هشدار بیش از ۱۲۰ روشنفکر ایرانی نسبت به وقوع جنگ

 

هشدار بیش از ۱۲۰ روشنفکر ایرانی نسبت به وقوع جنگ

عکس مربوط تجمعی در سال ۲۰۰۸ در شهر نیویورک است.

 

بیش از ۱۲۰ نفر از روشنفکران، روزنامه‌نگاران، نویسندگان و فعالان سیاسی ایرانی با صدور بیانیه‌ای نسبت به خطر تهاجم نظامی به کشور هشدار داده و  ضمن محکومیت رفتار جمهوری اسلامی، کشورهای غربی و اسرائیل را از حمله به ایران برحذر داشتند.
 
در این بیانیه آمده است: «در هفته‌های اخیر امواج نگران کننده‌ای از چند سو برخاسته، و تهدید ایران به حمله نظامی باز در دستور کار قرار گرفته و بعضی مقامات دولت آمریکا، اسرائیل، انگلستان، بعضی دول دیگر، و حتی شماری از مخالفان حکومت ایران در تایید چنان تهاجمی سخنان فاقد دقت و دور از تدبیر ابراز کرده‌اند.»
 
این روشنفکران ایرانی تصریح می‌کنند که سرنگونی حکومت قذافی با مداخله خارجی، « اینک کسانی را بدین طمع انداخته است تا رهایی ایران از دست نظام ستمگر فقیه سالار را در اجرای سناریویی مشابه بجویند.»
 
امضاکنندگان این نامه، که خود را «گروهی از کوشندگان راه آزادی و مدافعان حقوق بشر، خواهان گذار به دموکراسی در ایران، و برپایی حاکمیت برآمده از انتخابات عمومی و آزاد» خوانده‌اند، ابراز امیدواری کرده‌اند که  در آینده‌ای نزدیک حکومتی در ایران تشکیل شود که  به گفته آنها «مردم ایران، زنان و مردان، از هر قوم، زبان و دین و باوری، بتوانند به شیوه برابر در اداره آن مشارکت آزادانه و حضور مؤثر داشته باشند. »
 
این روشنفکران تصریح می‌کنند که «مجازات شتابزده سران رژیم پیشین بدون رعایت موازین قضایی، سرکوبی اقلیت‌های قومی و مذهبی، نقض معاهدات بین‌المللی، شکنجه و کشتار زندانیان سیاسی، تداوم عامدانه جنگی ویرانگر، حذف برنامه‌ریزی شده معارضان داخل و خارج از کشور، تا گسترش تروریسم دولتی» در کارنامه جمهوری اسلامی ثبت است.
 
در ادامه این بیانیه آمده است: «بی‌پایگی منطقی و بی‌محتوایی ادعاهای فریبنده دستگاه ولایت فقیه اکنون بیش از هر زمان دیگر برملا گشته است، و فساد مالی لایه‌های حاکمیت برخی از وفاداران به نظام حاکم را هم نگران کرده است. اینک این رژیم تنها از راه ارعاب و اختناق، به پشتوانه زندان و شکنجه می‌کوشد قدرتنمایی کند. دور نیست روزی که ایرانیان کابوس ظلم و جهل را از سر بتارانند، و با همدلی و همقدمی کشورشان را به جایگاهی شایسته در عرصه جهان برسانند.»
 
این بیانیه می‌افزاید: «ما امضاکنندگان این نامه نگرانیم که مبادا تشبث به مقولاتی همچون دخالت بشر دوستانه و حمایت از دموکراسی، دستمایه اقدامات ضدایرانی و جنایت‌های غیرانسانی قرار گیرد. مبادا مفاهیم والا و آرمانی مانند دموکراسی، و کمک‌های بشردوستانه و حقوق بشر نقاب قدرتپرستی و منفعت جویی عده‌ای قرارگیرد تا باز به ایران و ایرانی لطمه وارد سازند و کشور را به تباهی بیشتر بکشانند.»
 
امضاکنندگان این بیانیه در مذمت جنگ و همچنین «ماجراجویی‌های» جمهوری اسلامی می‌نویسند: «کمک‌های بشردوستانه و دموکراسی از دهانه توپ در نمی‌آید؛ کمک‌های بشردوستانه و دموکراسی را موشک‌های هدایت شده ارمغان نمی‌آورد؛ کمک‌های بشردوستانه و دموکراسی از شکم هواپیمای بمت افکن بر سر مردم فرو نمی‌ریزد؛ کمک‌های بشردوستانه و دموکراسی را طیاره‌های بدون سرنشین کنترل از راه دور شلیک نمی‌کند. ما با تهاجم نظامی به کشورمان ایران به هر مستمسک که باشد، از جمله بهانه نگرانی از ماجراجویی‌‌های نامسئولانه رژیم در فعالیت‌های هسته‌ای، مخالفیم.»
 
امضاکنندگان این نامه از همگان خواسته‌اند که، «با پرهیز از افتادن به دام دوگانه مغلطه آمیز یا رژیم ولایت فقیه یا خاورمیانه جدید» نسبت به «سرکوبگری رژیم و هم نسبت به خطر تهاجم نظامی بیگانگان هشیار باشند و هشدار دهند.»
 
این روشنفکران ایرانی در پایان به خطاب به مسئولان جمهوری اسلامی می‌نویسند: «به ملاحظه مصلحت کشور به حکومت جمهوری اسلامی اکیداً توصیه می‌کنیم در جهت رفع ابهام از برنامه هسته‌ای کشور با آژانس انرژی اتمی و ناظران بین‌المللی همراهی کند تا دلیلی برای تهدید به جنگ و ویرانی باقی نماند. از پژوهندگان آزاده می‌خواهیم تا هم فساد گسترده دستگاه ولایت فقیه را افشا کنند، هم نتایج ویرانگر نظامیگری جهانی را.»
 
یرواند آبراهامیان، شجاع  آذری، سیروس آرین پور، داریوش آشوری، حمید احمدی،رضا افشاری، مهران ادیب،  ابوالفضل اردوخانی،  زینت اسماعیل زاده ، رضا اغنمی، محمد جواد اکبرین، بابک امیر خسروی، نوشابه امیری، ابراهیم خلیفه سلطانی، فریبا امینی ، محمد امینی، مهدی امینی ، عبدالعلی بازرگان، گلبرگ باشی، منیره برادران، محمد برقعی ، نسرین بصیری، رضا بورقانی، بهروز بیات، فرزانه بذرپور،حمید بهشتی،کورش پارسا، سیاوش پارسانژاد، شهرنوش پارسی پور، اکرم پدرام نیا،علی پرسان، امیر پیشداد،  شهرام تهرانی، اسدالله تیورچی، محمد جلالی، رامین جهانبگلو، بهرام چوبینه، رضا حاجی،  هوشنگ حسن یاری، فاطمه حقیقت‌جو، حمید حمیدی، محسن حیدریان، مهدی خانبابا تهرانی، حمید دباشی، پرویز دستمالچی،مهران راد، مصطفی رخ صفت، محسن رضوانی،علی رضایی، سعید رهنما، محمد رهبر، مینا زند ، ماندانا زندیان،  حمید زنگنه،حمید سالک، بهروز ستوده، فرج سرکوهی، محمد سهیمی، جلال سرفراز،علی شاکری، احمد شاکری،  معصومه شفیعی، پرویز شوکت،محمد صابر،شهلا صالح پور، احمد صدری، محمود صدری، فرهاد صوفی، اشکبوس طالبی، رضا علیجانی،  نورالدین غروی، رضا فانی یزدی، حسین فروزین، پرستو فروهر، منصور فرهنگ ، پویان فخرایی، کامبیز قائم مقام، محسن قائم مقام، حسین قاضیان، فیروز قریشی، مصطفی قهرمانی، سام قندچی، مرتضی کاظمیان، عبدی کلانتری، مهرانگیز کار، عزیز کراملو،  علی کشتگر، علی کشگر، حسین کمالی، حمید کوثری، آزاده  کیان، تقی کیمیایی اسدی، مهدی گرامی، ایرج گرگین، اکبر گنجی، رضا گوهرزاد، عبدالکریم لاهیجی، بهمن مبشری، ملیحه محمدی، مرتضی محیط ، فرخنده مدرسی،  عباس معروفی، رضا معینی، حسن مکارمی، علی اکبر مهدی،هایده مغیثی، محمد علی مهرآسا، همایون مهمنش، زیبا میر حسینی، یاسر میردامادی،رضا نافعی، شیرین نشاط، اصغر نصرتی، مهدی نوربخش، محمد رضا نیکفر، بهمن نیرومند، سهیلا وحدتی، پروین وفایی،نادر هاشمی، عطا هودشتیان، حسین هوشمند و یوسف یزدی امضاکنندگان این نامه هستند.

+103
رأی دهید
-24

bache shapoor - يوسدال - سوئد
خدا کنه این روشنفکرها مثل رشنفکرهای زمان انقلاب ۵۷ نباشن! البته من با جنگ موافق نیستم ولی‌ این روشنفکران خوبه بجای این حرفها با فکرهای روشنشون راهی‌ برای رهایی مردم از این بدبختی و فلاکت بکنن. در ضمن از افراد امضا کنند به یه اسم برخوردم که برام جالب بود و برای اولین بر است که این اسم را می‌شنوم! نوشابه امیری
‌سه شنبه 17 آبان 1390 - 20:26
hashamdar - تهران - ایران
کی‌ گفته به اینا روشنفکران ایرانی واقعا مسخرست. هر کی‌ پاشد یه حرف مفتی زد بش گفتند روشن...
‌سه شنبه 17 آبان 1390 - 19:17
leila leila - گوتنبرگ - سوئد
چه فارسی نگارش با حاله
‌سه شنبه 17 آبان 1390 - 23:14
Royan - بوخوم - آلمان
آفرین مثل اینکه که روشنفکرهای امروزی از روشنفکرهای انقلاب 57 عاقل تر هستند
‌چهارشنبه 18 آبان 1390 - 01:11
esmal - آبادان - ایران
کی گفته اینها روشنفکرن
‌چهارشنبه 18 آبان 1390 - 02:07
delmorde - یوتوبوری - سوئد
من به عنوان یک ایرانی که قلبم برای کشور عزیزم ایران می تپد با سرنگونی نظام ولایت وقیح بدست بیگانگان بشدت مخالفم و براین باورم که این نظام باید بدست مردم ازادیخواه سرنگون شود و مطمئنا اگر دولتهای غربی بگذارند خودمان انها را اگر لازم باشد و مجبور شویم مسلحانه ساقط خواهیم کرد فقط از دول غربی می خواهیم حمایت خود را از هرجهت از رژیم بردارند تا ملت تکلیف خود را با انها روشن کند. مطمئن باشند مسئولان را عادلانه محاکمه می کنیم با نظارت بین المللی.
‌سه شنبه 17 آبان 1390 - 23:40
pahlavi100 - کالیفورنیا - آمریکا
اکبر گنجی هم جزو روشنفکران ماست؟
‌چهارشنبه 18 آبان 1390 - 07:02
بحرالعلوم - یزد - ایران
آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند. این عده اراذل و اوباش و خس و خاشاک بهتر است به فکر توبه به درگاه نظام باشند باشد که در نظر آقایمان سید علی مقبول افتد و به آغوش امت بازگردند.
‌چهارشنبه 18 آبان 1390 - 06:59
Pezhman - وين - اتريش
درود بر شما روشنفکران و دوستداران ایران
‌چهارشنبه 18 آبان 1390 - 04:10
alkap0n1990 - کرج - ایران
من هم شدیدا مخالف این هستم که جندتا کشور بشینن و واسه آینده کشورهای دیگه تصمیم بگیرن . هنوز گند لیبی رو ماست مالی نکردن که میخوان یه گند دیگه بالا بیارن . یعنی جی آخه ؟ میشینن یهو میگن بریم لیبی رو آزاد کنیم . بعدش سوریه و بعدش ایران . نمیفهمم .این زورگویی نیست ؟.
‌چهارشنبه 18 آبان 1390 - 03:17
sevim - مونترال - کانادا
واقعا تو این مورد نظر دادن سخته..هیچ کس از جنگ خوشش نمیاد. ولی آیا شرایط فعلی ایران خیلی خوبه؟ این همه شکنجه تجاوز اعدام اختلاس و ... به نظر من بین بد و بد تر باید یکی انتخاب بشه..وگرنه حالا حالا باید این نظام دیکتاتوری رو تحمل کرد..البته به شرط اینکه این جنگ بتونه کاری بکنه.
‌چهارشنبه 18 آبان 1390 - 03:10
alkap0n1990 - کرج - ایران
من هم شدیدا مخالف این هستم که جندتا کشور بشینن و واسه آینده کشورهای دیگه تصمیم بگیرن . هنوز گند لیبی رو ماست مالی نکردن که میخوان یه گند دیگه بالا بیارن . یعنی جی آخه ؟ میشینن یهو میگن بریم لیبی رو آزاد کنیم . بعدش سوریه و بعدش ایران . نمیفهمم .این زورگویی نیست ؟.
‌چهارشنبه 18 آبان 1390 - 03:17
من و تو - نایمخن - هلند
با درود. من تازه وارد هستم و خوشحالم که در کنار همدیگر هستیم. چه بخواهیم یا نخواهیم بوی نفت همیشه برای ما باعث درد سر بوده و باز هم هست .
‌چهارشنبه 18 آبان 1390 - 13:40
lucina - تهران - ایران
من که از جنگ خیلی‌ میترسم هیچ وقت اون روزهایی بدو از یاد نمی‌برم دلم هم نمیخواد پسرم این چیزارو تجربه کنه خدا به دادمون برسه
‌چهارشنبه 18 آبان 1390 - 13:38
kamran63 - ليون - فرانسه
به‌‌ به‌‌، چه روشنفکرانی ! خانبابا تهرانی‌، اکبر گنجی، مرتضی‌ محیط !( این آخری جانور عجیب و غریبی هست!!). باید تاسف خورد به حال چنین مملکتی...- اینها اگر "روشنفکر" بودند، باید میفهمیدند آیا اصلا امکان پذیر هست که آمریکا یا اسرائیل به ایران حمله کنند، بعدش اظهار فضل میکردند !
‌چهارشنبه 18 آبان 1390 - 14:36
mahsa1356 - تهران - ایران
اینها روشنفکر نیستند یه مشت عقب مانده ذهنی هستند برای اینکه روزشون بگذرد یه حرفهایی می زنند زیاد جدی نگیرید هیچ خبری نیست الان نزدیک 15 سال که می خواد دوباره جنگ بشه.
‌چهارشنبه 18 آبان 1390 - 13:09
پریستوک - تهران - ایران
با ابن که برای بعضیاشون خیلی احترام قائلم با عرض پوزش می گم غلط کردن چون تنها راه آزادی حمله نظامیه و خودشون خارج ار ایران با چالش هایی که ما داریم درگیر نیستن تهدید غرب با این که وعده سر خرمنه تنها کورسوی امید ماست. انقلاب 57 که توسط خود مردم اتفاق افتاد خیلی مثبت بود؟ ما که در هر صورت باید تلفات بدیم تلفات حمله نظامی خیلی کم تر جنگ داخلی به تنهاییه بذارید این جوری 4 تا ساندیسی شپشو شستشو مغزی شده هم کشته بشن و از شرشون راحت بشیم
‌پنجشنبه 19 آبان 1390 - 10:49
ARMINRAMBOD - تهران - ایران
بعضی ها خانوادگی روشنفکر بدنیا اومدن
‌پنجشنبه 19 آبان 1390 - 13:40
felora - تهران - ایران
روشنفکر های انقلاب 57 معتقدند که انقلاب از دست اونها دزدیده شد!
جمعه 20 آبان 1390 - 13:38
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.