ادامه مرمت آثار تاریخی کرمان با لودر


ادامه مرمت آثار تاریخی کرمان با لودر
بنای تاریخی با خاک یکسان شد

کرمان - خبرگزاری مهر: در حالی هنوز یک ماه از تخریب صحن میدان گنجعلیخان کرمان توسط ماشین های سنگین نمی‌گذرد بنای تاریخی دیگری در این شهر با استفاده از لودر شبانه تخریب شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نزدیک یک ماه از تخریب میدان گنجعلیخان کرمان که میدان اصلی مجموعه گنجعلیخان است نمی گذرد که بنای تاریخی دیگری که ثبت آثار ملی کشور است در کرمان به وسیله لودرها کاملا تخریب و به تلی از خاک تبدیل شد.

این درحالی است که پس از تخریب میدان گنجعلیخان که برخی مسئولان از آن به عنوان مرمت علمی یاد می کنند این میدان بی نتیجه رها شده است و میدانی که نقش تاثیر گذاری در تاریخ شهر کرمان داشت، در انتظار روزهای شکوفایی خود است.

هم اکنون نیز کلیسای متروکه ای که از سال 87 جز آثار ملی کشور ثبت شده است و می باید تحت حفاظت و مرمت قرار گیرد شبانه به وسیله ماشین های سنگین کاملا تخریب شده است.
 
بنای تاریخی قبل از تخریب
 
این بنا که سالها متروکه رها شده است از لحاظ معماری دارای ارزش تاریخی منحصر به فرد بود و به همین دلیل به ثبت آثار ملی کشور در آمده است.
 
نگرانی در خصوص حفظ آثار تاریخی کرمان
 
کلیسای تاریخی که به دلیل عدم استفاده و رها شدن به ویرانه ای متروکه در مرکز شهر کرمان مبدل شده بود بجای اینکه مرمت شود به تیغ لودرها سپرده شد و نگرانی در خصوص حفظ و نگهداری آثار تاریخی کرمان را افزایش داد.
 
محمد علی گلاب زاده، کرمانشناس شهیر در خصوص این بنای تاریخی کرمان به مهر گفت: این مکان به لحاظ معماری یکی از بناهای منحصر بفرد شهر کرمان است که در خیابان شریعتی و مجاورت بیمارستان ارجمند قرار گرفته است.
 
گلاب زاده اضافه کرد: این بنا متروکه شده و نیاز به مرمت داشت و مدتی هم از سردر آن به عنوان تاکسی تلفنی استفاده می شد.
 
این کارشناس افزود: این بنا سال 1320 توسط معمار معروف کرمانی "علی محمد راوری" ساخته شده است و به دلیل معماری منحصر به فرد مورد توجه قرار می گرفت.
 
وی گفت: معمار این بنا سردر معروف کتابخانه ملی کرمان و پرورشگاه صنعتی را نیز ساخته است و سردر این کلیسا نیز بسیار زیبا و منحصر به فرد است.
 
بنای تاریخی بعد از تخریب
 
گلاب زاده اضافه کرد: این بنا از آثار سنتی و ارزشمند کرمان است که نیاز به توجه برای بازسازی داشت.
 
لزوم پاسخگویی مسئولان در خصوص تخریب بنای تاریخی
 
مصطفی هندوزاده کرمانی، کارشناس مرمت و احیا بناهای تاریخی نیز در گفتگو با مهر اظهارداشت: بنای مذکور در اثر گذشت زمان و تاثیر عوامل جوی از یک سو و کم توجهی مسولین و مدیران شهری از سوی دیگردچار فرسودگی و تخریب در بسیاری از بخشها شد و قسمتهایی از آن دچار تخریب های گسترده شده بود.
 
وی با ابراز تاسف از تخریب این بنای منحصر به فرد کرمان افزود: این بنا در مرکز شهر کرمان قرار داشته و دسترسی به آن از طریق خیابان شریعتی در جنوب و خیابان ابن سینا در شمال است، ساختمان دارای چهار ورودی بوده که یک ورودی (ورودی اصلی) در خیابان شریعتی و سه ورودی دیگر در کوچه شماره یک خیابان شریعتی هستند، دو ورودی از این سه ورودی که کوچکتر بود در حال حاضر مسدود شده اند.
 
وی در خصوص تاریخچه این بنا نیز گفت: این کلیسا در سال ۱۳۲۰ شمسی و به دست معمار معروف کرمانی "علی محمد راوری" در خارج از محدوده شهر کرمان ساخته شد که هم اکنون با پیشرفت شهر در مرکز کرمان قرار گفته است.
 
بنای تاریخی قبل از تخریب
 
هندوزاده گفت: با توجه به اینکه شبکه های چوبی نورگیرها از ارزش والائی از نظر طرح و اجرا برخوردارند ولی مربوط به دوره ساخت کلیسا نیستند و مرحوم غلامعباس نظریان این پنجره های چوبی را متعلق به کاخ خورشید در کلات نادری می دانست که از آنجا خریداری شده و به کرمان آورده شده اند.

وی گفت: معماری این بنا با توجه به زمان ساخت آن تلفیقی است که معمار حاج علی  محمد به گونه ای زیبا آن را به اجرا در آورده است.

 وی تصریح کرد: این کلیسا از 32 سال قبل کاملا متروکه و بودن استفاده بود و در محوطه آن کشاورزی انجام می شود و مدتی هم تاکسی تلفنی بود که پس از انتقال تاکسی تلفنی به مکانی دیگر قسمتی از مبلمان این بنا به آنجا منتقل شد.
 
این کارشناس گفت: این بنا در میان باغی مصفا قرار داشته که در حال حاضر درختان آن از بین رفته اند، این سالن با ارتفاع نسبتا بلند و سقفهای کجاوه ای بنا شده،  نورگیرهای طرفین آن با پنجره های مشبک چوبی و شیشه های رنگی تزئین شده  است، قسمتی از این بنا نیز در نوع خود زیبا و تلفیقی است از چند نوع مصالح و در تزئین آن از شیشه های رنگی به سبک ویترای نیز بهره برده اند.
 
وی ادامه داد: پلان کلیسا متروکه به صورت یک مستطیل است محوطه باز اطراف ساختمان اصلی کلیسا با دو آکس عمود برهم با درختکاری هایی در طرفین، زمینی به ابعاد 105 در 95 متر است که طی پی گردی های انجام شده مشخص شد که در ابتدا این محوطه زمینی زراعی بوده و جهت تامین علوفه دام مورد استفاده قرار می گرفته است آب مورد نیاز زمین زراعی از چاهی که در این زمین قرار داشته تامین می شده است.
 
روند تخریب بنای تاریخی
 
این کارشناس افزود: ساختمان کلیسا به صورت شرقی - غربی بوده  نما و ورودی آن رو به غرب است که طرفین آن کمی نسبت به ورودی عقب رفته و ورودی زیر برج ‌ناقوس قرار داشت یکی دیگر از جنبه های سمبولیک در ساختمان کلیسا می توان استفاده از رنگ آبی در تزئینات ساختمان کلیسا نام برد.
 
وی گفت: این بنا قبل از تخریب نیز علیرغم ثبت تاریخی به دلیل عدم توجه در معرض تخریب تدریجی قرار داشت.

خبرگزاری مهر قضاوت در این خصوص را پس از دیدن عکسهای تخریب بنا و خواندن گزارش بر عهده مخاطبان می گذارد و با وجودیکه با مراجعه به مسئولان مربوط خواستار توضیح در خصوص تخریب کامل این بنا در مرکز شهر کرمان شدیم اما تا زمان تنظیم این گزارش هیچ اظهارنظری در این خصوص انجام نشد.
Royan - المان - المان
بی لیاقتهای بی سواد که با پارتی بازی صاحب شغل شوند کار به همین جا هم میرسه " بر اثر عدم رسیدگی, تخریب تدریجی, درختان و پارک خشک شدن"برای اینکه یکی مثل تو بی صلاحیت مسئول نگهداری از اثار فرهنگی و باستانی شده ملت هم که شدن پنبه همچین نرم و لطیف که صدا از کسی در نمیاد و از همه بدتر کرمانیها که باید جلوی اینکارها بگیرند.مرگ بر خامنه ای نسناس به پدر مادر بی بته که نمیتونه تحمل اصالت را داشته باشد . خر چه داند قیمت نقل ونبات.
سه‌شنبه 25 مرداد 1390

romano - ایران - تهران
بخدا چندتا آدم تو زندگیم جلوم جون دادن کاری بهشون ندارم که خوب بودن یا بد ولی واقعا موقعی می‌شه که می‌فهمیم تو سر خاک با پاهامونتا ابد نمی‌زنیم و یک روزی می‌رسه که اون آنچنان تو سر مون می‌زنه که حتی یک مورچه رو هم نمی‌تونیم از خودمون دور کنیم قبل از اون تمام کثافتکاریهایی که کردیم لامذهب مثل یک داستان کوفتی میاد جلو چشمامون دور می‌خوره و هی عین بچه مریض که نای تکون خوردن نداره ننه بابایی هم نداره که بیاد سراغش با پول بی پول با ایمان بی ایمان با سواد و بی سوادهر مسلکی اینو می‌فهمیم "پدرم روضه رضوان به دو گندم بفروخت / ناخلف باشم اگر من به جویی نفروشم" حالا داستان این حضراته باور کیند که سر پیریتون از مزدوریتون اشک می‌ریزید نه بخاطر آخرت می‌فهمید چقدر زندگی ساده بود شما چقدر سخت گرفتیدش و چقدر درد تمام زندگیتون کشیدید که دوتا خشت هم مایه ذهن مشغولی و ابزار زبونیتون بوده می‌فهمید که یک دلال محبت عشرتکده تو پست ترین محل برزیل هم که عین سگ باید دنبال مشتریهاش بدوه از زندگی بیشتر از شما بهره برده. آنقدر این درد عظیمه که قبل از مرگ بارها می‌کشتون. بخدا جون دادن آدمها رو دیدم.
سه‌شنبه 25 مرداد 1390

مستانه شرق - المان - هایدلبرگ
چقدر قلب انسان به درد میاد.........ای وای که این نظام لعنتی چه ها که بر سر آدمها و حیوانات بیگناه و اماکن عزیز تاریخی وووووووو نمیارد........
سه‌شنبه 25 مرداد 1390

khosh bavar - ایران - یزد
فرهنگ, حقوق بشر و دمکراسی واژههایی هستند که در سیستمهای دیکتاتوری جا و مقامی ندارند و ما نباید انتظار بیشتری از این ددمنشان داشته باشیم که اگر خراب و نابود نمیکردند, مسلمان واقعی نبودند و با این نظرم قصد اهانت به اسلام را ندارم و نمیخواهم هممیهنان مسلمانم را جریحه دار و ناراحت کنم ولی اگر به تاریخ صدر اسلام بنگریم با شمشیر و گردن زدن, ماها را مسلمان کردند و الان هم شاهد خرابی اثار باستانی و فرهنگی و خانه های بهایی ها در شمال ایران هستیم, زیرا ایات قران و رساله های نوشته شده با کمک گرفتن از واژه جهاد اجازه هر کاری را به انان میدهد زیرا انها بر طبق, اول سجود ( دین ) و بعد وجود ( شخص و نیازهای او ) دست به چنین جنایت و خریتی میزنند !
سه‌شنبه 25 مرداد 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.