمریکا و بریتانیا بود.
اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، نیز یک روز پس از سخنان همتای آمریکایی خود، در مصاحبه ای با شبکه دوم تلویزیون اسرائیل، تاکید کرد: اسرائیل یک کشور مستقل است و خود تصمیم گیرنده سرنوشت خویش است.
اهود باراک گفت که «اگر دست بروی دست بگذاریم تا ایران به بمب اتم رسیده و آخرین فرصت مقابله از بین رفته باشد، چه خواهد شد؟»
در همین حال، آقای باراک، بر لزوم تحریم های فلج کننده تر علیه ایران در مقطع کنونی تاکید کرد.
از ماه گذشته که آیت الله علی خامنه ای از دانشکده افسری سپاه پاسداران ایران؛ دانشکده امام علی، دیدار کرد، فرماندهان نظامی ایران از تغییر استراتژی نظامی ایران سخن گفته و تأکید کردند که هر تهدیدی را با تهدید پاسخ خواهند داد.
در این راستا، در کنار یک سری تهدیدها به توانایی قطعی ایران در «ریشه کنی» اسرائیل، فرمانده بسیج ایران هفته گذشته در مصاحبه با برنامه «کنکاش» در شبکه جام جم گفت که ایران می تواند هم اسرائیل را منهدم کند و هم از توانایی حمله به خود آمریکا در کنار هدف قرار دادن پایگاه پنجم آمریکایی ها در بحرین و پایگاه هوایی آمریکا در قطر برخوردار است.
به گفته او، در صورت حمله ایران به خود آمریکا نیز، آمریکا حتی نخواهد توانست کاری کند.
وزیر دفاع آمریکا در پاسخ تلویحی به این تهدیدات فرماندهان ایرانی، جمعه شب در واشینگتن گفت: اگر ایران کشتیرانی خلیج فارس را مختل کند، با ارتش آمریکا روبرو خواهد شد زیرا «خلیج فارس» خط قرمز آمریکاست.
سخنان نخست وزیر امارات و نیز رییس پیشین سازمان اطلاعات عربستان در باره برنامه هسته ای ایران، پس از مدت ها سکوت نسبی از سوی رهبران امیر نشین های خلیج فارس بیان شده است.
در صدها سندی که ویکی لیکس در سال گذشته منتشر کرد، سخنان بسیاری از سران این امیر نشین ها در حالی ثبت شده بود که در پشت درهای بسته و در دیدار با مقامات مختلف آمریکا، به این کشور برای حمله نظامی به ایران التماس کرده اند؛ قوی ترین استدلال آنها که از جمله از سوی مقامات عربستان و امارات بیان شده بود این است که «سرِ افعی را که در تهران نشسته است، باید به سنگ کوبید».
نخست وزیر اسرائیل همان زمان گفته بود که این اسناد مطلب تازه ای را برای اسرائیل فاش نکرده و نگرانی امیر نشین های حاشیه خلیج فارس از ایران، بسیار عمیق و همدلی شان با اسرائیل روشن است.
در همین حال، امارات متحده عربی در جنوب ایران همچنان از معاملات تجاری کلان با ایران سود می برد و به گزارش روزنامه «تایمز مالی»، مبادلات تجاری ایران و امارات، به ویژه با دوبی، هنوز چشمگیر است.
از حدود ده میلیارد دلار همکاری تجاری ایران- امارات، هفت میلیارد دلار آن برای انتقال کالا به سوی ایران از طریق بندر دوبی بوده است.
دیوید کوهن، معاون وزارت خزانه داری آمریکا، هفته گذشته با سفر به امارات، برای پیوستن عملی تر این کشور به تحریم ها علیه ایران با سران ابوظبی و دوبی گفت وگو کرد؛ آقای کوهن از جمله در نشست هایی با سران بانک های محلی در ابوظبی که اکثراً در کنترل دولت هستند، نسبت به همکاری با ایران که به گفته او، از دید سیستم بانکی آمریکا بزهکاری محسوب خواهد شد، اخطار داد و سپس به اسرائیل رفت.
تیموتی گایتنر، وزیر خزانه داری آمریکا یک روز پس از انتشار تازه ترین گزارش آژانس در یک کنفرانس خبری در کنار خانم کلینتون، وزیرخارجه، گفت: «وضعیتی ایجاد کرده ایم که هر بانک و شرکتی درجهان نسبت به معامله با ایران و بانک های آن عمیقاً تأمل کند».
دوبی که حدود سیصد هزار ایرانی در آن زندگی می کنند، در همه این سال ها بندری مهم برای دور زدن تحریم های غربی علیه ایران بوده است.