اختلاف شرکت گاز و وزارت نیرو در ایران بر سر قطعی برق
به گفته مقام های وزات نیرو، وزارت نفت در تحویل سوخت دوم نیروگاه ها هم کوتاهی کرده و احتمال دارد با کاهش ذخیره سوخت مایع، تولید برق در نیروگاه های کشور با مخاطره روبه رو شود
شرکت ملی گاز ایران در واکنش به انتقاد وزارت نیرو از کاهش گاز تحویلی به نیروگاههای تولید برق، گفته است که با تحویل میانگین روزانه ۱۴۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی و ذخیره کافی سوخت مایع در نیروگاهها، برای تامین سوخت نیروگاهها نگرانی وجود ندارد.
جواد اوجی، مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران گفته است که وزارت نیرو حق ندارد شرکت ملی گاز را به خاطر قطعی برق مقصر اعلام کند.
مدیر عامل شرکت گاز گفته است که دلیل قطعی برق، قطع گاز نیروگاه ها نیست بلکه "فرسودگی شبکه انتقال نیرو و پایین بودن راندمان تولید برق در نیروگاه ها" است.
شرکت ملی گاز ایران می گوید که روزانه به طور میانگین ۱۴۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی تحویل بیش از ۵۰ نیروگاه این کشور می دهد و از قبل نیز ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون لیتر سوخت مایع نفت کوره در این واحدها ذخیره شده است.
در حالی که اختلاف وزارت نیرو و شرکت ملی گاز وارد مرحله تازه ای شده، گزارش ها از ایران حاکی از خاموشی های پراکنده در تهران و دیگر شهرهای این کشور است
اما علی ذبیحی، معاون وزارت نیروی ایران گفته است که در حال حاضر نوع سوخت مورد نیاز نیروگاه ها که گاز است و مطابق معمول به وزارت نیرو تحویل داده می شد، "بسیار کم" شده است.
به گفته مقام های وزات نیرو، شرکت گاز به دلیل پایین بودن مصرف این سوخت در تابستان، مقدار زیادی گاز تحویل وزارت نیرو می داد و این وزارت هم سوخت مایع را برای فصل زمستان ذخیره می کرد.
معاون وزارت نیرو گفته است که به دلیل کاهش گاز تحویلی، نیروگاه ها مجبور به استفاده از ذخایر زمستانی شده اند.
استفاده از سوخت مایع موجب آلودگی های بیشتر زیست محیطی هم می شود.
وزارت نیروی ایران اعلام کرده است که در پی کاهش گاز تحویلی از سوی وزارت نفت، گاز ۱۵ نیروگاه قطع شده و سوخت مایع آنها نیز به حداقل رسیده است.
مجید نامجو، وزیر نیرو اعلام کرده بود که در مورد تامین گاز نیروگاهها نامه ای به رئیس جمهوری نوشته و با محمد علی آبادی، سرپرست وزارت نفت نیز برای حل مشکل مذاکره خواهد کرد.
رئیس جمهوری ایران دستور داده نیروگاه های ایران دست به تغییراتی بزنند که راندمان تولید آنها بالا برود
وزارت نیرو نگران است که با اتمام سوخت مایع نیروگاهها که در زمان قطع گاز به عنوان سوخت دوم از آن استفاده می شود، نیروگاهها از مدار خارج شوند.
به گفته مقام های وزات نیرو، وزارت نفت در تحویل سوخت دوم نیروگاه ها هم کوتاهی کرده و احتمال دارد با کاهش ذخیره سوخت مایع، تولید برق در نیروگاه های ایران با مخاطره روبه رو شود.
خارج شدن نیروگاههای برق از مدار در گرمای تابستان می تواند باعث خاموشی های گسترده شود.
آقای احمدی نژاد اخیرا دستور داده که تمامی نیروگاه های تولید برق، به سیکل ترکیبی تبدیل شود.
در این مدل از نیروگاه ها، از حرارت موجود در گازهای خروجی از توربینهای گاز، برای تولید بخار آب مورد نیاز در توربینهای بخار استفاده میشود و به این ترتیب کارایی نیروگاه افزایش می یابد.
با این همه مشخص نیست که دستور اخیر رئیس جمهوری ایران در واکنش به اختلاف رو به افزایش شرکت گاز و وزارت نیرو است یا خیر.
در حالی که اختلاف وزارت نیرو و شرکت ملی گاز وارد مرحله تازه ای شده، گزارش ها از ایران حاکی از خاموشی های پراکنده در تهران و دیگر شهرهای این کشور است.
|
|
|