دفتر تحکیم وحدت: حملهکنندگان به سفارت بریتانیا دانشجو نبودند
دفتر تحکیم وحدت، تشکل دانشجویی مخالف دولت، حمله معترضان به سفارت بریتانیا در تهران را محکوم و اعلام کرد که مهاجمان «دانشجو» نبوده و «نمایندگان واقعی دانشجویان» نیستند.
دفتر تحکیم وحدت (طیف علامه) با صدور اطلاعیهای که متن آن در وبسایتهای مخالف دولت منتشر شده، گفته است که «وابستگان به گروه فشار و نیروهای سپاه پاسداران» به سفارت بریتانیا حمله کردند و «نسبتی با عنوان دانشجو نداشتند».
گروهی از معترضان که خبرگزاریهای ایران آنان را «دانشجو» نام بردند، روز سهشنبه هشتم آذر به ساختمان سفارت بریتانیا در مرکز تهران و اقامتگاه کارکنان سفارت در باغ قلهک حمله و اموال را تخریب کردند.
این گروه از معترضان در حمایت از مصوبه مجلس درمورد کاهش سطح روابط با آمریکا و اعتراض به سیاستهای لندن دربرابر تهران، به ساختمانهای سفارت بریتانیا در تهران حمله کردند و به دیوارهای سفارت سنگ و تخممرغ پرتاب کردند.
دفتر تحکیم وحدت در بخشی از این اطلاعیه سیاست جمهوری اسلامی از ۳۲ سال پیس تاکنون را «بحرانساز» توصیف کرده و حمله مهاجمان به سفارت بریتانیا را ادامه این سیاست دانسته است.
این تشکل دانشجویی منتقد دولت دانشجو بودن این مهاجمان را رد کرده و گفته است: رهبران جنبش دانشجویی به همراه دهها دانشجوی دیگر به علت فعالیتهای منتقدانه خود هم اکنون در زندان بهسر میبرند و حاکمیت جمهوری اسلامی ذیل این عنوان به سیاستهای تنشزای خود ادامه میدهد.
احمد زیدآبادی، عبدالله مومنی، موسی ساکت، سعید نعیمی، علی جمالی، کوهیار گودرزی، حسن اسدی زیدآبادی، بهاره هدایت و میلاد اسدی ازجمله اعضای دفتر تحکیم وحدت هستند که پس از انتخابات ریاست جمهوری دوره گذشته بازداشت و برخی از آنان به حبسهای بلندمدت محکوم شدند.
دفتر تحکیم وحدت از حمله به سفارت آمریکا پس از انقلاب اسلامی نیز انتقاد کرده و نتیجه گرفته است که «منافع ملی ایران در نتیجه تسخیر سفارت آمریکا به مخاطره افتاد و فصل نوین تحولات کشور را با چالشهای دو چندان روبهرو ساخت.»
۱۳ آبان ماه سال ۱۳۵۸، عدهای از دانشجویان که خود را «دانشجویان خط امام» مینامیدند، وارد سفارت آمریکا شدند و کارمندان این سفارتخانه را به مدت ۴۴۴ روز گروگان گرفتند. حکومت ایران آن اتفاق را «تسخیر لانه جاسوسی آمریکا» میخواند.
دفتر تحکیم وحدت یک سازمان دانشجویی در ایران است که در شهریور ۱۳۵۸ دایر شد؛ این تشکل با شروع دولت اکبر هاشمی رفسنجانی به انتقاد از سیاست تعدیل اقتصادی پرداخت و موقعیت آن از متحد حاکمیت به منتقد حاکمیت تغییر یافت و پس از آن در پیروزی محمد خاتمی به عنوان رئیسجمهور نقش برجستهای ایفا کرد.
دفتر تحکیم وحدت در سال ۸۱ به دو شاخه منشعب شد؛ انجمنهای اسلامی سه دانشگاه رشت، شیراز و شاهرود «طیف اقلیت» یا «طیف شیراز» را تشکیل دادند و شورای مرکزی آن به دلیل برگزاری نشستهای سالانه خود در دانشگاه علامه طباطبایی به «طیف علامه» معروف شد.