احمدی نژاد: دولت نمی گذارد با غوغا برایش دستور کار تهیه کنند
احمدی نژاد: دولت نمی گذارد با غوغا برایش دستور کار تهیه کنند
در تصاویری که از جلسه اخیر هیات دولت منتشر شده، جای آقای مشایی در کنار صندلی رییس دولت خالی است
محمود احمدینژاد رئیسجمهوری تاکید کرد که هیات وزیران و اعضای دولت او اجازه نمیدهند که دیگران "با فضاسازی و غوغاسالاری برای آنان دستور کار روزانه تهیه کنند".
به گزارش سایت ریاست جمهوری ایران، آقای احمدی نژاد در جلسه ۱۹ تیر (۱۰ ژوییه) هیات دولت ایران گفته است که "شیاطین" در صدد "انحراف توجه دولت و ملت از کار و سازندگی" هستند.
وی در واکنش به به دستگیری تعدادی از نزدیکان دولت، هشدار داده بود: "کابینه، خط قرمزی است که اگر بخواهند به آن دستاندازی کنند، دیگر من باید وظیفه قانونی خود را انجام دهم و این حتما به کشور آسیب میزند."
هشدار آقای احمدی نژاد علیه برخورد با اعضای کابینه، پس از آن مطرح می شد که چند نفر از همکاران دولت به اتهام ارتکاب تخلفات مالی دستگیر شده بودند.
این در حالی بود که در نشریات محافظه کار، اتهاماتی سنگین در مورد اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر ریاست جمهوری، حمید بقایی، معاون اجرایی آقای احمدی نژاد و محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری انتشار یافته بود.
در تصاویری که امروز در سایت ریاست جمهوری و برخی خبرگزاری ها از جلسه دیروز عصر هیات دولت منتشر شده، جای آقای مشایی در کنار صندلی رئیس دولت خالی است.
لحن جدید رئیس جمهور
رئیسجمهور در سخنان خود در جلسه یکشنبه هیات دولت، با انتقاد از کسانی که "بدون آنکه بتوانند از سیاستهای اصلی دولت ایراد بگیرند با ماجراسازیهای فرعی و پوچ به دولت حمله میکنند" گفته است: "البته این حرف به معنای آن نیست که بعضا اشکالی در کار دولت وجود نداشته باشد، اما ایرادات آنقدر کوچک است که کسی نتوانسته روی آنها مانور بدهد."

تصویری از جلسه یازده اردیبهشت هیات دولت با حضور محمود احمدی نژاد و اسفندیار رحیم مشایی
محمود احمدی نژاد با ذکر اینکه "اعضای دولت بدون ادعا و منتی به دنبال کار و خدمت... و نوکری مردم هستند" اظهار داشته: "[آنها] هر وقت زمان نوکری تمام شود هم، بیادعا کنار میکشند، ولی تا وقتی هستند یک ثانیه را برای کار از دست نخواهند داد."
آقای احمدی نژاد به اعضای هیات دولت توصیه کرده که "عملکرد خود را برای مردم تشریح کنند" و افزوده است: "اگر کارها را برای آنها توضیح دهید و کمک بخواهید، خواهید دید که چه طوفانی از همراهی و همدلی در کشور به پا میکنند."
انتقادات جدید رئیس جمهور علیه منتقدان دولت در شرایطی مطرح شده که از اواخر فروردین و به دنبال اختلاف نظر محمود احمدی نژاد و آیت الله خامنه ای بر سر مدیریت وزارت اطلاعات، انتقادات محافظه کاران علیه رئیس دولت به میزان بی سابقه ای شدت گرفته است.
آقای احمدی نژاد ماه گذشته، در نشست خبری خود با خبرنگاران داخلی و خارجی گفت که قصد پاسخگویی به انتقاداتی که از دولت می شود را ندارد و موضع وی در مقابل این انتقادات، "سکوت وحدت بخش" است.
با این حال وی به تازگی، در مقابل منتقدان دولت خود لحنی متفاوت را در پیش گرفته است.
تذکرات رهبر ایران
به دنبال مدتی سکوت آیت الله خامنه ای در قبال حملات محافظه کاران به دولت، اخیرا اظهار نظرهایی از جانب رهبر ایران منتشر شده که از نگاه گروهی از تحلیلگران، نشان دهنده نگرانی از شدت گرفتن لحن این حملات بوده است.
رهبر جمهوری اسلامی حدود یک ماه پیش، در سخنرانی خود در ۱۴ خرداد به مناسبت سالگرد درگذشت آیت الله خمینی گفت: "اگر به نام عدالت خواهی و انقلابی گری به برادران خود و مردم مؤمن، به کسانی که از لحاظ فکری با ما مخالفند اما می دانیم که به اصل نظام و اسلام اعتقاد دارند اهانت کنیم و آنها را مورد ایذا و اذیت قرار دهیم، از خط امام منحرف شده ایم".
آقای خامنه ای در ۶ تیرماه گذشته هم "زیر سوال بردن زحمات و گزارش های رسمی مسئولان عالی نظام در سه قوه و سلب اعتماد عمومی" را کاری "غلط و نادرست" دانست.
یک روز بعد، فاطمه آلیا نماینده مجلس ایران، اظهارات آیت الله خامنه ای را در انتقاد شدید از نمایندگانی نقل کرد که در جلسه رای اعتماد وزیر ورزش و جوانان، نسبت به رئیس دولت رفتاری "اهانت آمیز" از خود نشان داده بودند.
خانم آلیا، بخشی از تذکر رهبر ایران به هیات رئیسه مجلس را اینچنین "نقل به مضمون" کرد: "مجلس حق ندارد به هیچ کس به ویژه رئیس جمهور اهانت کند... همین مانده است که بروید و کتک هم بزنید."
آیت الله خامنه ای هفته پیش نیز در سخنانی در جمع فرماندهان سپاه پاسداران، از شدت گرفتن اختلافات داخلی در حکومت ایران ابراز نگرانی کرد و گفت که اگر کسی حرف غلطی زد نباید "صد جا این حرف غلط را تابلو کرد".
مجموعه این واکنش ها در حالی صورت می گیرد که به تازگی برخی از نمایندگان، تردیدهایی را در مورد میزان موافقت رهبر ایران با طرح سوال از رئیس جمهور در مجلس هشتم ابراز کرده اند.
این طرح دو هفته پیش با ۱۰۰ امضا تقدیم هیات رئیسه مجلس شده، اما امروز محمدرضا باهنر تایید کرده است که تعدادی از حامیان سابق این طرح، امضاهای خود را پس گرفته اند.
|
|
|
|
|