روزنامه‌های صبح تهران: دوشنبه ۲۱ شهریور


روزنامه‌های صبح تهران: دوشنبه ۲۱ شهریور



روزنامه های امروز صبح تهران، در صدر اخبار خود به ماجرای بزرگ ترین اختلاس بانکی کشور پرداخته و خبر داده اند که مجلس هم به این پرونده وارد شده و از رییس جمهور خواسته اند سکوت خود را بشکند و درباره آن اظهار نظر کند. مصادف با دهمین سال یازده سپامبر و حمله به برج های دو قلوی تجارت جهانی، این روزنامه ها توجهی به این ماجرا نشان نداده در مقابل از راه اندازی محدود نیروگاه بوشهر خبر داده اند.

"ورود مجلس به پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی" تیتر بزرگ اعتماد و تهران امروز است، جهان صنعت نوشته "مجلس پرونده بزرگ ترین اختلاس بانکی را بررسی می کند" ، دنیای اقتصاد از "پشت صحنه پرونده سه هزار میلیاردی" نوشته، مردم سالاری با عنوان "تسهیلا ت 300 میلیاردی با فاکتور تقلبی" همین گزارش را نقل کرده، کیهان با تیتر "دست های پنهان در اختلاس سه هزار میلیارد ریال"، فرهیختگان در عنوان اصلی خود نوشته "بی انضباطی مالی بلای جان اقتصاد" و ابتکار و شرق از "رد پای سیاست در اختلاس بزرگ" خبر داده اند.

شرق در گزارش اصلی خود نوشته : رقم آنقدر بزرگ است که نمی‌توان برایش گمانه‌زنی نکرد و راه‌های مختلفی را برای تکمیل کردن قطعات مبهم پازلش نرفت. 12 صفر دارد، پای افراد زیادی را به پرونده خود می‌کشد و جریان‌هایی را با خود همراه می‌کند. شایبه سیاسی بودن به خود می‌گیرد و کمی بیش از گذشته جنبه احتیاط پیدا می‌کند.

به نوشته این گزارش از روزی که پرونده اختلاس سه‌هزار میلیارد تومانی از بانک صادرات به میان آمده است، تنها شنیده‌ها به خبر تبدیل شده‌اند و مسوولان اطلاعات جسته و گریخته‌ای را از بی‌سابقه‌ترین پرونده اختلاس کشور اطلاع‌رسانی کرده‌اند که این امر جای تردیدها و گمانه‌زنی‌ها را باز‌کرده است.

احمد حاتمی‌یزد در مقاله ای در شرق نوشته در حال حاضر در جامعه، در برابر میکروب فساد به دنبال درمان نیستیم و تب این همه فساد جامعه را دربر نمی‌گیرد. به یاد می‌آورم حدود 15 سال پیش که فساد مالی یک فرد در بانک صادرات آشکار شد، تمامی جامعه در التهاب فرو رفت و قوه‌قضاییه حکم اعدام مفسد را ‌داد. به دلیل حساسیت‌های به‌وجودآمده در جامعه، قوه قضاییه متناسب با حساسیت‌ها عمل کرد و مفسد اقتصادی اعدام شد.

نویسنده با یادآوری این نکته که مبلغی که این بار اختلاس شده 20 برابر رقمی است که در آن زمان مطرح بود نوشته سرمایه بانک صادرات در حال حاضر این مبلغ حدود دو هزار‌میلیارد تومان است که رقم اختلاس‌شده بیش از این رقم یعنی دوهزار و 800‌میلیارد تومان است و اگر بانک مجبور به پرداخت این مبلغ شود، باید اعلام ورشکستگی کند. در مقابل مدیرعامل کنونی بانک صادرات با افتخار اعلام می‌کند که چنین اتفاقی را متوجه شده و باید سپاسگزار او بود.

مدیرعامل پیشین بانک صادرات در مقاله شرق برخورد جانشین خود را با اختلاس بزرگ عجیب می داند و می نویسد پیش و بیش از تمامی این اظهارنظر‌ها روسای بانک‌ها باید جلسه بگذارند و این موضوع را حل کنند که از کجا می‌خواهند این همه پول را بازیافت کنند، چراکه این مبلغ از جیب سیستم رفته است و باید همچنین دید که به کجا رفته است؟ مهم است که چه عناصری از این موقعیت بهره‌مند شده‌اند، خصوصا که به نظر نمی‌رسد این کار یک فرد باشد و حتما یک جمع در اختلاس چنین مبلغ کلانی دست داشته‌اند.

سعید لیلاز در مقاله ای در آرمان با تاکید بر این که فساد اقتصادی محصول طبیعی دخالت دولت است نوشته در شش سال گذشته هزینه های جاری دولت تقریبا شش برابر شده میزان تصدی دولت در اقتصاد افزایش یافته و علاوه بر این تصدی دولت در اقتصاد به شکل دستوری کردن اقتصاد فرمان دادن واحدها و بنگاه های اقتصادی و مانند این افزایش یافته است

به نظر نویسنده اقتصاددان دست گذاشتن دولت روی شبکه بانکی به عنوان یک نممونه مشخص برای همه ناظران اقتصادی ماجرا را محروز کرد که به زودی شاهد اختلاس های گسترده در شبکه بانکی خواهیم بود. اتفاقی که در بانک صادرات اقتاده فقط یک نمونه است که هم در شبکه بانکی هم در اقتصاد کشور بی سابقه بوده است

سیاست روز نوشتهاختلاس عجیب و غریب از چند بانک دولتی و خصوصی کشور که تاکنون تنها سه هزار میلیارد تومان آن افشا شده است، ابعاد تازه‌ای به خود گرفته است. طی آخرین افشاگری‌ها از این اختلاس و دزدی بزرگ از منابع مالی بیت المال مشخص شد که جریان انحرافی نفوذ کرده در دولت پشت پرده این اختلاس قرار دارد.

به نوشته این روزنامه رئیس مؤسسه تمدن و توسعه اسلامی با بیان اینکه منابع مالی انتخابات و اختلاس ۳ هزار میلیاردی فقط یکی از تأثیرهای جریان انحرافی بر روی انتخابات آینده محسوب می‌شود، گفت: وزارت اطلاعات و دستگاه‌های اطلاعاتی مرتبط با قوه قضائیه باید مراقب باشند، لیدر اصلی این جریانات یک‌باره از کشور فرار نکند. لیدر اصلی جریان انحرافی و مفاسد اقتصادی دیگر در حال حاضر تقریباً یکی شده‌اند و فاصله‌ای باقی‌ نمانده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباس نبوی به گزارش سیاست روز وی با طرح پرسشی از رئیس‌جمهور مبنی براینکه آیا او نباید کمی با خود تأمل و خلوت کرده و مسائل اخیر را بررسی کند و طبق روایات شروع به محاسبه خود و اطرافیانش کند.

اصولگرائی بیمار و ننگ جناح انحرافی


آرمان با تیتر "یک صندلی برای هاشمی همیشه خالی است" در بالای صفحه اول خود به مسائل داخلی پرداخته است.

فرزانه آیینی در گزارشی در اعتماد نوشته برای برکناری حمید بقایی از سمت‌هایش - معاونت اجرایی و سرپرستی نهاد ریاست‌جمهوری - محمود احمدی‌نژاد یک هفته‌ مهلت دارد.

بنا به این گزارش تحرکات انتخاباتی جریان موسوم به انحرافی باز هم نام وابستگانش در پاستور- اسفندیار رحیم‌مشایی و حمید بقایی - را بر سر زبان‌ها انداخته و سبب شده است که بحث برخورد با آنها که چند صباحی فروکش کرده بود، باز هم در دستور کار قرار گیرد. خبر رسیده که به رییس جمهور اعلام شده‌است تا اوایل هفته آینده فرصت دارد بقایی را برکنار کند تا عزل وی فاکتوری باشد برای پایان دادن به شائبات ریز و درشت برنامه‌های انتخاباتی نزدیکان وی و هم عاملی باشد برای رفع بسیاری از ابهامات مطرح شده در کارنامه کاری سال‌های اخیر دولت.

گزارشگر اعتماد تاکید کرده این مهلت درحالی به احمدی‌نژاد اعلام شده است که این روزها قریب به اتفاق اصولگرایان منتقد دولت و حتی نمایندگان در اظهارنظرهایشان از حمایت‌های مالی جریان انحرافی از برخی کاندیداهای مجلس در شهرستان‌ها خبر می‌دهند، همچنان که نماینده تاکستان اخیرا خبر داد جریان انحرافی در قزوین فعال است و برای کاندیداهایش هزینه‌های بسیاری می‌کند.

ابتکار در سرمقاله خود نوشته واقعیت این است که وحدت اصولگرایان به امری ناممکن بدل شده است. این پروژه مربوط به چند ماه اخیر و تلاش‌های آیت‌الله مهدوی‌کنی نیست بلکه از آخرین ماه‌های ریاست‌جمهوری محمد خاتمی که اصولگرایان تلاش خود را برای فتح ریاست‌جمهوری کرده بودند، این تلاش‌ها آغاز شد.

به نظر این مقاله وحدت یا تشتت اصولگرایان هیچ ارتباطی به بودن یا نبودن یک دشمن واقعی یا فرضی ندارد و به همین خاطر است که تکرار مداوم اینکه «اصلاح‌طلبان در کمین‌اند» در سخنان هشدارآمیز بزرگان اصولگرا، گروه‌های مختلف این جناح را به حرکت وا نمی‌دارد.اصولگرایی امروزه به‌مانند یک جسم بیمار است که اعضا و جوارح آن با همدیگر همکاری لازم را ندارند.

حمیدرضا شکوهی هم در سرمقاله مردم سالاری نوشته پیگیری موضوع جریان انحرافی که طی ماه های اخیر نقل محافل خبری و سیاسی شده، بیش از آنکه با اقبال اصلا ح طلبان و حتی مردم مواجه شود، مورد توجه اصولگرایان قرار گرفته است، چرا که به نظر می رسد به دلیل وابستگی این جریان به جناح اصولگرا آنها قصد دارند ننگ جریان انحرافی را از دامان خود پاک کنند و برای نیل به این هدف به هر طنابی چنگ می زنند.

به نوشته این مقاله جالب اینجاست که این دسته از اصولگرایان، حتی به مقایسه جریانی که خودشان نام آن را جریان انحرافی گذاشته اند با جریانی که به آن جریان فتنه می گویند می پردازند و دو موضوع متفاوت را به هم گره می زنند تا اصلا ح طلبان را متهم کنند در حالی که امروز دیگر خواجه حافظ شیرازی هم می داند که جریان انحرافی از بطن دولت موردحمایت اصولگرایان بر آمده است.

نیروگاه بالاخره آماده می شود؟

مردم سالاری نوشته بالاخره پس از بیش از یک دهه تاخیر روسیه در راه اندازی نیروگاه بوشهر، چند روز پیش اعلام شد که برق تولیدی این نیروگاه به شبکه سراسری برق متصل شد و در واقع این نیروگاه که مرداد ماه سال گذشته به ظاهر افتتاح شده بود و قرار بود در دهه فجر 89 به بهره برداری

برسد، این روزها 60 مگاوات برق تولید می کند که البته این وضعیت، باز هم به معنای بهره برداری کامل این نیروگاه نیست!

این روزنامه تاکید کرده که همزمان با اعلام خبر تولید برق این نیروگاه، یکبار دیگر زمان جدیدی برای افتتاح اصلی این نیروگاه اعلام شد و آذر ماه زمان این اقدام اعلام گردید. با این همه امروز قرار است مراسم راه اندازی این نیروگاه با حضور مقامات ایرانی و روسی برگزار شود که به این ترتیب برای این نیروگاه سه بار مراسم برگزار خواهد شد.

مردم سالاری در نهایت نوشته این مقاله به هر حال احتمالا جای تقدیر و تشکر دارد که نیروگاه اتمی بوشهر که قرار بود در سال 1354 با وجود بزرگ بودنش در بین نیروگاه های اتمی دنیا در کوتاه ترین زمان ممکن ساخته و راه اندازی شود، امروز پس از 36 سال برای بهره برداری مقدماتی و انجام برخی تست ها جهت بهر ه برداری نهایی و اتصال به شبکه برق سراسری کشور با تولید 60 مگا وات (به قول عضو کمیسیون انرژی مجلس با کمتر از 10 درصد ظرفیت خود) آماده می شود.

از دست انگلیسی ها

ابتکار خبر داده که معاون اول رئیس‌جمهوری از اینکه اسناد همکاری‌های ایران و اکوادور به زبان انگلیسی تنظیم شده بود، ابراز گله کرد و گفت: چرا به زبان انگلیسی؟ ما هرچه می‌کشیم، از دست انگلیس است. وی افزود: ایران و اکوادور زبان‌های خود را دارند و بهتر است به همان زبان‌ها نیز اسناد تنظیم شوند. این موضوع باعث تعجب همراه با خنده معاون اول رئیس‌جمهوری اکوادور و دیگر مسئولان این کشور شد و آنان گفتند طبعاً این کار بعداً انجام خواهد شد.

پوریا عالمی در ستون کاناپه اعتماد با اشاره به این خبر نوشته: با توجه به اینکه ایران و اکوادور زبان‌های خود را دارند، به نظر شما محمدرضا رحیمی و توابع به چه زبانی صحبت می‌کنند که ما متوجه منظورشان نمی‌شویم؟ زبان نقد؟ زبان پول؟

با توجه به اینکه ایران و اکوادور زبان‌های خود را دارند، به نظر شما زبان اسفندیار رحیم مشایی و توابع چیست؟ زبان انحرافی؟ زبان آدمیزاد؟ زبان غیب؟ زبان اجنه؟ زبان جمادات؟

با توجه به اینکه ایران و اکوادور زبان‌های خود را دارند، به نظر شما وات ایز د لنگوئج آو مستر علی‌آبادی؟ تنک یو.

با توجه به اینکه ایران و اکوادور زبان‌های خود را دارند، من تو را کماکان به زبان مادری دوست دارم.

با توجه به اینکه ایران و اکوادور زبان‌های خود را دارند، به نظر شما زبان منصور ارضی و توابع چیست که همراه خانواده نمی‌شود به حرف‌هاش گوش داد؟

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.