یکی از بستگان مشایی در ارتباط با پرونده فساد مالی اخیر دستگیر شد
غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضاییه و دادستان کل کشور، روز سه شنبه خبر دستگیری یکی از بستگان اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر رئیس جمهور ایران، را در رابطه با پرونده فساد مالی سه هزار میلیارد میلیارد تومانی تایید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین محسنی اژه ای در پاسخ به پرسشی در خصوص بازداشت متهمی به نام عنایت الله ریاحی را در ارتباط با پرونده فساد مالی سه هزار میلیارد تومانی، گفته است: «در بین متهمان ما شخصی به نام (ع- ر) وجود دارد که با آقای مشایی هم فامیل است.»
این در حالی است که برخی سایت خبری غیر رسمی از عنایت الله ریاحی به عنوان خواهر زاده اسفندیار رحیم مشایی نام برده اند.
پرونده فساد مالی سه هزار میلیارد تومانی مربوط به اتهامات فردی به نام «مه آفرید امیر خسروی» صاحب مجموعه «گروه امیر منصور آریا» است که بر اساس گزارشها، توانسته است از طریق روابط خاص با بانک صادرات و بانک ملی ایران به گشایش اسناد اعتباری به مبلغ صدها میلیارد تومان اقدام کند، بدون آنکه تمام یا دست کم بخش عمدهای از وجه این اعتبار نامهها را پرداخته باشد.
طی ماه های اخیر این پرونده فساد مالی یا آن چه که از آن به عنوان اختلاس سه هزارمیلیارد تومانی نام برده می شود، به موضوع اصلی درگیری بین جناح های رقیب اصولگرا در درون در جمهوری اسلامی تبدیل شده است و رسانه های اصولگرای منتقد محمود احمدی نژاد، «جریان انحرافی» با هدایت اسفندیار رحیم مشایی و برخی دیگر از اطرافیان رییس جمهور را به دست داشتن در این اختلاس متهم می کنند.
در همین زمینه، خبرگزاری فارس به نقل از یک نشست محمود احمدی نژاد با هواداران خود نوشته بود که رییس جمهور ایران گفته است:« در شعبه دزدی شده اما قائم مقام بانک مرکزی را زندانی میکنند؛ این فرد چه گناهی کرده است؟ مدیر که در جزئیات دخالت و از آن خبری ندارد. به قائم مقام بانک مرکزی پس از دستگیری میگویند اگر بگویی که کار مشایی بوده تو را آزاد میکنیم اما وی در پاسخ میگوید آن فرد بی گناه است.»
اشاره محمود احمدی نژاد به حمید پورمحمدی، قائممقام بانک مرکزی، است که در ارتباط با با این پرونده فساد مالی بازداشت شده است.
این درحالی است که غلامحسین محسنی اژه ای درپاسخ به این اظهارات منتسب به محمود احمدی نژاد، تحت فشار قرار گرفتن قائم مقام بانک مرکزی را رد کرده است.
سخنگوی قوه قضاییه می گوید:« من چنین اظهاراتی را نشنیده ام ولی در مورد این گفته ها باید بگویم کذب محض است. قائم مقام بانک مرکزی به عنوان متهم بازداشت شد زیرا بیم تبانی وجود داشت. این حرفها حرف منطقی نیست، مگر می شود تحت فشار از مسئولی اقرار گرفت. این اقرار ارزش قانونی ندارد. در ضمن اگر این فرد ملاقاتی ندارد چگونه این اخبار منتشر شده است.»
۲۳ نفر در بازداشت موقت
سخنگوی قوه قضاییه در بخش دیگری در خصوص تعداد افراد بازداشت شده گفت:« از مجموع افرادی که مورد بازجویی قرار گرفته اند، ۴۸ نفر بازداشت موقت شدند که برخی از آنان ۱۰ روز، عده ای نیز ۲۰ روز و تعدادی هم یک ماه در بازداشت موقت به سر بردند.»
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، دادستان کل کشور گفته است: «بعد از انجام تحقیقات و رفع موجبات بازداشت موقت، تعدادی با قرار مناسب آزاد شدند و اکنون ۲۳ نفر در رابطه با پرونده فساد بانکی اخیر در بازداشت موقت به سر می برند.»
غلامحسین محسنی اژه ای همچنین در پاسخ به اینکه آیا احضار برخی نمایندگان مجلس را در پرونده اختلاس اخیر تایید می کنید، گفت: «برخی احضار و با قرار هم آزاد شدند.»
محسنی اژه ای در بخش دیگری تاکید کرده است:«فضاسازی هایی صورت می گیرد و قوه قضائیه را تحت فشار قرار می دهند تا نتواند به متهمان اصلی رسیدگی کند.»
دادستان کل کشور اضافه کرده است:«گاهی اوقات با طرح موضوعات حاشیه ای تلاش می شود صورت مسئله پاک شود و گاهی اوقات مسائل خارج از موضوع و خلاف واقع مطرح می شود که به نظر می رسد قصد این است که قوه قضائیه نتواند بدون تبعیض با مفسدان اصلی برخورد کند.»
پیشتر آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، از رسانه های ایران خواسته بود تا با پرونده فساد مالی سه هزار میلیارد تومانی در بانک های ایران را «کش» ندهند.