حقه مغز برای درک مرگ

حقه مغز برای درک مرگ


دانشمندان دانشگاه‌های «ادینبورگ» و «کمبریج» اخیرا مدعی شده‌اند که تجربه خروج روح از بدن، تنها یک حیله ذهنی است که با سناریوهای مشابه و رایج، توسط مغز برای درک مفهوم روند مرگ ایجاد می‌شوند.

این دانشمندان به بررسی تغییرات مغزی که موجب احساسات خاص مرتبط با تجربیات نزدیک به مرگ می‌شوند، پرداختند.

 
به گفته «کارولین وات» از محققان این پژوهش، یکی از دیدگاه‌های مشترک که در آن یک نور درخشان آنها را به زندگی پس از مرگ منتقل می‌کند، احتمالا در پی مرگ سلول‌هایی رخ می‌دهد که بدن برای پردازش نور ثبت شده توسط چشم‌ها و تبدیل آنها به تصاویر استفاده می‌کند.
 

به گفته «وات»، این تصورات در پی تلاش مغز برای درک تجربه‌ای غیرمعمولی که با آن روبه‌رو می‌شود، بروز می‌کند.

از سوی دیگر، هورمون نورآدرنالین که در زمان تنش و آسیب منتشر می‌شود، می‌تواند در پشت احساس عشق و صلحی باشد که فرد در زمان نزدیک شدن به مرگ تجربه می‌کند.

 
دکتر سام پرنیا، محقق دانشگاه «ساوث‌هامپتون» که از مجرب‌ترین دانشمندان در خصوص تجربیات نزدیک به مرگ است و حدود سه سال به جمع‌آوری تجربیات نزدیک به مرگ بیماران بیمارستان‌ها پرداخته است، می‌گوید: قابلیت ردیابی چیزی از مغز به این معنی نیست که این اتفاق واقعی نیست.

 
هر تجربه چه نزدیک به مرگ یا تجربیات دیگر، مانند افسردگی، شادی و عشق، با واسطه‌گری مغز ایجاد می‌شوند. در حقیقت، بسیاری از تجربیات از بخش‌های مشترک مغزی استفاده کرده و از این رو تولید مجدد آنها امر عجیبی نیست. شناسایی این نواحی یا تولید مجدد آنها، به معنی غیرواقعی بودن تجربیات نیست. ما در مورد افسردگی، شادی و عشق، کلام غیرواقعی را به کار نمی‌بریم.

 
وی افزود: علاوه بر این، بسیاری از افراد، تجربه دیدن اتفاقات را در زمانی داشته‌اند که مغز آنها کاربری نداشته است؛ مانند ایست قلبی! این وقایع با تغییرات مغزی قابل توضیح نیست؛ چرا که مغز در این زمان از کار افتاده است.
khosh bavar - ایران - یزد
با سپاس فراوان بخاطر این تاپیک مناسب و بموقع در این سایت ! زیرا من که واقعا خسته شدم که همیشه چیزهای خوش باوری بنویسم که مورد تمسخر بدباوران قرار گیرم ! جان کلام اینکه, در مورد Oh WoW³ استیو جابز گزارشی درج کردید https://iranianuk.com/article.php?id=69546 که چرا این روانشاد دارای چنین احساسی بود ! طبق گزارشی که خواندم ( چند سال پیش ) که این حقه مغز و طبیعت است که به ادمی چنین احساس سبکی و خوشبختی بهنگام مرگ دست پیدا میکد که همان ترشح هورمون خوشبختی نورآدرنالین است که به حداکثر موجودی و ظرفیتش در بدن بهنگام مرگ ترشح میشود که چنین احساسی همانند برنده شدن بلیط بخت ازمایی به ادمی دست میدهد میباشد و نکته جالب در اینجاست که کسانی که چنین تجربه ای کردند و دوباره زنده شدن, دچار افسردگی شده و تعدادی از انان دست بخودکشی میزنند تا به ان دنیا برونند که دچار اشتباه شده زیرا طبق ازمایشات, هورمون خوشبختی خیلی کم ترشح شده که انها تجربه بدتری داشتند تا مرگ معمولی ! و باز نکته ای که مرا مشغول کرده
یکشنبه 15 آبان 1390

khosh bavar - ایران - یزد
قسمت 2): در اینجاست که خالی فکر و تعمق نیست که اگر انرا بزبان نیاورم و ان اینکه چطور امام علی از این موضوع مطلع بوده و چنین سخنی گفته : مرگ شیرین است ! شاد و کنجکاو و تابوشکن باشیم ! شاید به مزاق روشنفکران سایت خوش نیاید که چنین نقدی کردم , ولی چون برای ازادی بیان تان هستم و از ان دفاع میکنم که مچ گیری گفته های امامان را بزبان اورید تا عاری از بغض و عقده و در کمال خونسردی و احترام به همدیگر باعث تبادل نظر باشیم که اوضاعمان از لحاظ ازادی بیان و احترام به همدیگر خیلی خراب است که باید هر یک از ما نقش " نجات غریق ماهر " را بازی کنیم, با سپاس !
یکشنبه 15 آبان 1390

silencio - فرانسه - پاریس
اینهایی که آقایون میگن "نشانه"‌های فیزیکی‌ هست! و تغییراتی که در بدن صورت می‌گیرد نه علت اصلی‌!حقیقت ثابت کردنی نیست! باید حس شود! خارج از هر گونه تفکر، فلسفه، دین ، مذهب، علم.......*
یکشنبه 15 آبان 1390

gol andam - سویس - زوریخ
فرهاد عزیز بسیار زیبا و پر محتوا و مثل همیشه شیرین بیان...ولی بین خودمون باشه من از این دین فروشانه عمامه به سر متنفرم...شادوشیرین بیان باشید و باشیم و بمانیم و بمانید..
یکشنبه 15 آبان 1390

miminana - انگلستان - لندن
خوش باورِ عزیز امام علی‌ حتما ایمان به شیرینی‌ مرگ داشته چون این امامِ بزرگوار که بد کسی‌ رو نمیخواسته, حتما با این باور که مرگ شیرینه آدم میکشته. در واقع خودش میدونسته که داره لطف میکنه اما ما هنوز خیلی‌ مونده که این بزرگواران رو بشناسیم!
یکشنبه 15 آبان 1390

khosh bavar - ایران - یزد
miminana -: دوست گرامی, خیلی جواب بسیار ساده, واضح, منطقی و فهمیده دادید که من یکی که از این جوابتان بسیار لذت بردم و چه زیبا " میبود " که همه مثل شما و دوست گرامی ام gol andam جواب میدادند, زیرا نیرویی که در ارامی و اسایش است در کولی بازی و مغلطه و سفسطه کاری نیست, پس همواره شاد و راهنما باشیم !
دوشنبه 16 آبان 1390

khosh bavar - ایران - یزد
با درود به پارمیدا عزیز و گرامی, یکی از خصوصیات شخصی ام که تا اندازه ای که با ان اشنا هستم, داشتن حس تله پاتی هست. به اشنایی و دوستیمان قسم, باور کن به هنگام نوشتن کامنت اولی ام بشما فکر میکردم که نکند شما پیش خودش فکر کند که فرهاد " ساندیس " دوست دارد و از این قبیل فکرهای منفی, ولی چون همدیگر را میشناسیم, گفتم باید بنویسم تا تابوشکنی شود و و و , که میبینم شما دوست همیشه فهیم و مهربان این نوع نوشتن خوش باوری را درک میکند و مشوقم میشود, پس با درود بیکران بر شما دوست عزیزم که همیشه مشوقم بودید و کاملا با نظر گرامیتان موافقم, پس تا بعد شاد و باهم باشیم و منتظر راهنمایی تان هستم تا بهتر شیواتر بنویسم , پس به درود دوست عزیز !
دوشنبه 16 آبان 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.