روسیه دیپلماتهای خود را از ایران خارج نمیکند
پس از رویداد حمله به سفارت بریتانیا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که این کشور قصد ندارد دیپلماتهای خود را از ایران خارج کند.
به گزارش خبرگزاری ریا نووستی روسیه، آلکساندر لوکاشویچ، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در نشست خبری خود در روز پنجشنبه ۱۰ آذرماه (یکم دسامبر) گفت: "حملات علیه نمایندگی دیپلماتیک روسیه صورت نگرفته است. ما با ایران دارای مناسبات خوب مبتنی بر مشارکت، تاریخ مشترک و طرحهای بزرگ همکاری هستیم و به این دلیل طرف روسی طبعأ به هیچوجه قصد نداشته و ندارد چنین تدابیری را اتخاذ کرده و چنین اقداماتی را انجام دهد."
روز سهشنبه هشتم آذرماه، سفارت بریتانیا در خیابان فردوسی تهران و مرکز فرهنگی و اقامتگاه دیپلماتیک بریتانیا در باغ قلهک مورد حمله گروهی از معترضان به سیاستهای لندن قرار گرفت.
معترضان پس از بالارفتن از درب اصلی و دیوارهای سفارت بریتانیا، پرچم این کشور را آتش زده و پرچم جمهوری اسلامی ایران را بالا بردند.
آنها همچنین پس از ورود به داخل سفارت، شیشههای آن را شکسته و برخی از مدارکی که در طبقه نخست این سفارتخانه بود، بیرون آورده و به آتش کشیدند.
همزمان مرکز فرهنگی بریتانیا و محل اقامت کارکنان سفارت در باغ قلهک نیز مورد حمله معترضان به سیاستهای بریتانیا قرار گرفت و شش تن از دیپلماتهای ساکن در باغ قلهک توسط مهاجمان به گروگان گرفته شدند که سپس آزاد گردیدند.
این حملات پس از تحریمهای اخیر دولت بریتانیا علیه جمهوری اسلامی، از جمله تحریم بانک مرکزی ایران؛ و سپس تصویب طرح کاهش روابط دیپلماتیک و تجاری با بریتانیا از سوی مجلس ایران انجام گرفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه فردای روز حمله به سفارت بریتانیا در تهران، در رابطه با سفارت کشور خود در ایران گفته بود روسیه تدابیر امنیتی تکمیلی را اتخاذ میکند.
آلکساندر لوکاشویچ در نشست رسانهای خود تأکید کرد که روسیه مخالف شدید دامن زدن به تنش و رویارویی بر سر مسایل مربوط به ایران است.
وی با بیان اینکه "مقامات ایران باید درباره حمله به سفارت بریتانیا در تهران تحقیقاتی انجام دهند"، افزود: "متأسفانه رویداد رخ داده در تهران بک حلقه دیگر در زنجیره رویدادهای اخیر است که باعث بروز تنش در اطراف ایران میشود."
وی "رویدادهای اخیر" را نه فقط گزارش یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی که تحریمهای یکجانبه برخی کشورهای غربی و تهدیدهای نظامی علیه ایران دانست.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز سهشنبه ۱۷ آبانماه ۱۳۹۰ (هشتم نوامبر ۲۰۱۱) با انتشار گزارش تازه خود اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به سلاح اتمی تلاش میکند.
در این گزارش که آمانو آن را در اختیار ۳۵ عضو شورای حکام قرار داد، اعلام شد که نسبت به "احتمال ابعاد نظامی برنامه هستهای ایران، نگرانی جدی وجود دارد."
دو روز پیش از انتشار گزارش یوکیا آمانو، شیمون پرز، رئیس جمهور اسرائیل گفته بود حمله نظامی به ایران بهزودی انجام میشود.
وی به شبکه دوم تلویزیون اسرائیل گفته بود: "اسرائیل بیشتر متمایل به حل نظامی مسأله خطر ایران است تا گزینه دیپلماتیک برای حل این مسأله."
مقامهای اسرائیلی پس از چند روز گفتههای خود در مورد حمله نظامی به ایران را پس گرفتند.
روزنامه گاردین نیز پنجشنبه ۱۲ آبانماه از تدارک ایالات متحده و بریتانیا برای حمله موشکی پیشگیرانه به تأسیسات هستهای ایران خبر داده بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: "ما مخالف شدید دامنزدن به تنش و رویارویی بر سر مسایل مربوط به ایران بوده و معتقدیم این خط مشی سنگینترین پیآمدها را بهدنبال خواهد داشت."
در پی حمله به سفارت بریتانیا در تهران، دولت بریتانیا تمامی دیپلماتهای خود را از ایران خارج کرد و سفارت ایران در لندن را بست.
همچنین آلمان، فرانسه و هلند شامگاه چهارشنبه اعلام کردند که در واکنش نسبت به حملههای صورت گرفته به سفارتخانه بریتانیا در تهران، سفرای خود را فراخواندهاند. ایتالیا نیز اعلام کرد که تعطیلی سفارتاش در ایران را بررسی میکند.