بار کشنده‌ی قضاوت, بازتاب خودکشی نافرجام رفعتی در روزنامه‌‌های آلمان


خودکشی نافرجام بابک رفعتی، داور ایرانی−‌آلمانی فعال در بوندس‌لیگا بحث تازه‌ای درباره فشار و مسئولیت سنگین داوران فوتبال به راه انداخته است. مروری بر تفسیر روزنامه‌های آلمان درباره رویدادی که فوتبال این کشور را شوکه کرد.
 
 
 

 

روزنامه "نویه اوسنابروکر تسایتونگ" در تفسیر خود می‌نویسد: «احترام به بابک رفعتی به عنوان انسان و همچنین رعایت و ملاحظه‌ی زندگی خصوصی خانواده‌ای او حکم می‌کند که در باره‌ی انگیزه‌‌های او برای دست زدن به چنین اقدامی گمانه‌زنی نکنیم. در عین حال ارزش این را خواهد داشت که نگاهی به پیرامون و محیطی بیاندازیم که این داور فیفا در جنب و جوش است، زیرا دوست دارد با عشق و موفقیت به سرگرمی خود، یعنی داوری، بپردازد.»

در ادامه این تفسیر به نقش و مسئولیت جامعه فوتبال اشاره شده و از جمله آمده است: «وقتی جامعه فوتبال و همچنین جامعه ما اجازه می‌دهد که در بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی اینترنتی صفحه‌ی "ضد بابک رفعتی" راه انداخته شود و او چه به عنوان داور و چه به عنوان بانکدار مورد هرگونه توهین و ناسزایی قرار گیرید، باید گفت که از موارد گذشته چون خودکشی روبرت انکه (دروازه‌بان هانوفر و عضو تیم ملی فوتبال آلمان) درسی نیاموخته است.»

«ورزش فوتبال می‌خواهد چه درسی از خودکشی‌ها بگیرد؟»

روزنامه "میتل دویچه تسایتونگ" که در هاله انتشار می‌یابد در تفسیر خود می‌نویسد: «بار دیگر خبری از ورزش فوتبال احساسات را برانگیخته است. اگر چه در حال حاضر درباره‌ی انگیزه‌های رفعتی در اقدام به خودکشی می‌توان فقط دست به گمانه‌زنی زد، اما با وجود این پرسش‌هایی هستند که باید به آنها پرداخت: این‌که، ورزش فوتبال از این رویداد چه درسی می‌گیرد؟ چه چیزی باید تغییر کند؟ و این‌که، آیا اصولا چنین تغییراتی ممکن است در ورزشی رخ دهد که در بخش بزرگی از آن سود و معامله حرف اول را می‌زند؟»
 

 

 
بابک رفعتی


 به اعتقاد مفسر این روزنامه، «این‌ها همان پرسش‌هایی هستند که دو سال پیش در پی خودکشی روبرت انکه (دروازه‌بان هانوفر و عضو تیم ملی فوتبال آلمان) مطرح شدند. البته باید به این نکته اشاره کرد که در طی این دو سال تغییر و تحولاتی صورت گرفته‌اند. رالف رانگنیک، سرمربی سابق شالکه چند هفته پیش به خاطر خستگی مزمن و فرسودگی شغلی به فعالیت خود خاتمه داد و این اقدام او ستودنی است. البته این فقط نمونه‌ای است که نشان می‌دهد، جو فوتبال در آلمان دگرگون شده است.»

«شغل سنگین و کشنده‌ی داوری»

در تفسیر نشریه "زود وست پرسه" از جمله آمده است: «اقدام بابک رفعتی به خودکشی بار دیگر ثابت می‌کند که تمامی حاضران در سیرک فوتبال تحت چه فشار وحشتناک و خشنی قرار دارند. خودکشی روبرت انکه، دروازه‌بان تیم ملی که از افسردگی رنج می‌برد، یا کناره‌گیری رالف رانگنیک از سرمربی‌گری (شالکه) به خاطر فرسودگی شغلی نشان می‌دهد که انسان در این بازار پرسروصدا و جنجالی چه نقشی رنگ‌باخته بازی می‌کند.»

مفسر روزنامه "گنرال آنسایگر" معتقد است: «شغل داور در بوندس‌لیگا شلغی است پرفشار، یا حتی کشنده. شاید رفعتی به دلایل دیگر (غیرورزشی) راهی جز اقدام به خودکشی ندیده باشد، اما به نظر می‌رسد داورانی که در چنین سطح بالایی سوت می‌زنند، در معرض خطر بالقوه قرار دارند که دست به خودکشی بزنند. و این خود به تنهایی امری‌است هشداردهنده.»

«رفعتی فقط در برابر خانواده‌ی خود پاسخگو است»

و در پایان نگاهی می‌اندازیم به تفسیر روزنامه "برلینر تسایتونگ" که می‌نویسد: «با توجه به جزییات کنونی ماجرا باید گفت که بابک رفعتی تنها در برابر خانواده‌ی خود پاسخگوی عمل‌اش است. او در برابر دیگرانی که بیرون از گود قرار دارند و به خاطر اقدامش به خودکشی با نگرانی در پی یافتن دلیل هستند، به هیچ‌وجه پاسخگو نیست. اگر رفعتی در روزهای آتی این نکته را مطرح کند که به خاطر ناخشنودی بیش از حد از داوری و گریز از وضعیتش در این عرصه اقدام به خودکشی کرده، فقط در چنین صورتی است که مورد او می‌تواند به موضوعی برای بحث عمومی در عرصه جامعه و در ورزش فوتبال بدل ‌شود.»

+100
رأی دهید
-47

romano - تهران - ایران
بابا خوبه خودتون اسمشو می‌زارید بازی ولی همش رو پول کردید یکم قانون بزارید مردم از بازیش بیشتر از پولش لذت ببرن نفس اولیش هم بازی و سرگرمی بوده ما یکجور از پشت بام می‌یفتیم شما هم یجورا
دوشنبه 30 آبان 1390 - 14:31
کاپیتان - تهران - ایران
مقایسه کنید با موضع گیری و تفسیرهای مطبوعات وطنی! حفظ حرمت اشخاص و جلوگیری از شایعات بی ربط در این نظرها خیلی پررنگ است. بپذیریم که این ها پرچم دار حفظ شرافت انسانی هستند و به انسان بودن بیش از هرچیز بها می دهند.
دوشنبه 30 آبان 1390 - 14:43
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.