ارسال برق اتمی از نیروگاه بوشهر به خطوط سراسری، آرزوئی که با تاخیر سی و چهارساله انجام شده در صدر گزارش های خبری امروز روزنامه هائی نقل شده که بیشتر مطالبشان درباره اختلاس سه هزار میلیارد تومانی از بانک های کشور است در همان زمان رییس دیوان محاسبات هم از تخلف های متعدد دولت در مورد بودجه خبر داده و کارشناسان از بالارفتن صعودی نرخ سکه و طلا همزمان با کاهش بازار جهانی ابراز نگرانی کرده اند.
بالاخره برق اتمی رسید
"برق اتمی در رگهای صنعت کشور" گزارش اصلی اعتماد است، کیهان نوشته "ایستادگی ایران نتیجه داد، برق اتمی در شبکه سراسری" و فرهیختگان همین خبر را با عنوان "ورود ایران به باشکاه کشورهای پیشرفته اتمی" منعکس کرده است.
اعتماد در گزارش اصلی خود نوشته نیروگاه بوشهر نخستین نیروگاه هستهیی ایران است که مناقشات سیاسی فراوانی در مسیر راهاندازی آن وجود داشته است. ساخت نیروگاه بوشهر برای نخستین بار در مهر سال ۵۵ کلید خورد و به دلیل تقارن زمان ساخت اولیه این نیروگاه با پیروزی انقلاب و آغاز جنگ تحمیلی با وقفههایی همراه شد. پس از آن نیز با فضاسازیهای غیرواقعی و خصمانه غرب راه اندازی نیروگاه بوشهر به تاخیر افتاد هر چند که باید اصلیترین دلیل مشکلات این نیروگاه را در تعلل طرف روس دانست.
به نوشته این گزارش مقامات مسکو که پس از خروج آلمانیها روند ساخت نیروگاه بوشهر را در دست گرفته بودند هر چند سال یکبار با طرح بهانههای واهی پروسه ساخت نیروگاه را عقب انداختند این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران در تمامی این سالها به وعدههای خود در تامین منابع مالی ساخت نیروگاه بوشهر عمل کرده و هیچگاه اجازه نداد که مشکلات مالی موجب تاخیر در روند ساخت این نیروگاه شود.
علی خرم در مقاله ای در شرق نوشته افتتاح نیروگاه بوشهر، یک موفقیت در اثبات اراده یک ملت است که باوجود گذشت ۳۶ سال بالاخره این پروژه به عمل درآمد. اما ساخت این نیروگاه با پیشینه سیاسی که قبل از انقلاب داشت و آن را تبدیل به زورآزمایی انقلاب و جبهه مقابل آن در سطح منطقهای کرده بود، دیگر ارزش اقتصادی در آن مفهوم چندانی نداشت بلکه ظهور آن میتوانست به ملت ایران اعتماد به نفس دهد و با وجود همه مشکلات راه را ادامه داد.
نویسنده ابراز امیدواری کرده جمهوری اسلامی ایران برای ساخت نیروگاه بعدی ارزش اقتصادی، کیفیت تکنولوژیک و سایر الزامات آن نظیر استانداردهای ایمنی را بیشتر مدنظر قرار داده و اولویت خواهد داد.در همین نیروگاه بوشهر نیز بحث ایمنی مهم است و بهرغم اینکه آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر استانداردهای ایمنی این نیروگاه نظارت کامل دارد ولیکن واقعه زلزله ۹ریشتری ژاپن و سونامی و پس از آن انفجار در سه نیروگاه هستهای فوکوشیما بحثهای جدیدی در سطح جهان بهوجود آورده که باوجود همه استانداردهای پیشرفته برای حفظ ایمنی نیروگاههای هستهای، برخی از حوادث طبیعی که از کنترل دست انسان خارج میباشند ممکن است موقعیتهایی بهوجود آورند که جامعه جهانی را وادار ساخته روی فلسفه وجودی نیروگاههای هستهای تجدیدنظر کند.
وعده یارانه بیشتر با قرض از خزانه مردم
"دولت دوازده میلیارد دلار به خزانه واریز نکرده است" به نقل از رییس دیوان محاسبات تیتر اول شرق است، "استقراض ۱۴۸ هزار میلیاردی برای پرداخت یارانه ها" عنوان اصلی ابتکار و جهانصنعت است و دنیایاقتصاد همین گزارش را با تیتر "رمزگشایی از منابع یارانه نقدی" منعکس کرده است.
شیرین سعیدی در گزارش اصلی تهران امروز نوشته : روزی که گذشت روز رسیدگی به تخلفات قانونی و انجام شده و نشدههای دولت بود. روز گذشته عبدالرضا رحمانی فضلی رئیس دیوان محاسبات کشور گزارش کاملی از بخشهای مختلف اقتصادی کشور ارائه داد که حاکی از میزان تبعیت دولت از قانونهای اجرایی بوده است. گرچه رحمانی فضلی ۷۵ درصد از این تخلفات را با سعه صدر فراوان، غیر عمد و به علت عدم آشنایی کامل با قوانین و بیتجربگی مدیران میداند.
رئیس دیوان محاسبات در مورد واگذاریهایی که در قالب اصل ۴۴ ولی برای رد دیون دولت انجام شده نیز در پاسخ به سوال تهران امروز گفته : در سال ۸۹ حدود پنج هزار میلیارد تومان از واگذاریها در قالب رد دیون بوده که انجام نشده و در اوایل سال ۹۰ واگذار شده. امسال نیز باید حدود ۱۰ میلیارد هزار میلیارد تومان سهام در قالب رد دیون واگذارشود. به همین دلیل واگذاریهای دیگر در قالب اصل ۴۴ نیز به شبه دولتیها یا بخش عمومی غیردولتی بوده است.
مهدی عباسی بر همین اساس در مردم سالاری نوشته این روزها دیوان محاسبات کشور، آمارهای قابل توجهی از وضعیت اقتصادی ایران و عملکرد دستگاه های اجرایی ارائه می کند. آمارهایی که توجه کردن به ارقام مالی آن، سوالا ت متعدد و جدی را پدید می آورد.
به نوشته این مقاله در کنار این آمارهای جای تامل بانکی، رئیس دیوان محاسبات از رقم های تکان دهنده در خصوص عملکرد دولت خبر می دهد. استقراض چند صد هزار میلیارد ریالی دولت از بانک مرکزی در قالب تنخواه گردان برای پرداخت یارانه های نقدی .این خبر را باید در کنار وعده جدید احمدی نژاد در خصوص امکان سه برابر شدن پرداخت یارانه نقدی گذاشت.
مقاله مردم سالاری به این جا می رسد که در یک برآورد ساده ریاضی، اگر قرار باشد یارانه ها ۳ برابر شود لذا قیمت ها نیز باید ۳ برابر افزایش یابد تا منبع پرداخت به مردم تامین شود، این در حالی است که دولت می بایست ۲۰درصد افزایش قیمت در سال داشته باشد. حال پیدا کنید، چگونه قرار است، منابع پرداخت یارانه نقدی تامین شود؟
پول به خارج رفت، متهمان تازه دستگیر شدند
"دستگیری متهمان جدیدی از پرونده اختلا س ۳ هزار میلیاردی" تیتر اول مردم سالاری است و "سه هزار میلیارد از اختلاس بزرگ به خارج رفت" در صدر اخبار تهران امروز آمده است.
عباس عبدی در اعتماد نوشته شما که برای دوشیدن پستان قدرت، شعارهای رنگ و وارنگ دادید که در سر لوحه آن مبارزه با فساد و رانت بود، اکنون یک رقم اختلاس آن با کل اختلاسهایی که در تاریخ این کشور از زمان مادها تاکنون انجام شده، یکجا برابری میکند، چه پاسخی برای مردم دارید؟ مساله اصلی این نیست که چه کسی آن را انجام داده، مساله مهمتر این است که شرایط را به گونهیی درآوردهاید که یک یا چند نفر توانستهاند چنین فساد بزرگی را مرتکب شوند. به علاوه آنان هم که انجام دادهاند (بر فرض درستی ادعای شما) کسانی هستند که با همراهی خودتان و برای تحقق همین شعارها در مصدر امور قرار گرفتهاند.
نویسنده جامعه شناس با تاکید بر این که اختلاس کنندگان از آسمان یا از آن طرف مرزها نیامدهاند. حتی اگر هم از خارج آمده باشند، در زمینی که شما آماده کردهاید کشت شدهاند و امروز محصول آن را درو میکنید. منتسب کردن فلان فرد یا گروه سیاسی به اختلاس بزرگ فعلی، همان نعل وارونهیی است که در سیاست میزنید.
مقاله اعتماد چنین پایان می گیرد با وجود قیمتهای بالای صد دلار برای هر بشکه نفت، رشد اقتصادی کشور در حوالی صفر درجا میزند و فریاد بنگاههای تولیدی از کمبود نقدینگی و اعتبارات به آسمان رفته است، ولی در عین حال هر روز مثل قارچ، یک بانک تاسیس شده و هر روز نیز دهها شعبه از این بانکها در بهترین اماکن تجاری در حال راهاندازی هستند. مساله اصلی این است که بیشترین شعار سیاسی انتخاباتی اصولگرایان، در اصلاح بانکها و توزیع عادلانه اعتبارات و مبارزه با فساد متمرکز شده بود و اکنون نتیجه حاصل از پیگیری ۶ ساله این شعار، چنین است که میبینیم. تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.
علی محقق در سرمقاله ابتکار نوشته انگار ایرانیها همانطورکه هر هشت سال یک رئیسجمهور و هر پنج سال یک برنامه توسعه سیاسیاقتصادیاجتماعی را تجربه میکنند، هر ده سال نیز باید یک پرونده کلان اختلاس و فساد اقتصادی باورنکردنی و هضمناپذیر را از سر بگذرانند تا ثابت شود که هنوز هم پایههای اقتصاد در این سرزمین لرزان است و جای نظارت و ضابطه در شبکههای پولی و مالی و اقتصادی کشور خالی است.
به نوشته این مقاله درست در روزهایی که خواجههای عالیمقام اقتصادی کشور در بند نقش ایوان نظام پولی و بانکی کشور بودند و در خواب نوشین خود شکل و شمایل اسکناس دههزارتومانی را با حذف ۳یا۴صفر مرور میکردند و پشت میزهای تمامچرم خود لم داده و بر سر انتخاب دریک و زریک و پارسی یا درهم و دینار بهجای ریال بحث کارشناسی میکردند، نقشه راه ویرانی این خانه از پایبست در جاهایی دیگر در حال طراحی و اجرا بود و موریانههایی با نامهای مستعار یا همان «میم.الف.خ»های نازنین و نورچشمی به جان پایههای بیمار و شکننده اقتصاد کشور افتاده بودند.
ابتکار نوشته وقتی زوجهای جوان دربهدرِ یافتن ضامنی معتبر و کارمند رسمی بودند و برای تأمین مدارک مورد نیاز برای دریافت وام ازدواج خود از این اداره به آن اداره و از این بانک به آن بانک، سگدو میزدند، همزمان «میم.الف.خ»های سراسر کشور در ائتلافی نانوشته و با چراغسبزهایی نامرئی به جان منابع بانکهای کشور افتاده بودند، بهگونهای که در ماههای اخیر، خبرهای متنوعی از افشای اختلاس در بانکها و ادارات در رسانهها منتشر شد.
سیدجواد سیدپور در سرمقاله تهران امروز نوشته این روزها و پس از فراگیر شدن قصه پرغصه اختلاس سه هزار میلیارد تومانی از بانک صادرات، مدیران بانکی کشور رفتار «عادی» از خود بروز نمیدهند.
به نوشته این مقاله این مدیران به جای پذیرفتن قصور و تقصیر خود و به عوض عذرخواهی از مردم به عنوان صاحبان اصلی سرمایههای کشور، هر یک توپ را در زمین دیگری میاندازند و حتی با کمال تعجب خواستار دریافت جایزه هم میشوند! مدیرعامل بانک صادرات که چهار سال است توسط این شخص و افرادش مورد اختلاس قرار گرفته، میگوید: «به ما جایزه بدهید که این را کشف کردیم» و رئیسکل بانک مرکزی و معاونینش که اساسا باید نظارت عالیه بر گردش مالی و پولی کشور داشته باشند، میگویند: ما که گفته بودیم ... تازه اصلا به ما چه مربوط!
تهران امروز نوشته عادی ترین رفتار از مدیران نظام بانکی کشور در چنین جریانی سخنان توجیهی و گرفتن انگشت اتهام به سوی دیگری نیست، بلکه استعفا است. یک اختلاس مختصر
محمد حسین روانبخش در مردم سالاری نوشته یک اختلاس مختصر ۳ هزار میلیارد تومانی در سیستم بانکی کشور کشف شده که چون اصلا مهم نیست مقامات دولتی در قبال آن سکوت کرده بودند و فقط رئیس بانک صادرات درخواست تقدیر و تشکر از بانک خودش را داشت اما رئیس مرکز پژوهش های مجلس با بیان این که بعد از اتمام تعطیلات مجلس، رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد برای ارائه توضیحات در ارتباط با اختلاس ۳۰۰۰میلیارد تومانی به مجلس خواهند رفت، گفت: این اختلاس بیانگر فساد وحشتناک در سیستم بانکی است. صاحب نظران گفتند: اگر این وحشتناک است، پس وضعیت دستگاه های دیگر چه نام دارد؟!
در این طنز نوشته آمده: یک شخصیت محترم هم که چند سال پیش خیلی برای اسم بردن از مفسدان اقتصادی بی قراری می کرد و حتی یکبار اعلام کرد که اسامی آنها در جیب کتش است، اما در این باره هیچی نمی گوید! یک معاون وزیردولت نهم با انتقاد از عملکرد بانک مرکزی در جریان اختلاس ۳۰۰۰میلیارد تومانی تاکید کر د که قطعا قسمتی از این پول قرار است برای پیشبرد تفکر جریان انحرافی در انتخابات مجلس آینده هزینه شود. به این ترتیب توقع نداشته باشید توضیحات و حرف های خیلی زیادی در آینده برای شما گفته شود!
سکه و طلا و سیاست های ضد تولید
جهان صنعت نوشته دولت نه تنها با سیاستهای اقتصادی خود آنچنان که تولیدکنندگان و صنعتگران را راضی کند اقدام نمیکند، بلکه از سوی دیگر همزمان با از بین بردن انگیزه فعالیت اقتصادی مفید و ثمربخش با چنین بازاری وسوسه فعالیتهای سوداگرانه و سفتهبازانه نیز برای هر سرمایهداری به وجود خواهد آمد. اگر نبود خرده اخلاق باقیمانده در ایرانی، باید خیلی قبلتر از این بساط تمام تولید و صنعت برچیده میشد.
به نوشته این روزنامه با این حال تغییرات ناگهانی و خارقالعاده در بازارهای مهم سکه و ارز، همچنین طلا چنان حیرتآور است که وسوسه سرمایهگذاری در این بازار را به شدت بالا برده؛ کسی هم احتمالا خبر از بازار بورس ندارد؛ بازار بورسی که طبیعتا باید سرمایههای کلانی که اینک در بازار سکه و ارز تلنبار شدند را در خود جای میداد.
در پایان مقاله جهان صنعت آمده اگر بازار به طور طبیعی گردش میکرد، چنین نوسانات بزرگی در آن دیده نمیشد. بیشک حجم بزرگی سرمایه وارد بازار طلا شده که حاکی از نوع نگاه سرمایهگذاران است. دیگر همه میدانند طلا نه در ایران که در همه جای جهان به عنوان دارایی امن تلقی میشود، نمیتوان امروز گرانی سکه و طلا را به گردن قیمت جهانی انداخت چراکه قیمت جهانی هم در حال نزول است.
سارا فرزانه هم در ابتکار نوشته این روزها اتفاقاتی که در بازار سکه و طلا در حال رویدادن است، کمی تأملبرانگیز شده. اینکه قیمتها در بازار هر روز گرانتر از روز گذشته میشود، کمی غیرطبیعی است و بسیاری از کارشناسان را با سؤالاتی روبهرو کرده است.
بخشنامه صدا و سیما
پوریا عالمی در ستون طنز کاناپه در اعتماد به بخشنامه ای اشاره کرده که "صدا و سیما به خودش چه چیزی ابلاغ کرد" و نشان می داد که طرح ترکیبهای عشقی هوسآلود و مثلثهای عشقی ممنوع شده است.
۱- منتها اگر مربع عشقی بشود یا پنج ضلعی و شش ضلعی به بالا بلااشکال است. دقت کنید که «مثلثهای عشقی» ممنوع است. یعنی اگر یک ضلع از این مثلث مماس و منطبق و عجین با ضلع یک مثلث دیگر باشد ممنوع است. اما اگر یک مثلث عشقی بود که زوایایش فقط بر خودش منطبق بود و Y آن با X دیگری همپوشانی یا تقطیع نداشت ایرادی ندارد و اوکی است.
۲- همچنین ترکیب عشقی هوسآلود ممنوع است اما ترکیب هوسی عشقآلود بدون مانع است. - باید از اختلاط بیمورد زن و مرد در تولیدات تلویزیونی در صحنههایی نظیر عروسی، مهمانی خانوادگی، فضاهای کاری و همچنین جشنها اکیدا خودداری شود. ما: اگر موردی برای اختلاط بود ایرادی ندارد، صدا و سیما فقط روی بیموردش حساسیت دارد. مثلا عروسی جای بیموردی است چون داماد باید به مهمانها برسد نه به عروس. همچنین مهمانی خانوادگی هم جای بیموردی است چون همه باید بنشینند دبلنا بازی کنند یا از سیاستهای اقتصادی دولت تعریف کنند.
طنزنویس اعتماد با تاکید بر این که در بخشنامه صدا و سیما نمایش مردان نیمهبرهنه در تولیدات داخلی و خارجی ممنوع شده است نوشته البته ما متوجه نشدیم صدا و سیما این بند را خطاب به کدام تلویزیون در جهان نوشته است. برای اینکه تنها مردان برهنهیی که ما در تولیدات داخلی دیدیم تولید صدا و سیما نبوده، بلکه تولید فدراسیون کشتی و شنا بوده است.
در ادامه ستون کاناپه آمده: به نظرم آقای ضرغامی باید خطاب به فدراسیونهای ورزشی این ابلاغ را رونوشت بفرستد. وگرنه آقای ضرغامی نباید نگران باشد چون توی تولیدات صدا و سیما، مثلا توی کانال سه، طرف از حمام درمیآید، اما زیر حوله تنپوش لباس گرمکن پوشیده!البته سوال اصلی این است که فقط نمایش مردان نیمهبرهنه ممنوع است؟ یعنی اگر مرد نباشند یا بیشتر از نیم بود او. کی است؟ بعد هم ما متوجه نشدیم «نمایش مردان نیمهبرهنه در تولیدات خارجی ممنوع است» یعنی چی؟ الان مخاطب این بخشنامه هالیوود است؟ واقعا؟
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.