فیروز نادری، رییس اکتشافات منظومه شمسی ناسا شد


فیروز نادری، رییس اکتشافات منظومه شمسی ناسا شد

دکتر فیروز نادری، دانشمند و مدیر ایرانی آژانس فضایی امریکا (ناسا) به مدیریت اکتشافات منظومه شمسی مرکز اکتشافات روباتیک ناسا (JPL) منصوب شد.

به گزارش ایسنا، فیروز نادری که در حال حاضر مدیر فرمولاسیون پروژه ها و استراتژی JPL است از نیمه ماه آگوست جای خود را به جاکوب ون‌زول خواهد داد و در سمت جدید فعالیت خواهد کرد.

وی در سمت جدید خود بر تمام ماموریت‌های اکتشافی روباتیک در حال اجرا مانند کاسینی در اطراف زحل و داون (سپیده دم) ماموریت اکتشافی سیارک وستا و همچنین ماموریت‌های آتی JPL مانند جونو به مقصد مشتری و گریل به مقصد ماه نظارت خواهد کرد. وی در عین حال مسوولیت فعالیت های JPL در حمایت از پروازهای سرنشین دار آینده ناسا را عهده‌دار خواهد بود.

چارلز الاچی، رییس JPL در معرفی نادری برای سمت جدید گفت: «فیروز، سرمایه ای بی‌مانند از تجربه را به مدیریت پروژه، برنامه و سازمان خواهد آورد که در کنار تجربه بخش مدیریتی ناسا به کمک ما می آید. در گذشته هرگاه مشکلی سازمانی داشتم، فیروز یکی از نخستین کسانی بود که به او مراجعه می کردم. 15 سال پیش از او خواستم تا برنامه سرمنشا (Origins) را شکل دهد. برنامه ای که از نظر فنی ما را در جایگاه رهبری قرار داد و هنوز هم شاهد ثمرات آن هستیم. در سال 2000 در دوره ای بحرانی در حیات برنامه اکتشاف مریخ، ناسا او را به عنوان مدیر این برنامه انتخاب کرد و او کمک کرد تا این برنامه به موفقیتی خیره کننده برای JPL و ناسا بدل شود.

شش سال پیش دوباره به سراغ او رفتم و از او خواستم تا پست جدیدی به نام مدیر فرمولاسیون را تعریف کند و او چارچوبی طراحی کرد که برای سال های پیش رو به کمک JPL خواهد آمد. چالش فعلی پیش روی ما این است که ماموریت‌های سیاره‌یی و منظومه شمسی را خلاقانه تر، ارزان تر و با دستاوردهای علمی فراوان طراحی و اداره کنیم.

به فیروز نیاز دارم تا گروهی از افراد برجسته را هدایت کند تا مطمئن شویم JPL به رهبری جهانی خود در اکتشافات منظومه شمسی ادامه خواهد داد.»

این دانشمند برجسته ایرانی هم با استقبال از مسوولیت حساس تازه خود گفته است: «ابتدای دهه پیش نوبت مریخ بود و اینک نوبت بقیه منظومه شمسی است. از چالش جدید هیجان زده ام . JPL رهبر اکتشافات منظومه شمسی است و من قصد دارم این وضع را در مقابل چالش های جدید و رقابت با دیگر سازمان های خوب این حوزه، حفظ کنم.»

دکتر فیروز نادری که در حال حاضر به عنوان یکی از مدیران ارشد سازمان فضایی ناسا، نقشی کلیدی در تعیین راهبردها و نظارت بر کل طرح‌ها و ماموریت‌های یکی از مهمترین مراکز فضایی این سازمان بر عهده دارد، در سال 1325 در شیراز متولد شده و تحصیلات ابتدایی و متوسطه‌اش را در شیراز و تهران گذرانده است.

وی در سال 1964 به آمریکا رفته و تحصیلات کارشناسی خود را در دانشگاه ایالتی آیوا و کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی الکترونیک را در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی پشت سرگذاشته است.

دکتر نادری، پس از پایان تحصیل به کشور بازگشت و مدتی در مرکز «سنجش از دور ایران» فعالیت کرد.

وی از حدود 32 سال پیش همکاری خود را با ناسا آغاز کرد و در این مدت مشاغل فنی و مدیریتی متعددی را در زمینه ماهواره‌های مخابراتی متحرک، رادارهای سنجش از دور، رصدخانه‌های تحقیقاتی اختر فیزیک و اکتشاف مریخ و سایر اجرام منظومه شمسی برعهده داشت.

دکتر نادری، فروردین ماه 1379 در شرایطی که چندین ماموریت متوالی ناسا در پرتاب فضاپیما به سوی مریخ با شکست مواجه شده بود، به مدیریت برنامه‌های اکتشافات مریخ منصوب شد و توانست طی حدود چهار سال، سه ماموریت مهم از جمله پرتاب دو کاوشگر مریخ‌نورد «روح» و «فرصت» را با موفقیت اجرا کند.

این دانشمند ایرانی در پی این موفقیت درخشان در اسفند ماه 1383 به سمت معاون و مدیر ارشد برنامه‌ریزی مرکز JPL (آزمایشگاه پیشرانش جت) - از مهمترین مراکز فضایی ناسا - منصوب شده و در سمت جدید به عنوان مسئول طراحی برنامه‌ها و راهبردهای مرکز، تجاربش در ماموریت‌های مریخ را در مطالعه سایر بخش‌های جهان از زمین تا کهکشان‌های دور به کار بست.

وی همچنین مسئولیت طراحی چشم‌انداز راهبردی پنج تا 20 ساله JPL را برعهده داشته است.

دکتر نادری طی بیش از سه دهه همکاری مستمر با ناسا به دلیل عملکرد درخشان علمی و مدیریتی به دریافت عالی‌ترین نشان علمی این سازمان (the Distinguished Service Medal) و نشان‌های متعدد دیگر از جمله نشان فن‌آوری فضایی Hall of Fame، جایزه Aviation Week 2004 Aerospace، نشان افتخار جزیره الیس (Ellis Island) سال 2005 - به دلیل همکاری‌های گسترده علمی که به غنی‌تر شدن فهم جامعه منجر شده - و همچنین جایزه ویلیام راندولف لولاک دوم انجمن فضانوردی آمریکا نایل شده است.

Royan - المان - المان
دردو بلات بخوره تو سر خامنه ای و هرچی آخونده .
شنبه 1 مرداد 1390

mehr47 - ایران - تهران
تو ایران هم سردار فیروز ابادی رئیس اکتشافات مستراح بیت مقام عظما شدند.
شنبه 1 مرداد 1390

Jacki55 - انکلستان - لندن
موفق باشید.افتخار ما ایرانیان هستین. افسوس که به خاطر بی کفایت بودن دولت ما بزرکترین سرمایه های کشورمان را اذ دست می دهیم.در حالی کم متوانستیم این افتخارات را به نام ایران و در ایران ببینیم.به امید ایرانی بهتر.
شنبه 1 مرداد 1390

alexxx - اتریش - وین
دمش گرم.! که همچون استعدادی داره. و غمش کم, چون ایرانی هم هست !
شنبه 1 مرداد 1390

neda2oo7 - ایران - شیراز
آقا فیروز انشاله همیشه در همه مراحل زندگیت موفق و پیروز باشی اما تورو خدا هوس ایران اومدن به سرت نزنه که از همون فرودگاه تهران دستگیرت می کنن به جرم داشتن علم و دانش بالا.
شنبه 1 مرداد 1390

porharfi - هلند - آرنم
سوای ِ همه افتخارات...دکتر خوش تیپ هم هست...!!زنده باد فیروز نادری!!!
شنبه 1 مرداد 1390

Neda02 - کانادا - اتاوا
خیلی خوشحال و مفتخریم. 
شنبه 1 مرداد 1390

farhad352 - ایران - تهران
. ایرانی اصیلی که افتخار آفرین ملتی بزرگ است و به شناخت هرچه بیشتر ایرانی و نبوغ او در دنیا بدور از عمل کرد حکومتی ظالم و خونریز احترام جامعه بین المللی را برای ملیت خود به ارمغان آورده است. ضمن تبریک و افتخار به این هموطن دانشمند خود برایش آرزوی موفقیت های روز افزون دارم
شنبه 1 مرداد 1390

saeid.j - انگلستان - کاونتری
ایران پرچم بالاست
شنبه 1 مرداد 1390

بابک خرم دین - آلمان - هامبورگ
دم آمریکا و کشورهای غربی گرم که بدون توجه به خارجی بودن افراد چنان امکانات تحصیلی و دانشگاهی و کاری را مجانی در اختیار دانشجویان و حتی افراد خارجی میگذارد و از این انسانهای عادی چنان اشخاصی میسازد . حالا اگر یک نابغه افغانی به ایران میآمد و سی سال در ایران کار میکرد و حتی زن ایرانی هم میگرفت نه تنها خودش باید عملگی میکرد بلکه به بچه اش که در ایران از مادر ایرانی بدنیا آمده بود .حتی شناسنامه ایرانی نمیدادند و حتی فرزندش حق تحصیل در دبستان را هم نداشت . چه برسد به ناسا و.. آدمهای لایق را امکانات وتحصیل رایگان و سیستم آموزشی اروپا و آمریکا و کشورهای که در آن دمکراسی و سکولاریستی اداره میشود بار میآورد . این جناب نادری اگر ایران بود یا اعدام شده بود یا زندان بود و یا از دانشگاه اخراج میشد و یا در جنگ معلول ومصدوم میشد و یا معتاد میشد و در شورآباد بود وتازه اگر شانس میآورد یک جا مثل بقیه کارگری میکرد . زنده باد دمکراسی و آزادی و سکولاریسم و
یکشنبه 2 مرداد 1390

خانه به دوش - سوئد - استکهلم
پاینده و سرافراز باد ایران و ایرانی..من نمیدانم این امامان آقایان برای بشریت چه کار خوبی و چه نام نیکویی به جا گذاشته اند.بدون استثناء.
یکشنبه 2 مرداد 1390

خانه به دوش - سوئد - استکهلم
دکتر فیروز نادری،,در سال 1964 به آمریکا رفته و حال مدیر ایرانی آژانس فضایی امریکا (ناسا) به مدیریت اکتشافات منظومه شمسی مرکز اکتشافات روباتیک ناسا (JPL) منصوب شده,,و در ایران این همه دانشمندان ایرانی توسط خود رژیم باید(ترور شوند)و خونشان بیخود ریخته شود..که چی مثلا,کار رژیم صهیونیستی,کار منافقین,کار مجاهدین,کار دشمنان ایران زمین,.آرررررررره جون فاطی کماندو به مرگ چلاغعلی قسم...ایران آخوندی آخرش به کجا ختمه ?????
یکشنبه 2 مرداد 1390

سیروس کمال - امارات - دبی
پیروز باشى فیروز ..
یکشنبه 2 مرداد 1390

rahil249 - ایران - کرج
ای جان ای جان دمت گرم....زحمت کشیدی.. نوش جونت
یکشنبه 2 مرداد 1390

ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
بزرگترین افتخار ایران و ایرانیان اصیل/همین/
یکشنبه 2 مرداد 1390

sourena.de - آلمان - اشتوتگارت
باعث افتخاره که یک ایرانی به چنین درجات علمی میرسه. باید خوشحال بود که ایشون در ایران نیستند وگرنه بجرم محارب، منافق، فتنه گر، .. در زندان اوین در حال اعتراف به رابطه با استکبار جهانی و اسرائیل و .. بود. mehr47 - ایران - تهران حتما سردار فیروزآبادی برای این مسئولیت سنگین درجه دکترا هم دارند؟!!!
یکشنبه 2 مرداد 1390

+1
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.