فرش قرمز با لیموزین و بادیگارد ممنوع
علیرضا سجادپور، مدیر کل اداره نظارت و ارزشیابی وزات ارشاد اعلام کرد «استفاده از لیموزین و بهکارگیری بادیگارد و حضور عوامل فیلم با ظاهری که بیشتر یادآور شوی مد و لباس و آرایش است، مورد تائید ما نبوده و اجازه برگزاری چنین مراسمی را نمیدهیم».
هدف اصلی تصمیم وزارت ارشاد فقط معطوف به سینمای ایران است و ربطی به استقبال از روسای جمهور کشورهای دیگر به همراه بادیگارد و لیموزین ندارد.
حتی در سطوح پائینتر هم برای استقبال از فرش قرمز استفاده میشود.
در هتلها هم از فرش قرمز استفاده میشود و تاکنون ایرادی مبنی بر "کپیبرداری از غرب" از آنها گرفته نشده است.
اما در سینمای ایران، فرش قرمز با فیلم "محاکمه در خیابان" مسعود کیمیایی آغاز شد.
نمایش فیلم کیمیایی با فرش قرمز البته بدون واکنش هم باقی نماند. سید احمد خاتمی، خطیب جمعه تهران با انتقاد شدید از این مراسم گفت: «به چه قیمتی برخی فرش قرمز برای برخی از هنرپیشگان بدنام پهن میکنند، آن هم به قیمت رنجاندن متدیانی که پشتوانه اصلی دولت محترم محسوب میشوند».
هرچند اجرای مراسم با فرش قرمز برای اکران فیلمها در ایران از شمار انگشتان فراتر نرفته، اما انتقادهایی چون "مراسمی وارداتی از هالیوود" و "مغایر عرف جامعه" این مراسم تبلیغاتی را به تعطیلی کشاند.
برخلاف تصور عمومی، از فرش قرمز برای نخستین بار در نمایش "آگاممنون" و بهخاطر حضور رهبران دولتها استفاده شد.
تا جشنواره ونیز در سال ۱۹۳۲ نیز استفاده از فرش قرمز مرسوم نبود.
در هالیوود برای نخستین بار در سال ۱۹۵۴ بود که از فرش قرمز استفاده شد.
مراسم نمایش فیلم با فرش قرمز در ایران به این بهانه برگزار شد که ابزار و تبلیغات کافی برای جذب مخاطب وجود ندارد و این مراسم فرصتی است برای فروش بیشتر فیلم در آستانه اکران.
در واکنش به تصمیم وزارت ارشاد، نیما حسنی نسب که اولین مجری برگزاری مراسم فرش قرمز ایرانی است به شبکه ایران گفته است: «حالا وضعیتمان شبیه فیلم "ای ایران" ناصر تقوایی شده که ماجرای گروهبانی است که پس از یک انقلاب که کشور را دگرگون کرده، هنوز هم میخواهد در شهر کوچک تحت نظارتش، حکومت نظامی برقرار کند».