دیپلمات های سفارت ایران در لندن وارد تهران شدند

دیپلمات های سفارت ایران در بریتانیا بامداد روز شنبه، ۱۲ آذرماه، وارد تهران شدند.

این دیپلمات ها در پی حملات به سفارت بریتانیا و مرکز فرهنگی این کشور در باغ قلهک تهران، از لندن اخراج شدند و بعد از ظهر جمعه با پایان یافتن ضرب الاجل دولت بریتانیا برای ترک خاک این کشور، از فرودگاه هیتروی لندن عازم تهران شدند.

                                         دیپلمات های سفارت ایران در لندن وارد تهران شدند

بنابر گزارش خبرگزاری های ایران، تعدادی از اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه ها در فرودگاه مهرآباد تهران از دیپلمات های ایرانی استقبال کردند.

خبرگزاری فارس گزارش داد که بعد از ورود هواپیما به خاک ایران، کاردار سابق سفارت ایران به نمایندگی از دیپلمات‌های ایرانی همراه با رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه، در جمع آنها حاضر شد.

رامین مهمانپرست هنگام ورود دیپلمات های ایرانی تصمیم بریتانیا در اخراج آنها را "عجولانه" خواند و ضمن اشاره به این موضوع که رابطه سیاسی دو کشور قطع نشده است، گفت پرچم ایران همچنان بر بالای سفارتخانه ایران در لندن برافراشته است.

آقای مهمانپرست در مورد بازدید روز پنجشنبه تعدادی از سفیران و دپپلمات های مقیم تهران از باغ قلهک و سفارت‌خانه بریتانیا در تهران برای اعلام همبستگی با دیپلمات های بریتانیایی گفت: این دیدار با هماهنگی وزارت خارجه انجام شد.

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا روز چهارشنبه در پارلمان گفت که کارکنان سفارت کشورش را از ایران خارج کرده و به دیپلمات های ایرانی ۴۸ ساعت فرصت داده است که خاک بریتانیا را ترک کنند. اما آقای هیگ در عین حال تاکید کرد که روابط دو کشور به طور کامل قطع نخواهد شد.

روز شمار شصت سال روابط ایران و بریتانیا

۲۷ اکتبر ۲۰۱۱: دامینیک جان چیلکات، سفیر جدید بریتانیا در تهران، در ملاقات با علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، رونوشت استوارنامه خود را تسلیم کرد.

۱۵ نوامبر ۲۰۱۱: به دنبال بالا گرفن اختلافات درباره باغ سفارت بریتانیا در منطقه قلهک تهران، شهرداری تهران جریمه "تخلف سفارت بریتانیا در باغ قلهک در قطع درختان" این باغ را یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعلام کرد.

۲۱ نوامبر ۲۰۱۱ : بریتانیا، از اعمال تحریم های مالی تازه علیه ایران از جمله تحریم بانک مرکزی این کشور خبر داد.

۲۳ نوامبر۲۰۱۱ : نمایندگان مجلس ایران به دو فوریت طرحی رأی دادند که سطح روابط سیاسی این کشور با بریتانیا را به سطح کاردار کاهش می دهد.

۲۷ نوامبر ۲۰۱۱: مجلس ایران با رای اکثریت نمایندگان به طرح کاهش روابط ایران و بریتانیا رای داد. همزمان بریتانیا اعلام کرد که به این اقدام ایران "واکنش قاطعانه ای" نشان خواهد داد.

۲۸ نوامبر۲۰۱۱: شورای نگهبان در ایران طرح تصویب شده مجلس درباره کاهش روابط با بریتانیا را تایید کرد.

اظهارات آقای هیگ در واکنش به حمله روز قبل از آن به مراکز دیپلماتیک بریتانیا در تهران صورت گرفت.

سفارت بریتانیا در خیابان فردوسی و اقامتگاه دیپلماتیک و مرکز فرهنگی بریتانیا در باغ قلهک تهران بعد از ظهر سه شنبه ۸ آذر (۲۹ نوامبر) مورد حمله گروهی از معترضان به سیاست های بریتانیا قرار گرفت و اموال و مدارک آن تخریب شد.

این تشنج پس از آن رخ داد که مجلس ایران در روز یکشنبه در واکنش به تحریم شدن بانک مرکزی جمهوری اسلامی از سوی بریتانیا تصمیم به کاهش سطح روابط دوجانبه از سفیر به کاردار گرفت.

وزارت امور خارجه بریتانیا این حملات را غیرقابل قبول خواند و وزارت امور خارجه ایران از آن ابراز تأسف کرد.

دامینیک چیلکات، سفیر سابق بریتانیا در ایران، روز جمعه همزمان با خروج دیپلمات های ایرانی از لندن گفت بسیار روشن است که یورش و غارت سفارتخانه کشورش در تهران تحت حمایت حکومت جمهوری اسلامی بوده است.

آقای چیلکات در اولین واکنش به این ماجرا در گفتگو با بی بی سی گفت که در راس هرم رهبری ایران، جدال قدرت وجود دارد و بعضی از شخصیت ها می کوشند اعتبار و آوازه انقلابی خود را تقویت کنند.

او به بی بی سی گفت: "ایران از آن دست کشورهایی نیست که گروهی بصورت خودجوش تظاهرات و بعد به سفارتی خارجی حمله کنند. این نوع حرکت تنها با رضایت و حمایت حکومت صورت می گیرد. چندین دلیل هست و حالا که به گذشته نگاه می کنیم، می بینیم کاملا روشن است که این (حمله) تحت حمایت حکومت بوده است."

در پی حمله به مراکز دیپلماتیک بریتانیا در تهران، فرانسه، آلمان، هلند و ایتالیا سفیران خود را برای مشورت فراخواندند. نروژ نیز به مدت یک روز سفارتخانه خود را بست اما مجددا آن را باز کرد.

روابط ایران و بریتانیا در هفته های اخیر و در پی تشدید تحریم ها علیه ایران توسط دولت بریتانیا پرتنش بوده است.

وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا روز پنجشنبه نیز در نشستی در بروکسل گسترش تحریم های این اتحادیه به ۱۴۱ شرکت و ۳۹ شخص ایرانی را تصویب کردند.

آنها همچنین توافق کردند که گفتگو در مورد اعمال تحریم علیه بخش های مالی، حمل و نقل و انرژی ایران را ادامه دهند.

+88
رأی دهید
-35

ali1111 - تهران - ایران
انگلیس به احترام ایران دستور داد پرچم ایران بر فراز سفارت ایران در لندن باقی‌ بماند و فقط از سفارتیها خواست خاک کشور را ترک کنند(تفاوت گذاشتن بین ایران و حکومت دیکتاتوری)...بعد این احمقها بیشتر از سی‌ سال است پرچم آتش میزنند.
شنبه 12 آذر 1390 - 09:34
best-1350 - پاریس - فرانسه
ali1111 - تهران - ایران:هنوز دیر نکرده ،حالا شما سریع جوگیر نشو.مشکل ما همین جوگیر شدن های الکی هست!!
شنبه 12 آذر 1390 - 14:54
ali1111 - تهران - ایران
بست-۱۳۵۰ - پاریس - فرانسه. دوست عزیز چه ربطی‌ به جو گیر شدن داره!! یعنی‌ جمهوری اسلامی تا حالا تو این سی‌ و چند سال پرچم هیچ کشوری را آتش نزده و تهدید نکرده؟!!!
شنبه 12 آذر 1390 - 22:08
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.