تشویق امارات متحده عربی به توقف مبادلات مالی با ایران
خزانهداری آمریکا یک مقام ارشد امنیت ملی را به امارات و اسرائیل میفرستد تا آنها را در جریان سیاستهای جدید برای تشدید فشار بر ایران بگذارد. آمریکا تلاش میکند معامله با سیستم بانکی ایران به عنوان یک ریسک تلقی شود.
دیوید کوهن معاون، معاون خزانه داری و آمریکا گفته است که هدف از اعزام مقام ارشد این وزارتخانه به امارات متحده عربی و اسرائیل، مشورت درباره تصمیم دولت اوباما پیرامون نحوه برخورد با ایران و قرار دادن آن را در فهرست بزرگترین کشورهای فعال در پولشویی بینالمللی است.
با این اقدام زمینه برای تحریم نظام بانکی ایران از جمله بانک مرکزی فراهم میشود. به گزارش رویترز دیوید کوهن همچنین قصد دارد موضوع تحریم صنایع نفت و پتروشیمی ایران را مورد بررسی قرار دهد.
اینها اقداماتی بودند که ابتدای این هفته اعلام شدند و بخشی از همکاریهای مشترک با بریتانیا و کانادا برای تشدید فشار بر ایران به شمار میروند. طرح افزایش فشارها بر ایران با انتشار گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره فعالیتهای مخفیانه این کشور در زمینه نظامی بودن برنامههستهای جدیتر از همیشه پیش برده میشود.
آمریکا هنوز تصمیمی دال بر تحریم بانک مرکزی ایران نگرفته، اما تلاش میکند معامله با سیستم بانکی این کشور به عنوان کمک به تروریسم، تولید سلاحهای کشتار جمعی و پولشویی تلقی شود
تصمیم ایالات متحده آمریکا برای قرار دادن ایران در فهرست کشورهای فعال در پولشویی به عنوان گامی «میهن پرستانه» عنوان شده که به منظور منصرف کردن بانکهای غیرآمریکایی از انجام مبادلات با ایران برداشته میشود. البته هنوز تصمیمی دال بر تحریم بانک مرکزی ایران گرفته نشده، اما تلاش بر این است که معامله با سیستم بانکی این کشور به عنوان ریسکی قلمداد شود که در جهت منافع مالی تروریسم، تولید سلاحهای کشتار جمعی و پولشویی است.
در وبسایت رسمی خزانه داری آمریکا به نقل از دیوید کوهن آمده است که «اقدام ما همراه با اقداماتی که کاناد و بریتانیا آغاز کردهاند، تاثیربازدارندهای روی موسسات مالی خواهد گذاشت که با بانکهای ایران مبادلات دارند.»
این وبسایت اضافه کرد که «بانکهایی که با تحریمهای گستردهایران موافق نبودند حالا بیشتر به این دیدگاه نزدیک شدهاند که ایران محلی پر ریسک برای مبادله است.»
دشواریهای امارات در همراهی با تحریمها
اما مشکل این جا است که موسسات مالی در دوبی و ابوظبی، از بزرگترین مراکز مالی خاورمیانههستند که با ایران روابط مالی و اقتصادی گستردهای دارند. تحریمهای قبلی ایالات متحده که از موسسات مالی بینالمللی میخواست مبادلات خود را با نهادهای ایرانی که در لیست تحریمها قرار دارند متوقف کنند، تا مناسبات خود را با آمریکا به خطر نیاندازند، مشکلات بسیاری برای شرکتهای امارات متحده عربی ایجاد کردند.
مقامهای وزارت خزانه داری آمریکا در سالهای اخیر سفرهای متعددی به دوبی و ابوظبی کردهاند تا مقامهای این کشورها را متقاعد کنند با تحریمهای آمریکا همکاری کنند.
در این بین بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از تحریمهای سختتری از آن چه آمریکا و انگلستان در پی آن هستند سخن گفت اما روشن نکرد منظورش چه اقداماتی است.
خزانهداری آمریکا میخواهد با مقامهای امارات و اسرائیل بر سر گزینههای آتی برای افزایش فشار بر ایران و هدف قرار دادن بانک مرکزی این کشور مشورت کند.