مترو تهران به محوطه تئاتر شهر تعرض کرد
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میگوید که شرکت بهرهبردای از مترو، بدون اطلاعرسانی قبلی در حریم مجموعه تئاتر شهر تعرض کرده و دست به عملیات عمرانی زده است.
حمید شاهآبادی یکشنبه، ۱۳ آذر در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا افزود که «بعضی از دوستان تصمیمگیر» جایگاهی برای مدیریت هنری کشور که مسئولیت تصمیمگیری در داخل فضای جامعه هنری را دارد، قائل نیستند.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، شرکت مترو گودالی به عمق حدود ۱۰ متر برای احداث هواکش مترو در مقابل تئاتر شهر حفر کرده و دو سازه نیز د در این محوطه ساخته که منظره تئاتر شهر را کور کرده است.
در همین رابطه، آقای شاهآبادی میگوید که از دیروز شرکت مترو اقدام به حصارکشی و کندن زمین محوطه تئاترشهر کرده اما این نخستین بار نیست که این شرکت در فضای اختصاصی تئاتر شهر تعرض کرده است.
او همچنین گفت شاید به خاطر سازندگی عرصه شهری، چارهای برای اقدامهای عمرانی نباشد «اما قطعا ضرورت دارد که این تصمیمها به مدیریت هنرهای نمایشی اطلاع داده شود تا درجریان این تحولات باشیم».
تئاتر شهر در سال ۱۳۵۰ بنا شده و در فهرست بناهای تاریخی و ملی سازمان میراث فرهنگی ایران ثبت شده و بنا بر قوانین این سازمان هرگونه آسیبرسانی به بنای آن و انجام عملیات عمرانی در محدوده این بنا غیرقانونی است.
از سه سال پیش که خط مترو به سمت این بنای فرهنگی کشیده شد، اختلاف میان وزارت ارشاد و شهرداری نیز آغاز شد.
تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر که به دلیل گودبرداریهای پروژه عمرانی ضلع جنوبی این مجموعه و کشیده شدن خط متروی چهارراه ولیعصر دچار آسیب شده بود، پس از مدتی با ریزش باران ترک برداشت.
در آن زمان محمد حسینی، وزیر ارشاد در بازدید از خسارتهای وارد شده، گفته بود با تعامل خوبی که بین شهرداری و وزارت ارشاد وجود دارد، به زودی این مسئله پیگیری و خسارات وارده به آن جبران میشود.
اما محمدباقر قالیباف، شهردار تهران گفته بود کسانی باید پاسخگوی این آسیبها باشند که پیش از من، کاری غیر استاندارد را در آنجا شروع کرده و چنین معضلی را ایجاد کردهاند.
پیش از بهرهبرداری مترو، زمین خالی قرار گرفته در جنوبی بنای تئاتر شهر که به عنوان پارکینگ چهارراه ولیعصر کاربرد داشت، در دوره شهرداری محمود احمدینژاد برای ساختن مسجد گودبرداری شده بود.
در همین رابطه، خبرگزاری میراث فرهنگی تابستان امسال گزارش داد که بخشی از مهمترین آثار تاریخی تهران در مسیر تردد مترو قرار گرفته و عبور دو دقیقه یک بار قطارها و لرزشهای مکرر مترو، باعث شده بسیاری از این بناها و اماکن تاریخی در معرض تخریب و نابودی قرار بگیرند.
ساخت مترو تاکنون منجر به تخریب بنای تاریخی سیوسهپل اصفهان نیز شده و متروی در دست احداث اهواز نیز از زمینهایی عبور میکند که محوطههایی تاریخی با آثار باستانی دارد.