ایستگاه گشت و بازرسی در ورودی های دربند و درکه؛ بازرسی کیف شهروندان توسط پلیس


ایستگاه گشت و بازرسی در ورودی های دربند و درکه؛
بازرسی کیف شهروندان توسط پلیس

کلمه : مردمی که روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۷ و ۲۸مردادماه جاری به کوههای دربند و درکه رفته بودند در ورودی این مکانها با مامورانی برخورد کردند که در حال بازرسی کیف و کوله های گردشگرانی بودند که قصد داشتند به کوه یا قله بروند.

شاهدان می گویند پلیس در این رهگذر از افراد و محتویات درون کیف آنها فیلم و عکس هم گرفته و با کسانی که به این برخوردها اعتراض داشتند برخورد کرده است. پیش از این مسوولان نیروی انتظامی از تشدید تدابیر امنیتی در تفرجگاهها و کوهها در اجرای طرحهای تابستانه و امنیت اخلاقی خبر داده بودند و اخطارهای پلیس در ٓاغاز ماه رمضان همراه با اطلاعیه هایی بود که از دستگیری و برخورد با روزه خواران خبر می داد. با این حال شاهدان عینی هرگونه روزه خواری در ملا عام را رد می کنند.

یکی از افرادی که در جریان این اتفاق در ورودی تفرجگاه دربند مورد بازرسی پلیس قرار گرفت در گفت وگو با «روزگار» میگوید: «ساعت حدود ۶:۳۰ عصر بود که رسیدم به مجسمه ای که در ورودی دربند قرار دارد اما متوجه شدم برخی از مردم ایستاده اند و می گویند کسی را بالا راه نمی دهند. همه مردم به حالت بهت ایستاده بودند و به صحنه نگاه میکردند. جلوی در ورودی چند مامور را دیدم که در حال بازرسی برخی از افراد بودند. کمی جلوتر وقتی بالاتر رفتم چند مامور نیروی انتظامی که لباس سبز انتظامی هم به تن داشتند از من خواستند کیفم را نشانشان بدهم. حدود ۲۰ مامور ٓانجا بودند. انها کیفم را گشتند اما چون چیزی همراهم نبود گذاشتند که بروم.» این خانم که نخواست نامی از او برده شود، ادامه داد: «خیلی از مردم وقتی این صحنه ها را میدیدند برمی گشتند. یک ٓاقایی که لباس کوهنوردی پوشیده بود و یک کوله کوهنوردی هم روی دوشش بود و قصد داشت برگردد، میگفت من باید تا شب در قله بمانم و مسلم است که باید خوراکی همراهم ببرم.» او میگوید تصمیم گرفت از ادامه راه انصراف دهد: «من هم تصمیم گرفتم برگردم و به درکه بروم. اما ٓانجا هم که رسیدم با این صحنه مواجه شدم که یک نفر ایستاده و در حال عکس گرفتن و فیلم گرفتن از مردم است و یک خانمی را دیدم که با یک مامور نیروی انتظامی در حال بحث است و چند دقیقه ای که گذشت بحث ایندو بالا گرفت و به زد و خورد انجامید.»

در همین درگیری هم یک ٓاقا را که چند دوربین حرفه ای فیلمبرداری بر گردنش بود، دیدم که لباس عادی تنش بود، اول فکر کردم با آن خانم است اما بعد متوجه شدم او هم از ماموران است.» او اضافه میکند: «موضوع عجیب تر اینکه هیچ مامور زنی همراه این افراد نبود و خانم درگیر با پلیس به این موضوع اعتراض میکرد که چرا باید این افراد از او فیلم بگیرند. من بالاتر رفتم و در کوه های درکه هم این مساله را دیدم که چند مامور در حال گشتزنی بودند.»

محمدتقی رهبر یک عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس درباره این برخورد پلیس با مردم میگوید: «هنوز هیچ گزارشی از این مورد دریافت نکرده ایم و فکر نمیکنم پلیس به خاطر خوراکی یا مواد غذایی کیف مردم را بازرسی کرده باشد. شاید برای پیدا کردن چیز مهمتری مثل سلاح، مواد یا مواردی که موجب فساد میشود این کار را کرده باشد. چون نمیدانیم، نمیتوانیم اظهارنظر کنیم.» او در پاسخ به این سوال که اگر پلیس به دلیل پیدا کردن مواد غذایی کیف مردم را بازرسی کرده باشد چنین برخوری مورد تایید شما هست، می گوید: «ما از پلیس خواستیم با ناهنجاری ها و موارد غیراخلاقی به طور قانونی برخورد کند و از چگونگی انجام کار آگاه نیستیم. البته پلیس مسوول تامین امنیت تفرجگاهها و کوههاست و خصوصاً در ماه رمضان این مساله اهمیت بیشتری پیدا میکند و اگرچه مردم دارای حق و حقوق اجتماعی هستند اما باید شٔیونات اسلامی هم از سوی افراد رعایت شود.»

به اعتقاد رهبر «اخیراً عده ای از افراد به دنبال بدنام کردن اسم پلیس هستند نظیر همین ویژه نامه ای که اخیراً یک روزنامه درباره اجرای طرحهای برخورد با بدحجابی منتشر کرد و باید مواظب این دسیسه ها بود.»

مینا جعفری یک وکیل دادگستری درباره این برخورد ماموران نیروی انتظامی میگوید: «امروز با طرحهای عجیب و غریب مواجهیم. اینجا یک سوال پیش میٓاید که ٓایا در نیروی انتظامی دایره حقوقی وجود دارد و اگر وجود دارد حقوقدانان ٓانها قوانین را مطالعه میکنند یا خیر؟ چیزی که در قانون به عنوان جرم بر ٓان تاکید شده، این است که اگر روزه خواری در ملاعام باشد روزه خواری محسوب میشود و مجازاتش در قانون نیز مشخص است.» به اعتقاد او «این طرح مثل همه طرحهای ضربتی پلیس با ضعف برنامه ریزی و دخالت در امور شخصی و خصوصی افراد همراه است و خلاف قانون اساسی است. با این شیوه که پلیس در پیش گرفته به نظر میرسد در ٓایندهای نه چندان دور شاهد خواهیم بود که پلیس مرجعیت اصلی خود یعنی همان استقرار امنیت برای مردم و پناهگاه بودن خود را از دست میدهد و مردم به این سمت گرایش مییابند که بعد از پلیس باید به کجا پناه ببرند. اساساً از وظایف پلیس اجرای قانون است نه وضع آن و نیازی نیست که این مرجع خود قانونگذاری کند و خود به اجرای ان بپردازد.»

جعفری ادامه میدهد: «نیروی انتظامی از جمله مراجعی است که زیر نظر وزارت کشور و قوه مجریه عمل میکند و عملا سمت قانون گذاری ندارد و به نظر میرسد اگر هم قصد چنین کاری دارد باید از کمک وکیل و مشاوران حقوقی استفاده کند اما همه این طرحهایی که اخیراً شاهد هستیم از سوی نیروی انتظامی اجرا میشود، مغایر با روح قانون اساسی و قانون مجازات اسلامی است. در این مرحله پیش از هر مرجع دیگری قانونگذار باید جلوی اجرای چنین طرحهایی را بگیرد و از اینکه حریم خصوصی افراد خدشه دار میشود جلوگیری کند.»

بر اساس قوانین مندرج در کتاب قانون مجازات اسلامی در فصل ۱۸ از بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی به موضوع جرأیمی اشاره شده که بر خلاف عفت و اخلاق عمومی رخ میدهند. در ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی و در بحث برخورد با روزه خواری اشاره شده که هرکس به طور علنی در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی کند، عالوه بر کیفر عمل، به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا ۷۴ ضربه شلاق محکوم میشود. این در حالی است که هنوز کتابهای دربردارنده قوانین کشور به برخورد با یا تجسس از افرادی که مشکوک به مجرم بودن هستند بدون دستور قضایی اشاره ای نشده است.

Artosh - ایران - تهران
ها ها.. چیپس و پفک و سیب و .. هم بنیان قدرت خامنه ای رو به لرزه میندازه. ننگ بر تو ای ترسوووووو.. اینارو به غربی ها بگی فکر میکنن مشکلی چیزی داری و یا داری هذیون میگی..
دوشنبه 31 مرداد 1390

h.a - ایران - تهران
خاک تو سرتون با این مملکت داریتون ترسوها-واقعاً از عرب بودن این ملت متنفرم-حجاب اسـ...-چه چرت و پرتائی آدم میشنوه-کاش میشد از این جهنم اسلامی فرار میکردم.
دوشنبه 31 مرداد 1390

amir-amir - کانادا - تورنتو
آقاى مجلس نشین نمى دانى یا اینکه خودت را به نفهمى مى زنى وقتى که در جلوى چشم دهها نفر براى دیش ماهواره بدون اجازه صاحب منزل از دیوار بالا مى روند این چه پیامى دارد نقض حریم خصوصى مردم که حتى در قوانین اسلامى این نهى شده با این اوصاف بدیهى است که در کوه و دربند مردم را براى خوراکى تفتیش مى کنند مى ترسند که چهار ستون اسلام یک وقت شکاف بردارد
دوشنبه 31 مرداد 1390

آینه - انگلیس - لندن
تا خر هست خر سوار هم هست. فقط ادعا کن هستیم
دوشنبه 31 مرداد 1390

Azadikhah - هلند - تکسل
میخوان به زور مردم روزه بگیرن.ننگ به حکومت زورگو
دوشنبه 31 مرداد 1390

Royan - المان - المان
مملکت اسلامی ؟ حجاب زورکی , نماز زورکی , روزه زورکی , اسلام زورکی, یعنی اجازه نداشته باشی توی تنهائی خودت در دل کوه یه لقمه راحت بذاری تو دهنت فردا میان تو خونه های مردم پست میگذارند که کسی سر ظهر نان نخورد. بعد بعضی ها میگویند نگید ملت حقشونه , از ماست که برماست , خلایق هر چه لایق .... این ملت یاد گرفتن بله قربان بگن و همه کاری را یواشکی بکنند.
دوشنبه 31 مرداد 1390

hrm - ایران - مشهد
زلزله انقلاب ها به ایران نردیک می شود اقایان از سایه خودشان هم وحشت می کنند
دوشنبه 31 مرداد 1390

shirzan48 - بلژیک - بروکسل
ای لعنت بر شما هر وقت میرفتم درکه تنم میلزید!
سه‌شنبه 1 شهریور 1390

سید ابوالقاسم واعظ - جاکارتا - اندونزی
مگه بده. شنیدن توی کوه های نپال تجاوز اتفاق افتاده. بازرسی می کنند که کسی آلت تجاوز با خودش نبره.
سه‌شنبه 1 شهریور 1390

Masoud271 - امریکا - لوس انجلس
اگر وضع همین طور بماند البته امیدوارم که بعد بشار اسد اوضاع عوض شود.و الا هرشب وارد خانه ها خواهند شد که به ببیند ایا کنار همسر هایمان اسلامی خوابیدیم یا نه.اینجا همه اسلحه گرم دارند پلیس یا هر کسی وارد حریم خصوصی مردم شود صد تا گلوله میشود زد. اگر این رژیم و رژیم قبلی اسلحه ها را از مردم نمی گرفتند ومردم مانند زمان قاجاریه در هر خانه ای چند سلاح بود این اوباش های بی همه چیز جرعت نمیکردند هر غلطی را که میخواهند بکنند.
سه‌شنبه 1 شهریور 1390

andisheh sabz - ایران - ایران
بابا خودشونو سر کار گذاشتن،ما چند هفته پیش رفتیم به همه گیر میدادن،از جمله میگفتن قلیون و چادر زدن ممنوعه،داخل که شدیم دیدیم هم همه چادر زدن هم قلیون میکشن!
سه‌شنبه 1 شهریور 1390

iran-esfahan-ario barzan - ایران - اصفهان
زر زده... هرکی گفته واسه خوراکی میگردن.بعضی ها هم آنقدر ساده هستند که زود باور میکنند.آقا شما از پس فردا با ۱گونی چیپس و پفک و سیب و.. برو درکه و دربند تا به خیال خودت پایه ها رو بلرزونی!زپلشک
سه‌شنبه 1 شهریور 1390

آلن پویا - ایران - اصفهان
این روش دیکتاتور منشانه نشأت گرفته از تمامی دیکتاتورهای عالم داره بهر حال کشوری که قانون در آن فقط برای بودنه نه حاکمیت قانون ، و کل مملکت بر اساس نظرات اشخاص می چرخه و از طرفی نیروی انتظامی آنقدر نیروی الاف داره که باید یک جوری هزینه های آنها را تامین کنه و تنها را درآمد را هم گیر دادن به مردم برای اخاذی می باشد. و شاید هم می خواهند به این طریق نارضایتی مردم را بیشتر کنن تا انشاء ا.. بعد از سوریه مجددا نوبت ایران برسه و...
سه‌شنبه 1 شهریور 1390

zartusht67 - المان - فرانکفورت
تو مسجد جفتک تو خیابان پاچه مردم را میگیرند.
سه‌شنبه 1 شهریور 1390

kholidar - ایران - رشت
نیروی افتضاحی مظهر نکبت و بدبختی است .ودر ایران کمتر از مجاهدین خلق نیست و به همون اندازه برای مردم ارزش دارد صد رحمت به آخوند که حداقل کیف مردم را نمی گردد. ای اوباش افتضاحی بترسیداز روزی که مردم ....
چهار‌شنبه 2 شهریور 1390

+1
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.