وزیر راه و شهرسازی ایران: ورود هواپیمایی قطر به نفع کشور است
وزیر راه ایران می گوید که اگر کشورهای غربی اجازه بدهند، ورود شرکت هواپیمایی قطر به ایران به سود کشور است.
چند روز بعد از اعتراض شرکت های هواپیمایی ایران به عواقب فعالیت شرکت هواپیمایی قطر در پروازهای داخلی، علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی گفته که "ورود هواپیمایی قطر به ایران به سود کشور است."
آقای نیکزاد به خبرگزاری مهر در باره منافعی که حضور این شرکت برای ایران دارد، گفته که این شرکت سوخت را به قیمت بین المللی از ما دریافت می کند و اگر در فرودگاهی به زمین بنشیند باید هزینه های آن را بپردازد.
بنابر گفته وزیر راه و شهرسازی، شرکت هواپیمایی قطر اکنون ۲۱ پرواز به ایران انجام می دهد و قرار است تعدادی پروازهای این شرکت به ایران به ۷۰ پرواز افزایش یابد.
آقای نیکزاد می گوید که شرکت هواپیمایی قطر درخواست افزایش تعداد پروازهایش را به شهرهای مختلف داده بود و ما "شرط تعیین کردیم که تعداد پروازهای قطر می تواند به ۷۰ پرواز برسد در صورتی که بخشی از پروازهای داخلی را هم بر عهده بگیرد."
این در حالی است چند روز پیش شرکتهای هواپیمایی ایران با نوشتن نامههایی به وزیر راه و شهرسازی این کشور، نسبت به عواقب فعالیت احتمالی هواپیمایی قطر در پروازهای داخلی هشدار داده و اعلام کرده بودند که این کار شرکت های داخلی را با مشکل مواجه می کند.
اما آقای نیکزاد می گوید که "برخی ها طوری مخالفت می کنند که انگار تاکنون هواپیمایی قطر در ایران پرواز نداشته است."
به گفته وزیر راه و شهرسازی، هم اکنون در ایران ۳۵۰۰ پرواز داخلی از سوی شرکت های هواپیمایی انجام می شود و "۷۰ پرواز تنها دو درصد از کل حجم پروازهای داخلی را شامل می شود."
شرط هایی که وزارت راه و شهرسازی برای شرکت قطری گذاشته به گفته آقای نیکزاد این است که عمر هواپیماهایش نباید بیشتر از هفت سال باشد و هر زمان که بخواهیم می توانیم این پروازها را کاهش دهیم.
قرار است بلیت پروازهای شرکت هواپیمایی قطر، از سوی شرکت های ماهان، آسمان، هما و نفت به فروش برسد و به گفته وزیر راه و شهرسازی این شرکت "موظف است تمام شئونات اسلامی و مقررات جمهوری اسلامی را رعایت کند."
قیمت سوخت برای هواپیماهای ایرانی اخیرا از لیتری ۱۰۰ تومان به ۴۰۰ تومان افزایش پیدا کرده است و به جای آن دولت به شرکت های هواپیمایی اجازه داده که ۱۴ درصد به قیمت بلیت های خود اضافه کنند.
بر اساس گزارش ها، قرار است هواپیماهای قطری با سوخت لیتری ۷۰۰ تومان در ایران پرواز کنند و به گفته مقام های ایرانی، شرکت های قطری حداکثر میتوانند تا ۲۵ درصد قیمت بلیت خود را نسبت به بلیت پرواز های ایرانی افزایش دهند.
ناوگان هواپیمایی ایران به دلیل تحریم های بین المللی به شدت فرسوده است و این کشور در سه دهه گذشته نتوانسته ناوگان خود را بازسازی کند.
استفاده از هواپیماهای دست دوم و روسی که مدتی در دستور کار بود، نتوانست مشکل این کشور را حل کند و اکنون این کشور درصدد است با استفاده از هواپیماهای قطری بخشی از مشکل پروازهای داخلی خود را حل کند.
شرکت های هواپیمایی خارجی بخشی از حمل و نقل بین المللی ایران را بر عهده دارند ولی این اولین باری است که در سالهای بعد از انقلاب به یک شرکت خارجی اجازه داده می شود که پروازهای داخلی ایران را نیز انجام دهد.
تحریم ها پروازهای بین المللی ایران را دشوار کرده است و وزیر راه و شهرسازی می گوید که "اگر کشورهای غربی اجازه بدهند، ورود هواپیمایی قطر به ایران به سود کشور است."