تلاش افغانستان برای از سرگیری مذاکرات صلح با طالبان

طالبان تا حالا رسما به مذاکرات صلح با حکومت افغانستان تمایل نشان نداده اند

یک مقام ارشد شورای عالی صلح افغانستان به بی بی سی گفت که تلاشها برای از سر گیری مذاکرات صلح با گروه طالبان آغاز شده است.

معصوم استانکزی، رئیس دارالانشای این شورا گفت که این مذاکرات در صورت ایجاد یک دفتر سیاسی از سوی گروه طالبان وارد مراحل عملی خواهد شد.

آقای استانکزی زمانی که برهان الدین ربانی، رئیس شورای عالی صلح در حمله انتحاری در منزلش کشته شد، در همانجا حضور داشت و در اثر این حمله زخمی شد.

این حادثه باعث شد که تلاشهای حکومت افغانستان برای مذاکره با گروه طالبان عملا متوقف شود.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان اما مسئله مصالحه با طالبان را اخیرا در لویه جرگه سنتی در کابل مطرح کرد و از شرکت کنندگان این جرگه خواست تا در مورد شیوه تماس با طالبان به او مشورت بدهند.

حالا که شرکت کنندگان لویه جرگه، در قطعنامه خود از تلاشها برای گفتگو و مصالحه با طالبان حمایت کردند، مسئولان شورای عالی صلح افغانستان می گویند که این موضوع یکبار دیگر در دستور کار آنها قرار گرفته است.

دفتر سیاسی؟

معصوم استانکزی گفت که مسئله چگونگی مذاکره با طالبان، در تازه ترین جلسه هیات رهبری شورای عالی صلح مطرح شده و تاکید شده که با طالبان باید از یک نشانی مشخص تماس گرفته شود.

شرکت کنندگان این جرگه از مذاکره با طالبان حمایت کردند

او گفت: "یک موضوع مشخص این است که اگر مذاکره می شود، باید طرف مذاکره افغانها باشند و نشانی شان مشخص باشد. هر کسی که از سوی آنها خود را معرفی می کند، باید توجه شود که حادثه قبلی (ترور برهان الدین ربانی) تکرار نشود."

آقای استانکزی افزود: "حکومت افغانستان، صدای مردم افغانستان را بلند کرده است که خواستار مصالحه هستند، حالا این به طالبان و سایر مخالفان بستگی دارد که واضح کنند که در کجا هستند، نمایندگان مشخص شان کیست و در کجا می خواهند برای مذاکرات آمادگی گرفته شود."

او همچنین گفت که اگر طالبان با داشتن یک دفتر سیاسی توافق می کنند، بهترین محل برای آن داخل افغانستان خواهد بود.

پیش از این، گزارشهایی در مورد احتمال گشایش نمایندگی سیاسی برای طالبان، در برخی از کشورهای خارجی از جمله عربستان سعودی و ترکیه منتشر شده بود.

اما با وجود انتشار این گزارش ها، تا حالا گروه طالبان رسما تمایلی به مذاکره با دولت افغانستان نشان نداده اند.

خروج تمامی نیروهای بین المللی از افغانستان، به عنوان یکی از پیش شرط های اصلی طالبان برای مذاکره با دولت افغانستان مطرح شده است؛ درخواستی که در شرایط کنونی، پذیرفتن آن برای دولت افغانستان ناممکن به نظر می رسد.

+89
رأی دهید
-18

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.