دوشنبه ۵ مهر ۱۳۸۹ - ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۰
هشدار وزیر دفاع آمریکا :
ایران سودای مداخله در عراق را از سر بیرون کند

ساعاتی پس از اعلام اتهام علیه ۹ شخص حقوقی و حقوقی به دلیل ارسال دستگاههای رادیویی با کاربرد نظامی به ایران، لئون پانهتا، وزیر دفاع ایالات متحده، بار دیگر به ایران هشدار داد، که سودای مداخله در عراق را پس از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور، از سر بیرون کند.
مقامهای دادگستری ایالات متحده، روز سهشنبه، چهار شرکت تجاری و پنج شخص حقیقی، از جمله یک ایرانی را متهم کرد که دستگاههای رادیویی کنترل از راه دوری را به ایران ارسال کردهاند که کاربرد نظامی دارد. این مقامها همچنین اضافه کردند که ۱۶ قطعه از این دستگاهها که در ساخت بمبهای کنار جادهای کاربرد دارند، در عراق کشف شدهاند.
ایالات متحده که قرار است در پایان سال جاری میلادی نیروهای رزمیاش را به طور کامل از عراق خارج کند، از مدتها قبل نسبت به حمایت ایران از گروههای درگیر در عملیات خرابکارانه در عراق هشدار داده بود و به تازگی نیز از زبان هیلاری کلینتون، وزیر خارجهاش، هشدار داد که ایران نباید در مورد خروج نیروهای آمریکایی از عراق «دچار اشتباه در محاسبه» شود و در پی بهرهبرداری از آن باشد.
آقای پانهتا نیز روز چهارشنبه در توکیو بار دیگر با هشدار به ایران در مورد مداخله احتمالی در عراق پس از خروج نیروهای آمریکایی گفته است که همان گونه که رئیسجمهور اوباما تأکید کرده بود، آمریکا نیروهای رزمیاش را تا پایان امسال از عراق خارج خواهد کرد.
وی افزوده است که مأموریت این نیروها در عراق، توانمندسازی دولت عراق در هدایت و برقراری امنیت در این کشور بود، اما ما همچنان از روابطی درازمدت با عراق حمایت خواهیم کرد.
وزیر دفاع آمریکا پس از آن تصریح کرده است که «پیامی که برای ایران و هر کشور دیگری داریم که ممکن است طرحهایی برای عراق در سر بپروراند آن است که ایالات متحده برای مدت زمانی طولانی در عراق حضور خواهد داشت.»
گرچه وزیر دفاع ایالات متحده در مورد کم و کیف این حضور بلندمدت توضیح نداده است، آقای پانهتا چندی پیش گفته بود که علاوه بر نیروهای مستقر در افغانستان، این کشور ۴۰ هزار نیروی دیگر در منطقه دارد که ۲۳ هزار تن از آنها در کویت خواهند بود.
وی افزوده بود که «عراق به تنهایی توانسته نیروهای نظامی کارآمدی تربیت کند و آموزش دهد و این نیروها توان مواجهه با تهدیدات را دارند.»
پیشتر مقامهای عراقی از انجام مذاکراتی با همتایان آمریکایی خبر داده بود که بر اساس آن ممکن است بخش از نیروهای آمریکایی در چارچوب آموزش نیروهای عراقی در این کشور باقی بمانند.
در این زمینه خبرگزاری رویترز چندی پیش گزارش داد که تقریباً ۱۶۰ نیروی آمریکایی برای آموزش نیروهای عراقی و همچنین محافظت از سفارت آمریکا در این کشور باقی خواهند ماند.
نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۰۳ به عراق حمله کردند و حکومت صدام حسین، رهبر سابق این کشور، را ساقط کردند. گزارشها حاکی است که در طول این جنگ بیش از چهار هزار و ۴۰۰ سرباز آمریکایی کشته شدهاند.
طی ماههای اخیر شماری از سیاستمداران عراقی با تمدید حضور شماری از نیروهای امریکایی در عراق مخالفت کردند. عراقیها مخالف اعطای هرگونه مصونیت قضایی به نیروهای آمریکایی بودند.
پس از کاهش خشونتها در عراق نقش نیروهای آمریکایی در این کشور تغییر کرده و آنها بیشتر به ارائه مشاوره و همچنین آموزشی نیروهای امنیتی عراقی میپرداختند.
darkoob - ایران - تهران
|
پس فقط امریکا و انگلیس حق دارن سودا و بلند پروازی داشته باشن. حضورتون تو عراق و افغانستان فقط ایرانو قوی کرد و خروجتون ایرانو بازهم قویتر میکنه. هیچ کاریم نمیتونید بکنید |
چهارشنبه 4 آبان 1390 |
|
morid - ایران - بوشهر
|
این پیرمرد الزایمری نمیداند چه میگوید حالا که امریکا طبق امار خودش با 4500 سرباز کشته دست از پا درازتر دارد از عراق در میره .تهدید میکند که ایران درعراقدخالت نکند مگه ایرانی ها مثل شما احمقند که در امور دیگران مداخله کنند و بعد مفتضحانه فرار کنند. |
چهارشنبه 4 آبان 1390 |
|
danial nabi - سوئد - استکهلم
|
همه منطقه منتظر خروج منحوس امریکا از حوزه خلیج فارس هستند. از شما خیری به مردم نمیرسه جز غارت منابع غنی که در منطقه موجود است. گورتان را گم کنید. |
چهارشنبه 4 آبان 1390 |
|