ایران در مرحله نهایی ساخت موشک قارهپیما - ادعایی که حذف شد
روزنامه ایران، روزنامه رسمی دولت جمهوری اسلامی، در شماره امروز خود از قول برادر حسن تهرانی مقدم نوشت که او در جریان آزمایش نهایی یک موشک قارهپیما کشته شده است، اما بعدا این سخنان را از نسخه اینترنتی خود حذف کرد.
این روزنامه با محمد تهرانی مقدم، در مورد شخصیت و فعالیت های برادر او مصاحبه کرده است که فرمانده سازمان خودکفایی سپاه پاسداران بود و شنبه هفته گذشته در اثر انفجار در یک پادگان نظامی در غرب تهران کشته شد.
محمد تهرانی مقدم در این مصاحبه خود را معاون اطلاعات سپاه در سال های دهه ۱۳۶۰ معرفی می کند و می گوید که برای سال ها حفاظت از آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران را به عهده داشته است.
به نوشته روزنامه ایران، او در بخش پایانی مصاحبه، در پاسخ به سئوالی در مورد ادعای دست داشتن اسرائیل در انفجار پادگان سپاه گفته است: "من فقط می توانم یک جمله عرض کنم که این پروژه در حال تست نهایی بود. پروژه هم مربوط به موشک بالستیک قاره پیما بود و در مراحل نهایی قرار داشت. این پروسه کاملا هایتک و محرمانه بود. یکی از دلایلی که آنها حرف های مختلف می زنند، این است که از ماهیت کار مطلع نبودند".
اما در پی انتشار روزنامه ایران، محمد تهرانی مقدم در گفت و گو با خبرگزاری فارس این بخش از سخنان منسوب به خود را تکذیب کرد و گفت که از "موشک بالستیک قاره پیما" سخنی نگفته است.
ساعاتی بعد روزنامه ایران نسخه متنی و پیدیاف (تصویری) خود را تغییر داد و جمله مذکور را از آن حذف کرد. این جمله در صفحه ۱۲ روزنامه به عنوان تیتر هم استفاده شده بود که در نسخه پیدیاف تغییر داده شده است.
اما سایت "شبکه ایران" که به موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران، ناشر روزنامه "ایران" متعلق است، جمله مذکور را هنوز حذف نکرده است.
برنامه موشکی ایران از جمله مواردی است که قدرت های جهانی نسبت به آن حساسیت دارند و مشمول تحریم های بین المللی قرار گرفته است.
دولت های غربی می گویند که تلاش ایران برای دستیابی به تکنولوژی اتمی و مطالعاتی که ادعا می شود این کشور در مورد نحوه سوار کردن کلاهک اتمی بر موشک های خود کرده است، تهدیدی بزرگ را متوجه امنیت منطقه و جهان می کند.
مقامات ایران اتهامات در مورد مقاصد نظامی برنامه اتمی خود را رد می کنند، اما به پیشرفت های خود در زمینه تولید موشک های دوربرد به عنوان عاملی بازدارنده افتخار می کنند.
نقش حسن تهرانی مقدم
مسئولان نظامی ایران می گویند که سرتیپ حسن تهرانی مقدم، فرمانده پیشین سازمان جهاد خودکفایی سپاه پاسداران، در توسعه توان موشکی ایران نقشی محوری داشت و "بنیانگذار قدرت موشکی سپاه" بود.
محمد تهرانی مقدم، برادر او در گفت و گو با روزنامه ایران در این مورد گفته است که او در سال ۱۳۶۰ و در جریان جنگ ایران و عراق، واحد توپخانه سپاه را بنیان گذاشت و در سال ۱۳۶۲ مسئولیت یگان موشکی سپاه را به عهده گرفت.
به گفته محمد تهرانی مقدم، برادرش در سمت فرماندهی سازمان جهاد خودکفایی سپاه موفق شد تکنولوژی موشک های بالستیک را در ایران بومی کند.
موشک های بالستیک به موشک هایی گفته می شود که موتور آنها تنها در مراحل ابتدایی پس از پرتاب کار می کند و سپس بر اساس قوانین پرتاب و تحت تأثیر جاذبه و اصطکاک مسیر خود را تا هدف می پیماید (بر خلاف موشک های هدایت شونده نوع کروز که معمولا موتور جت دارند و در تمام طول مسیر حرکت می توان از این موتور برای هدایت آنها استفاده کرد).
موشک های بالستیک قاره پیما می توانند از جو زمین خارج شوند و در نتیجه برد آنها بسیار بیشتر از موشک های بالستیک معمولی است.
"یکی از اقدامات سردار شهید حاج حسن آقا همین موشک بالستیک بود که جمهوری اسلامی این کار را به مسئولیت و فرماندهی وی انجام داد و حاج حسن جانش را در این مسیر گذاشت"
محمد تهرانی مقدم
محمد تهرانی مقدم در مصاحبه با روزنامه ایران گفته است: "یکی از اقدامات سردار شهید حاج حسن آقا همین موشک بالستیک بود که جمهوری اسلامی این کار را به مسئولیت و فرماندهی وی انجام داد و حاج حسن جانش را در این مسیر گذاشت".
او در توضیح بیشتر در مورد پروژه ای که حسن تهرانی مقدم در هنگام کشته شدن روی آن کار می کرد، گفت: "واضح بگویم که ماهواره زمانی که می خواهد در فضا قرار بگیرد، باید یک کشاننده ای داشته باشد. در واقع همان موشکی که این را به فضا می برد، ماهواره را به فضا (خارج از جو زمین) وارد می کند".
محمد تهرانی مقدم گفته است که ایران برای پرتاب ماهواره ای که ساخته بود با روسیه قرارداد داشت که روسیه به آن عمل نکرد و ایران ناچار شد با امکاناتی که خود در اختیار داشت، ماهواره را به مدار زمین بفرستد.
پس از آن بود که به گفته محمد تهرانی مقدم، سازمان فضایی ایران که زیر نظر رئیس جمهوری اداره می شود همکاری با سازمان جهاد خودکفایی سپاه را آغاز کرد تا موشک های ماهواره بر را در داخل ایران بسازند: "این پروژه شروع شد و امیدوارم که ان شاءالله پرچمداران بعدی بتوانند راه این شهید را ادامه دهند و ما بتوانیم در هوافضا هم خودکفا باشیم".