عربستان برگزار می کند: کنفرانس امنیتی خلیج فارس بدون حضور ایران
در این کنفرانس ژنرال جیمز ماتیوس فرمانده فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا ، دبیر کل ناتو ، کاترین آشتون کمیسر عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا، وزیر امور خارجه چین و دبیر شورای عالی امنیت ملی روسیه حاضر می شوند.
عربستان سعودی از دعوت از ایران برای حضور در کنفرانس بین المللی با موضوع امنیت خلیج فارس، خودداری می کند.
به گزارش عصر ایران، روزنامه الوطن چاپ ریاض به نقل از منابع آگاه نوشت: در این کنفرانس، کشورهای عربی، منطقه ای و قدرت های جهانی حضور خواهند داشت اما ایران به این کنفرانس بین المللی دعوت نمی شود.
کنفرانس "خلیج فارس و جهان" اوایل ماه دسامبر آینده در شهر ریاض برگزار خواهد شد و موضوع آن آینده امنیت خلیج فارس در مرحله بعد از بهار عربی است.
حدود یک سال پیش موجی از انقلاب های دموکراسی خواهانه از کشور تونس آغاز به دیگر کشورهای عربی سرایت کرد که از آن به عنوان بهار عربی یاد می شود. بهار عربی منجر به سقوط سران کشورهای تونس، مصر و لیبی شد.
این روزنامه سعودی اضافه کرد: قرار است سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان سعودی این کنفرانس سه روزه را با حضور شاهزاده مقرن عبدالعزیز رئیس سازمان جاسوسی این کشور افتتاح کند. در این کنفرانس ژنرال جیمز ماتیوس فرمانده فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنت کام) مستقر در قطر (با مسئولیت فرماندهی نظامیان آمریکایی در منطقه)، اندرس فوگ راسموسن دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، کاترین آشتون کمیسر عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا، یانگ جی چی وزیر امور خارجه چین، نیکولی پیتروچوف دبیر شورای عالی امنیت ملی روسیه حاضر می شوند.
قرار است در این کنفرانس بین المللی همچنین عبدالله بن زاید و احمد داوود اوغلو وزیران خارجه امارات و ترکیه ، سرپرست وزارت دفاع عراق و شماری از شخصیت عربی و بین المللی شرکت کنند.
این کنفرانس بین المللی توسط مرکز عالی بررسی های دیپلماتیک وابسته به وزارت امور خارجه عربستان سعودی برگزار می شود.
این کنفرانس در هفت نشست به بررسی موضوعات بهار عربی، مهمترین موضوعات مرتبط با امنیت خلیج فارس از جمله نقش شورای همکاری خلیج فارس در آن، متغیرات بین المللی و منطقه ای، تغییرات اساسی در منطقه و بازتاب های آن، شرایط امنیتی منطقه ای در تحولات قدرت های بین المللی، نقش قدرت های سنتی و قدرت های رو به افزایش، آینده انرژی در جهان و کیفیت حفظ رشد اقتصادی در سایه شرایط اقتصادی آینده می پردازد.
روابط ایران و عربستان سعودی هم اکنون به شدت تیره است. دو کشور در موضوعات یمن، بحرین و اتهام زنی های آمریکا علیه ایران درباره ترور سفیر سعودی در واشنگتن با یکدیگر روابط تنش آلودی دارند.