هند، استانی دارد به نام مگالایا Meghalaya. گمان میرود که اینجا یکی از پر بارانترین مناطق دنیا باشد. در این منطقه جنگلهایی انبوه و رودهای خروشان بیشمار قرار دارد.
گذر از این رودها یکی از دغدغههای همیشگی مردم بوده است. اما مردم این ناحیه به جای بنا کردن پلهایی از چوب، سنگ، فلز یا سیمان و بتن و به جای استفاده از دانش مهندسی و معماری پل، سالهای متمادی است که آراسته به هنر و دانشی منحصر به فرد شدهاند!
آنها پلها را نمیسازند، بلکه میرویانند!
مردم ریشهها و شاخههای درختانی را که در دو سوی رودخانه قرار دارند، با دست در راستای افقی قرار میدهند و به تدریح شبکهای زنده از ریشهها و شاخهها ایجاد میکنند.
طول بعضی از این پلهای زنده به حدود سی متر هم میرسد و میتواند وزن پنجاه نفر و حتی بیشتر را هم تحمل کند.
از آنجا که این پلها زنده هستند، مقاومت و دوان آنها نسبت به پلهای چوبی، بسیار بیشتر است. از آنجا که میزان بارش سالانه در این منطقه از هند، ۱۵ متر است، این پلهای زنده به تدریج رشد میکنند و بر مقاومت آنها افزوده میشود.
ساکنان محلی هند، بیش از هزار سال است که این کار را میکنند، آنها بیشتر از درخت کائوچو برای این کار استفاده میکنند.
البته ساخت یک پل با این روش، بسیار طول میکشد و ده تا پانزده سال طول میکشد، چرا که باید با صبر و حوصله فراوان و بدون آسیب رساندن به بافت زنده درختان، آنها را در جهت مناسب رویاند.
بسیاری از ساکنان این هنر را به فرزندان خود میآموزند و به آنها یاد میدهند چطور بدون آسیب رساندن به ریشههای درختان با شکیبایی، پلهایی سبز درست کنند.
این پلها نمونه والایی از پیوند انسان و طبیعت است.
چقدر جالبه که برای 10 تا 15 سال بعدشون برنامه دارن و سال های سال تلاش میکنند تا نتیجه اش رو بعدا بگیرن. کاش هممون میتونستیم این روحیه و طرز فکر رو داشته باشیم.
چهارشنبه 27 مهر 1390
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.