عرضه سکههای پارسیان ممنوع شد
یک مقام سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد که عرضه و توزیع مصنوعات طلای خارجی و مصنوعات مدور ضرب شده مانند سکههای پارسیان که توسط غیر از بانک مرکزی ضرب شدهاند، ممنوع است.
به گفته او، از یک ماه دیگر برخورد با متخلفان آغاز خواهد شد و طی این مدت مهلت وجود دارد که این مصنوعات طلا از سطح بازار جمعآوری شوند.
شهرام میرآخورلو ـ مدیرکل دفتر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ـ در گفتوگو با ایسنا با اعلام این خبر، افزود: براساس مجموعه قوانین بانک مرکزی، ضرب سکه فقط در اختیار بانک مرکزی است. با وجود این، در سطح بازار یک بخشی از شمایل یا لوحهایی با عنوان سکه مانند سکههای پارسیان وجود دارند که قرار است از ضرب و عرضه آنها در سطح بازار جلوگیری شود.
وی ادامه داد: در این مورد با توجه به هماهنگیهای انجام شده، قرار است در قالب گشت ویژه نظارتی برای سطح31 استان نظارتهایی صورت بگیرد.
میرآخورلو اضافه کرد: همچنین با توجه به اینکه فعالیت تجاری مصنوعات خارجی براساس همان قوانین بانک مرکزی ممنوع است و این بخش از طلا و جواهر هم در سطح بازار در قالب طلای خارجی هستند، از فروش و عرضه آن ممانعت به عمل خواهد آمد. این اقدام در قالب طرح ویژه نظارتی خواهد بود که هماکنون اساسنامه آن تدوین شده و یک ماه قبل از اجرای آن هم سعی میکنیم به تمامی عرضهکنندگان سکه و طلا و جواهر اعلام شود که دیگر حجت تمام شده باشد.
وی تصریح کرد: یعنی میخواهیم عملا بگوییم خرید و فروش مصنوع خارجی ممنوع است که این شامل طلا و جواهر خارجی ساخته شده میشود.
میرآخورلو متذکر شد: ضرب هرگونه مصنوع مدور هم ممنوع است. یعنی اگر کسی بخواهد سکهای را ضرب کند حتما باید پنج گوش یا شش گوش یا چند ضلعی باشد و از حالت دوار خارج شود. به عبارتی اگر کسی چیزی را در قالب یک مصنوع دوار عرضه کند تخلف محسوب میشود. یعنی عملا آن سکههایی که به اسم سکه پارسیان عرضه میشد مشکل داشته و ما جلوی ضرب آن را گرفتیم. همچنین طی مهلتی میخواهیم اطلاع رسانی کنیم تا دیگر توزیع آن هم شکل نگیرد.
*سرنوشت مصنوعات ممنوع
وی با تاکید بر اینکه کسی خرید و فروش سکه پارسیان را انجام ندهد، افزود: خود بازاریها باید این سکهها را جمع کنند. چرا که طلای آن 18 عیار است و مشکلی ندارد. در کنار آن، باید یک کاری هم کنیم که دیگر عرضه این مصنوعات انجام نشود.
این مقام سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان خاطرنشان کرد: مصنوعات خارجی هم باید آب شوند و کسی حق ندارد مصنوعات خارجی را عرضه کند، چرا که این کار تخلف محسوب میشود. ما به استناد مجموعه قوانین بانک مرکزی داریم عمل میکنیم و علت آن هم این است که با این اتفاقات این بازار با مخاطره روبه رو شده و حجم زیادی از این طلا دارد قاچاق و وارد بازار میشود و یک بخش عظیمی از سرمایه و نیروی انسانی ما که میتواند مشغول به کار شوند از این بخش در تولید داخل حذف شدند. همچنین حجم تخلف عیار در مصنوعات خارجی تقریبا بالاست.
وی در مورد واردات طلا نیز بیان کرد: هماکنون واردات طلا برای تجارت و عرضه آن ممنوع است اما کسی میتواند برای استفاده خود بیاورد.
میرآخورلو در پایان یادآور شد: سعی میکنیم که یک فرصتی برای جمعآوری به بازار دهیم تا از یک ماه دیگر به این بازرسی ورود کنیم. چون هماکنون وضعیت بازار آرام است و انتهای سال هم که نیست بخواهیم بازار را بهم بریزیم، بنابراین در این مقطع زمان ورود خواهیم کرد. هماکنون عرضه این مصنوعات طلا ممنوع است و شیوه برخورد ما تقریبا از یک ماه آینده شروع میشود و بازاریها طی یک ماه فرصت دارند این مصنوعات طلا را جمعآوری کنند.
|
|
|