هزاران فلسطینی از اردوگاه آوارگان در سوریه میگریزند
به دلیل حملات مداوم ارتش سوریه به بندر لاذقیه، هزاران فلسطینی از اردوگاه آوارگان در نزدیکی این شهر میگریزند. آژانس امداد سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی گفت که پنج تا ده هزار فلسطینی از اردوگاه الرمل گریختهاند.
بندر لاذقیه
کریستوفر گونس، سخنگوی آژانس امداد سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت فراریان فلسطینی گفت: «ما نمیدانیم این افراد کجا هستند و این بسیار نگرانیآور است». به گفتهی وی، طبق خبرهای تایید شده، شماری از این افراد کشته شدهاند. وی شمار مجروحان فلسطینی را ۲۰ تن ذکر کرد.
سخنگوی آژانس امداد سازمان ملل همچنین خواستار آن شد که این نهاد از اردوگاه آوارگان فلسطینی در لاذقیه دیدن کند. به گفتهی گونس، در این اردوگاه روی هم ده هزار فلسطینی زندگی میکردند و باید دید چه بلایی سر آنان آمده است.
به گزارش خبرگزاری وفا، دولت فلسطین از دمشق درخواست کرده است که فلسطینیان را در امان نگاه دارد.
روزهای خونین لاذقیه
ارتش سوریه از روز شنبه حمله به بندر لاذقیه را آغاز کرد. این حملات روز دوشنبه نیز ادامه داشت.
به گفتهی فعالان حقوق بشر روز دوشنبه در لاذقیه یک غیرنظامی کشته شده است. نیروهای نظامی سوریه، روز یکشنبه برای تقویت حملات زمینی خود، از قایقهای جنگی خود نیز به لاذقیه شلیک میکردند.
به گفتهی فعالان حقوق بشر، در حالی که قایقهای توپدار به مناطق ساحلی لاذقیه شلیک میکردند، نیروی زمینی سوریه با تانک وارد دیگر محلههای این شهر شده است. همین محافل گفتند که از روز شنبه تا سهشنبه در لاذقیه دستکم ۳۰ غیرنظامی کشته شدهاند.
ارتش سوریه استفاده از قایقهای توپدار برای حمله به لاذقیه را تکذیب کرد. یک سخنگوی ارتش سوریه روز دوشنبه گفت، قایقهای جنگی مرتب در سواحل بندر لاذقیه گشت میزنند و هدف آنها جلوگیری از قاچاق اسلحه است.
خبرگزاری دولتی سوریه نیز گزارش داد که نیروهای نظامی در پی افرادی بودهاند که مجهز به مسلسل و نارنجک و بمب هستند و مردم منطقهی الرمل را آزار میدادند.
حضور نیروهای نظامی سوریه در شهرهای این کشور چشمگیر است
اخطار ترکیه به سوریه
پس از هجوم روزهای اخیر ارتش سوریه به لاذقیه و دیگر شهرهای سوریه و سرکوب خونین معترضان، دولت ترکیه حملات لفظی تندی به بشار اسد کرد و وی را به تغییر این سیاست فراخواند.
احمد داوداوغلو، وزیر امور خارجهی ترکیه روز دوشنبه گفت: « این آخرین حرف ماست. حملات نظامی باید فورا و بیقید و شرط خاتمه یابند. در غیر این صورت کلمهای نخواهیم گفت که پیامدهای این امر چه خواهد بود».
داوداوغلو دربارهی جزئیات سخنان خود توضیح بیشتری نداد. وی صرفا تصریح کرد که رفتار رژیم سوریه با مخالفان، به دلیل نقض حقوق بشر نمیتواند جزو امور داخلی این کشور تلقی شود.
داوداوغلو هفتهی گذشته به دمشق سفر کرده بود تا بشار اسد را به تغییر سیاست کنونی و انجام اصلاحات سیاسی در سوریه تشویق کند، ولی با واکنش منفی رئیسجمهوری سوریه روبرو شده بود.