کمیته ویژه پیگیری طرح سوال از رئیسجمهوری تشکیل شد
گفته میشود محورهای جدیدی در طرح سوال از رئیسجمهوری گنجانده خواهد شد
شماری از امضا کنندگان طرح سوال از رئیس جمهوری به دنبال وضعیت نامعلوم این طرح اعلام کردند کمیته ویژهای برای پیگیری آن تشکیل دادهاند.
داریوش قنبری، نماینده ایلام و یکی از امضا کنندگان طرح سوال دوشنبه، ۳۰ آبان به فارس گفت: نمایندگانی که خواستار حضور آقای احمدینژاد در صحن مجلس و پاسخ به سوالات مطرح شده هستند دو روز قبل جلسهای را در این ارتباط برگزار کردند.
به گفته آقای قنبری، این جلسه برای ایجاد هماهنگی بین ۷۲ امضا کننده این طرح بوده است.
اعضای این کمیته پنج نفره شامل رضا اکرمی و علی مطهری دو نماینده تهران در مجلس، مسعود پزشکیان، نماینده تبریز، حسین دهدشتی، نماینده آبادان و عوض حیدرپور، نماینده شهرضا است.
عضو فراکسیون اقلیت مجلس یکی از اقدامات این کمیته را پیگیری تعداد دقیق امضاهای طرح سوال از رئیس جمهوری اعلام کرد.
این کمیته در شرایطی تشکیل شده است که دو روز پیش، عماد حسینی، نماینده قروه در مجلس از گنجاندن محورهای جدید در طرح سوال از رئیس جمهوری خبر داد.
بر این اساس، تخلفات دولت در اجرای کلیات اصل ۴۴ قانون اساسی و تخلفات اجرای قانون هدفمندی یارانهها ازجمله محورهای جدید سوال از رئیسجمهوری خواهد بود.
موضوع سوال نمایندگان از محمود احمدینژاد از پنج ماه قبل به یکی از پرسرو صداترین خبرهای ایران تبدیل شده است.
نمایندگان منتقد محمود احمدینژاد این طرح را پس از آن به هیئت رئیسه مجلس ارائه دادند که میان آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران و رئیسجمهوری ایران بر سر برکناری و یا ادامه کار حیدر مصلحی در وزارت اطلاعات در اردیبهشت ماه اختلاف بهوجود آمد.
این طرح پنجم تیرماه با ۱۰۰ امضا از سوی علی مطهری به مجلس ارائه شد. اما دو روز پس از آن اعلام شد که عدهای امضاهای خود را پس گرفتند. همزمان یک عضو هئیت رئیسه اعلام کرد که اکثریت اعضای هیئت رئیسه این طرح را با توجه به اوضاع کشور، «به مصلحت ندانستهاند».
پس از این سخنان بود که اختلافنظرها درمورد سوال از رئیسجمهوری در مجلس شدت گرفت و موافقان و مخالفان سوال از رئیسجمهوری تعداد امضاهای متفاوتی را اعلام کردند.
در نهایت علی مطهری، از طراحان اصلی سوال از رئیسجمهوری ۲۰ مهرماه در اعتراض به عدم وصول طرح سوال از رئیسجمهوری ایران، از نمایندگی مجلس استعفا کرد.
اما در حالی که ۱۱ آبانماه مجلس به استعفای علی مطهری رای نداد، بازهم طرح سوال از رئیسجمهوری اعلام وصول نشد.
موافقان طرح سوال از رئیسجمهوری میگویند که دولت به نمایندگان فشار میآورد تا امضای خود را پس بگیرند و رفتار هیئترئیسه مجلس را خلاف آئیننامه مجلس ارزیابی کردهاند.
در مقابل مخالفان طرح سوال از رئیسجمهوری تاکید کردهاند که «بزرگان» آن را به مصلحت ندانسته و به همین دلیل باید تلاش کرد که کار دولت دهم «به صورت طبیعی و عادی» تمام شود و یک کار «پرهزینه غیرمعمول» انجام نشود.
به موجب ماده ۱۹۶ آییننامه داخلی مجلس براساس اصل ۸۸ قانون اساسى، در صورتى که حداقل یک چهارم کل نمایندگان بخواهند درباره یکى از وظایف رئیسجمهوری سؤال کنند، رئیس مجلس موضوع را در اسرع وقت به کمیسیون تخصصى ارجاع مىکند.
در حال حاضر مجلس ایران، ۲۹۰ نفر نماینده دارد و بنابر این، نصاب یکچهارم این مجلس، ۷۳ نفر است.