مهرداد مشایخی،جامعه‌شناس و فعال سیاسی از دنیا رفت


مهرداد مشایخی، جامعه‌شناس و فعال سیاسی از دنیا رفت

مهرداد مشایخی

مهرداد مشایخی، جامعه‌شناس، نویسنده، تحلیلگر و فعال سیاسی‌ و اجتماعی که پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهور ایران از حامیان معترضین به نتایج انتخابات به شمار می‌رفت، روز چهارشنبه در آمریکا بر اثر ابتلا به سرطان از دنیا رفت.

مهرداد مشایخی ۵۶ ساله که سال ۱۹۷۲ به آمریکا مهاجرت کرده بود، پس از اخذ کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته اقتصاد و پس از آن دریافت دکترای خود در رشته جامعه شناسی، تدریس در دانشگاه را آغاز کرد.

وی علاوه بر سمت استادی دانشگاه، مطالب و مقالات بسیاری به فارسی و انگلیسی در نشریات مختلف به چاپ رسانده است.
آقای مشایخی از سال ۱۹۸۶ تا زمان فوت به عنوان استادیار مهمان در گروه جامعه شناسی دانشگاه جرج‌‌تاون به تدریس مشغول بود و به تدریس مباحثی نظیر «جامعه شناسی سیاسی»، «جهانی‌شدن و تحول اجتماعی در جوامع در حال توسعه»، «جنبش‌های اجتماعی»، «جامعه‌شناسی دموکراسی و استبداد» و «سیاست و فرهنگ در ایران پس از انقلاب» می‌پرداخت.

به نوشته وب سایت دانشگاه جرج‌ تاون، تمرکز مهرداد مشایخی در مطالعات خود، ایران پس از انقلاب اسلامی بود و وی بیشتر بر روی مباحثی نظیر جنبش دانشجویی، اصلاحات اسلامی، جامعه مدنی و مدرنیزاسیون، فرهنگ سیاسی و روابط سیاسی جاری تمرکز می‌کرد.

پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ و آغاز اعتراضات مردمی به نتایج آن، آقای مشایخی به حمایت از این جنبش اعتراضی پرداخت و نام وی پای بیانیه‌های متفاوتی که در این زمینه منتشر شده است به چشم می‌خورد.

آقای مشایخی در تحصن و اعتصاب غذا که مردادماه ۸۸ در حمایت از معترضان ایرانی مقابل سازمان ملل در نیویورک برگزار شد شرکت داشت.

وی در این تحصن از اهمیت «شناخت نسل جدید» ایران سخن گفت و با اشاره به این‌که نسل جدید ایران به دنبال پروژه‌ای «پسا اصلاحاتی» است،
اظهار کرد: «آنچه در ایران امروز شاهدش هستیم تجربه‌ای از نسل سوم است. نسلی که نه به دنبال انقلاب کلاسیک است و نه پروژه‌ای مانند اصلاحات سال ۷۶ را قبول دارد... این حرکت نگاهی جهانی دارد، جهانی فکر می‌کند و جهانی عمل می‌‌کند... این حرکت نگاه غیر ایدئولوژیک و غیر آرمانگرا دارد. به دنبال یک آرمانشهر یوتوپیایی نیست.»

این استاد جامعه شناسی که از وی مقالات متعددی در نشریات مختلف به چاپ رسیده، نویسنده کتاب «به سوی دموکراسی و جمهوری در ایران» است؛ کتابی که در سال ۲۰۰۷ به زبان فارسی منتشر شده است.

در حوزه زبان انگلیسی نیز، آقای مشایخی یکی از ویراستاران کتاب «ایران: فرهنگ سیاسی در جمهوری اسلامی»است و همچنین یکی از مقالات وی با نام «فرهنگ بدگمانی: تحلیل روانشناختی فرهنگ سیاسی ایران» در کتاب «تفکر اسلامی معاصر» که سال ۲۰۰۶ از سوی انتشارات «بلَک وِل» به چاپ رسیده، به چشم می‌خورد.
احتراز - آلمان - دورف
خدا بیامرزتش.
جمعه 15 مهر 1390

pelle - سوئد - استکهلم
چه خبر غم انگیزی. روحش شاد.
جمعه 15 مهر 1390

shahab46 - المان - هانوفر
خدایش رحمت کند.
جمعه 15 مهر 1390

muzi - انگلستان - لندن
روانش شاد.و روحش قرین رحمت باد.یادش گرامی.
جمعه 15 مهر 1390

muzi - انگلستان - لندن
روانش شاد.و روحش قرین رحمت باد.یادش گرامی.
جمعه 15 مهر 1390

Artosh - ایران - تهران
انسان فرهیخته و با سوادی بودن. در صدای امریکا معمولاْ برنامه های تفسیر خبرشون رو میدیدم و خیلی برام تعجب برانگیز بود که چرا به یکباره اینقدر لاغر و شکسته شدن . روحش شاد.
جمعه 15 مهر 1390

gelareh - ایران - تهران
خدا بیامرزه اونوقت جنتی ...
جمعه 15 مهر 1390

*Fanoos* - ایران - شهمیرزاد
خدا رحمتش کنه خیلی ناراحت کنندست ...روحش شاد
جمعه 15 مهر 1390

zagros_finland - فنلاند - هلسینکی
حیف شد ،مصاحبه هاش رو تو صدای امریکا دوست داشتم .انسان اگاه، فهمیده و محترمی بود روحش شاد
جمعه 15 مهر 1390

Azadikhah - هلند - تکسل
روحش شاد.واقعا حیف شد.RIP مرد بزرگ
جمعه 15 مهر 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.