آقای هگیس که با فیلمنامه های چون "برخورد" (Crash) و "در دره خدا" (In The Valley of Elah) بر شهرتش افزوده شد، روز شنبه (اول اکتبر - نهم مهر) گفت که هدفش از این کار حمایت از فیلمسازان ایرانی است که "تنها به علت همکاری با بی بی سی فارسی" اتهام جاسوسی به آنها زده شده" و بازداشت شده اند.
آقای هگیس که با بی بی سی فارسی گفتگو می کرد درباره اثربخشی اقداماتی این چنین گفت: "من تاکنون در چند اقدام مشابه این شرکت کرده ام و به همراه دیگران مراتب اعتراض خود را به دفتر ایران در سازمان ملل متحد ارایه کرده ایم اما تا این لحظه به هیچکدام از آنها توجهی نشده. اما ما نباید دست روی دست بگذاریم و باید بدون در نظر گرفتن نتیجه احتمالی، به وظیفه که احساس می کنیم بر عهده ماست عمل کنیم."
آقای هگیس که چندی پیش هم در برابر دفتر سازمان ملل برای آزادی جعفر پناهی، فیلمساز ایرانی، حاضر شده بود در پاسخ به این سوال که آیا علت خاصی در حمایت او از فیلمسازان ایرانی وجود دارد گفت: "دلیل خاصی برای حمایت از فیلمسازان ایرانی ندارد بلکه اگر در هر جای دنیا با فیلمسازان و اهل هنر چنین برخوردهایی صورت بگیرد، او به آن اعتراض خواهد کرد."
طی روزهای گذشته، اعتراض های بین المللی به بازداشت پنج مستندساز ایرانی، شدت گرفته است.
جشنواره سینمایی کن، سینماتک فرانسه، انجمن کارگردانان سینمای فرانسه، انجمن مؤلفان و آهنگسازان فرانسوی و "رادیو فرهنگ" فرانسه در بیانیهای مشترک که روز ۲۹ سپتامبر منتشر شد، این اقدام حکومت ایران را محکوم کرده و آن را گامی در جهت "جلوگیری کامل از فعالیتهای سنیمایی مستقل" دانستهاند.
در فراخوانی که در سایت خبری نهادهای فرهنگی یادشده درج شده است، آنها خواهان حمایت فراگیر از مستندسازان زندانی ایرانی شدهاند.
مجتبی میرتهماسب، ناصر صفاریان، مهدی آفریده و محسن شهرنازدار سینماگران مستقل هستند که فیلمهای مستند میسازند. کتایون شهابی، تهیهکننده فیلمهای مستند و عضو هیئت مدیره "انجمن تهیهکنندگان سینمای مستند ایران" است.
اخبار دستگیری این پنج مستندساز، در روزهای ۱۷ و ۱۸ سپتامبر منتشر شد که حکایت از بازداشت آنها توسط نیروهای امنیتی حکومت ایران و روانه شدن به زندان داشت.
|