جوانفکر: وزارت اطلاعات در اختیار دولت احمدینژاد نیست
علیاکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری ایران گفت وزارت اطلاعات در زمان غلامحسین محسنی اژهای، وزیر پیشین اطلاعات و حیدر مصلحی، وزیر کنونی اطلاعات "دست دولت نبوده است."
جوانفکر در یک مصاحبه مفصل با روزنامه اعتماد که شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۰ منتشر شده ، گفته است: "اگر وزارت اطلاعات دست ما بود آقای احمدینژاد استعفای آقای مصلحی را قبول نمیکرد...اگر بود که آقای مصلحی را برکنار نمیکردند."
احمدینژاد فروردین امسال حیدر مصلحی را از وزارت اطلاعات کنار گذاشت اما این تصمیم رئیسجمهور ایران با مخالفت آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی روبرو شد و مصلحی دوباره به وزارت اطلاعات برگشت.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) افزوده است: "در بحث آقای مصلحی شامگاه روز ۲۸ فروردین ۱۳۹۰ با من تماس گرفته شد و گفتند نامه حکم رییسجمهور درباره مشاورت آقای مصلحی و پذیرش استعفای ایشان را از خبرگزاری بردارید. گفتم چرا باید این کار را انجام دهم. گفتند ما به شما میگوییم باید بردارید. گفتم شما کی هستید؟ گفتند ما میگوییم بردارید. گفتم به چه مناسبت بردارم؟ گفتند ما میگوییم و نظر آقا است. گفتم نظر آقا را باید روابط عمومی یا دفتر معظمله اعلام کنند یا در سایت بیاید و خود آقا بگویند و ما قطعاً اطاعت میکنیم. گفتند نه همین که ما میگوییم باید عمل کنید! من گفتم عمل نمیکنم. گفتند که خودت باید با دستگاه قضایی روبرو شوی که من هم گفتم عیبی ندارد و از فردای آن روز فشارها شروع شد."
خبرگزاریهای ایران بعدازظهر روز جمعه به نقل از تارنمای اطلاعرسانی دولت اعلام کردند احمدی نژادبا استعفای مصلحی از وزارت اطلاعات موافقت کرده است اما ساعتی بعد خبرگزاریها اعلام کردند آیتالله خامنهای با این تصمیم احمدینژاد مخالفت کرده است.
با این حال خبرگزاری ایرنا تا صدور اطلاعیه رسمی از سوی دفتر رهبر جمهوری اسلامی حاضر نشد خبر بازگشت مصلحی به وزارت اطلاعات را منتشر کند.
ماجرای برکناری مصلحی و بازگشت دوباره وی به وزارت اطلاعات باعث شد احمدینژاد ۱۱ روز از رفتن به دولت خودداری کند. نوع واکنش احمدینژاد و خبرگزاری ایرنا به بازگشت حیدر مصلحی، انتقادهای تندی را از سوی اصولگرایان منتقد دولت به دنبال داشت.
" اژهای و متکی سکوت کنند"
جوانفکر در خصوص انتقادات غلامحسین محسنی اژهای، دادستان کل کشور و منوچهر متکی، وزیر پیشین امور خارجه از احمدینژاد گفته است: "عزت آقای متکی و آقای اژهای در این است که الان سکوت کنند و گرنه اگر پردهها برود کنار، مردم اشتباهات آنها را میفهمند."
وی افزوده است: "در دوره آقای متکی در دیپلماسی خارجی واقعا دارای ضعف بودیم. چند تا از دیپلماتهای ما رفتند و پناهنده شدند؟ آیا این امر نشانه تسلط یک وزیر بر دستگاه دیپلماسی است یا آنکه شیرازه کار از دستش در رفته است؟"
در دو سال گذشته چند دیپلمات ایرانی به کشورهای اروپایی پناهنده شدهاند.
"اصولگرایان قافیه را باختهاند"
مشاور مطبوعاتی احمدینژاد با اشاره به اینکه "اصولگرایان قافیه سیاسات را باختهاند"، گفت: "کجای اصولگرایی اجازه میدهد دولتی که مورد تأیید رهبری و مردم است دایمً برایش بحران درست کنند؟ برایش مسأله درست کنند و نگذارند کار کند."
وی افزوده است: "ما از این دوستانمان (اصولگرایان) منحرفیم، از باورها و رفتارها و برداشتهای آنها منحرفیم. ما آنها را قبول نداریم. رفتار و منش آنها را قبول نداریم و از آنها منحرفیم، اینها درست است و اگر منظورشان از جریان انحرافی، انحراف از باورهای خودشان باشد، تأیید میکنیم."
اصولگرایان مخالف دولت احمدینژاد از اسفندیار رحیممشایی، رئیس دفتر رئیسجمهوری و همفکرانش به عنوان "جریان انحرافی" که هدفش "تضعیف ولایت فقیه و اسلام" است، نام میبرند.
جوانفکر گفته است: "به خاطر دشمنی با مشایی، ببینید چقدر آدم بیگناه را بازداشت و زندانی کردند. چرا و به چه جرمی؟ چرا افرادی را تا ۶۰ روز در زندان انفرادی نگه داشتند. چرا این کار را کردند؟"
به گفته وی محمدشریف ملکزاده، معاون پیشین وزارت خارجه ایران که چند ماه پیش به اتهام "همراهی با جریان انحرافی" بازداشت شده بود، در "سلول انفرادی" بوده و در زندان دچار "مشکلات جسمی" شده و همسرش نیز بر اثر رفت و آمد به زندان "سقط جنین" کرده است.
وی افزود: "مگر زندان انفرادی قانونی است؟ کجای قانون این اجازه را میدهد؟ وقتی متهم بازداشت میشود حداکثر ظرف ۴۸ ساعت باید مشخص کنند که به چه جرمی دستگیر شده است."
جوانفکر با انتقاد از اتهامهایی که به دولت زده میشود، گفته است دادستان باید پاسخ افتراهایی را که به دولت زده، بدهد.
"سازمان بازرسی در روز روشن زور میگوید"
مشاور احمدینژاد گفته است نهادهای نظارتی ایران مانند سازمان بازرسی و دیوان محاسبات در اختیار اصولگریان مخالف دولت است و به همین دلیل آنها "در روز روشن (به دولت) زور میگویند."
وی گفته چون روزنامه ایران از عملکرد سازمان بازرسی و دیوان محاسبات انتقاد کرده، حالا "آنها پایشان را در یک کفش کردهاند که میخواهند موسسه فرهنگی- مطبوعاتی ایران را بازرسی کنند."
به گفته جوانفکر این موسسه دارای ماهیت خصوصی است و "مشمول قانون نظارت و بازرسی نمیشود" اما این دو نهاد نظارتی، قانون را به "نفع خود" تفسیر میکنند.