ابراهیم یزدی، دبیر کل نهضت آزادی
ابراهیم یزدی، دبیر کل نهضت آزادی، در نامهای به راشد الغنوشی، رهبر حزب اسلامگرای النهضه تونس، با تأکید بر تجربه ناکافی مسلمانان در حوزه دموکراسی، از وی خواست تا از تجربههای ایران و الجزایر درس بگیرد و «اشتباهات» آنها را تکرار نکند.
به گزارش سایت خبری کلمه، نزدیک به اصلاحطلبان، ابراهیم یزدی در نامه خود با ابراز خوشنودی از پیروزی حزب اسلامی «النهضه» در انتخابات اخیر تونس، در عین تحسین «بلوغ سیاسی مردم تونس»، نگرانی «جدی» خود را از پیامدهای دراز مدت این تحولات ابراز کرد.
حزب «النهضه» تونس که از آن به عنوان حزب اسلامی میانهرو یاد میشود در نخستین انتخابات آزاد این کشور پس از سرنگونی بن علی، با به دست آوردن ۹۰ کرسی از ۲۱۷ کرسی مجلس مؤسسان به پیروزی دست یافت.
دبیرکل نهضت آزادی ایران در نامه خود خطاب به راشد الغنوشی نوشت: «ما مسلمانان از هر ملیتی، اگرچه برای تحقق حقوق اساسی، آزادی و حق حاکمیت خود مبارزه میکنیم، اما تجربه کافی با دموکراسی نداریم. ما مبارزه میکنیم و دیکتاتور سرنگون میکنیم، اما استبداد را به عنوان یک شیوه زندگی از بین نمیبریم.»
وی توضیح داد که ناکامی در ریشهکن کردن استبداد موجب میشود که «حلقه منحوسه» بسته بماند و افزود: «ما شاه را سرنگون کردیم، اما فراموش کردیم که به درمان منش و شخصیت "شاه درون" خویشتن خود بپردازیم.»
این فعال سیاسی که در جریان ناآرامیهای پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸ بارها بازداشت شده و ماهها زندانی بود، تأکید کرد که دموکراسی یک کالای صادراتی نیست و باید آموخته شود.
آقای یزدی در همین زمینه توضیح داد که انتخابات «ابزار بسیار با ارزشی» است، اما به خودی خود دمکراسی محسوب نمیشود.
وی در ادامه وجود «تکثر»، «مدارا» و «همگرایی در میان کنشگران صحنه سیاست» را سه مقولهای دانست که شانس ایجاد آزادی و دموکراسی را در جامعه مسلمانان فراهم میکند.
ابراهیم یزدی خطاب به راشد الغنوشی گفت: «شما حمایت و اعتماد اکثریت رأی دهندگان را به دست آوردهاید و اکنون بر عهده شماست که نمونهای باشید از سعه صدر و به رسمیت شناختن حقوق دگر اندیشان. من از خداوند باری تعالی میخواهم که شما را از ارتکاب اشتباهاتی که ما در ایران دچار آن شدیم، یا آنچه در الجزایر یا در موارد مشابه رخ داده است، حفظ نماید.»
برخی از نخبگان جامعه تونس ابراز نگرانی کردهاند که قدرت گرفتن حزب اسلامی «النهضه» میتواند ارزشهای سکولار در جامعه تونس را در معرض خطر قرار دهد.
این در حالی است که راشد الغنوشی، تأکید کرده است که حزب وی به حقوق زنان تونس و تقویت نقش آنان در تصمیمگیریهای سیاسی پایبند است. به گفته وی از ۴۹ زن راه یافته به مجلس موسسان، ۴۲ تن نامزد حزب النهضه بودهاند.
آقای غنوشی همچنین تأکید کرده است که در حکومت آینده تونس، حجاب برای زنان اجباری نخواهد بود.
با اینحال رهبر حزب النهضه خاطرنشان کرده است که این حزب اسلامی از اصول و ارزشهای خود کوتاه نخواهد آمد.
|
|
|
|
|
|