حملهکنندگان به سفارت بریتانیا شناسایی و بازداشت میشوند
جانشین فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی گفته است عدهای از شرکتکنندگان در حمله به سفارت بریتانیا بازداشت شده و تعدادی دیگر نیز شناسایی شده و به زودی بازداشت میشوند.
احمدرضا رادان دیروز نهم آذر خبر داد که تعدادی از معترضان که وارد سفارت بریتانیا شده بودند، بازداشت شدهاند و پرونده آنان به مراجع قضایی داده میشود.
سفارت بریتانیا در خیابان فردوسی تهران و مرکز فرهنگی و اقامتگاه دیپلماتیک بریتانیا در باغ قلهک، هشتم آذر مورد هجوم دهها نفر قرار گرفت که رسانههای رسمی و نیمهرسمی آنان را «دانشجویان بسیجی» معرفی کردهاند. این دو مجموعه برای ساعاتی در اشغال این گروه بود.
به گفته آقای رادان، علت اشغال سفارتخانه بریتانیا این بوده که «حوادث سیاسی در این سفارتخانه، احساسات مردم را جریحهدار کرد» و عدهای با مشاهده این تجمع، «از نیروهای پلیس عبور کرده و وارد سفارتخانه شدند».
حمله به سفارت بریتانیا پس از آن انجام شد که بریتانیا تصمیم گرفت به دلیل فعالیتهای احتمالا نظامی هستهای ایران، تحریمهای بیشتری را علیه ایران اعمال کند.
در روز حمله به سفارت، جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران ابتدا به معترضان اولتیماتوم داد و سپس شخصا همراه با مرتضی تمدن، استاندار تهران در محل حادثه حضور یافت و این حمله پایان یافت.
همچنین خبرگزاریهای داخلی از بروز درگیری شدید میان حملهکنندگان داخل سفارت بریتانیا و نیروهای پلیس گزارش دادند و نوشتند «تعدادی از دانشجویان مورد ضرب و شتم پلیس قرار گرفتند و ۱۲ دانشجو دستگیر شدند.»
برخی گزارشها میگوید در جریان حمله به سفارت، ورود به ساختمان، آتشزدن بخشی از مدارک، پایینکشیدن پرچم بریتانیا و جایگزینکردن پرچم ایران، نیروی پلیس دخالتی نکرده و معترضان را از این اقدامها باز نداشته است.
آقای رادان همچنین افزود که اسماعیل احمدیمقدم، فرمانده نیروی انتظامی با حضور در سفارت و در جمع سفیر و مسئولان سفارتخانه گفته بود که امنیت آنها را تامین خواهد کرد و از آنها خواسته بود نگران ناامنی نباشند.
خبرگزاری مهر گزارش داده است که سفیر و کارکنان سفارت بریتانیا از اقدام نیروی انتظامی در بازداشت کسانی که وارد سفارت این کشور شده بودند، تقدیر و تشکر کردهاند.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، حملهکنندگان به باغ بریتانیا در قلهک که همچنان در بازداشت به سر میبرند ۱۵ نفر بودند که ۱۱ نفر از آنها دانشجوی دانشگاه امام صادق و ۴ نفر نیز دانشجوی دانشگاه صنعتیشریف بودند.
در همین باره، حمید درویشی از دانشجویان دانشگاه امام صادق که در حمله به باغ قلهک حضور داشته است، با انتقاد از برخورد نیروی انتظامی با این عده نوشت: نمیدانم این برادران وحشیمان چرا همان اول کار، باتوم را بر سر برادران حزباللهی فرود میآورند.
به نوشته این دانشجو، «ضربه باتوم به سر، تنها برای جانیان خطرناک است». آقای درویشی نوشته است «تنها گناه این دوستان [بازداشتشده] این بود که جلوی جمع حرکت میکردند و فریب رفتار خوش برادران نیروی انتظامی را خوردند».
دولت بریتانیا روز گذشته با اعلام خروج دیپلماتهای خود از ایران، همزمان دستور تعطیلی فوری سفارت ایران در بریتانیا را صادر کرده و به کارمندان این سفارتخانه «۴۸ ساعت» فرصت داده تا خاک آن کشور را ترک کنند.
تاکنون شماری از کشورهای اروپایی، آمریکا و ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل، حمله به سفارت بریتانیا در تهران را به شدت محکوم کردهاند و خواستار اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران شدند.
دولت نروژ سفارت خود را در ایران تعطیل کرده است و وزارت امور خارجه کشورهای هلند، فرانسه و آلمان نیز در اعتراض به حمله معترضان به سفارت بریتانیا در تهران، سفیران خود را از ایران فراخواندهاند.