کارمندان دولت بریتانیا به اعتصاب سراسری دست زده اند
کارمندان دولت امروز در اعتراض به سیاست های دولت بریتانیا در خصوص بازنشستگی دست به اعتصاب سراسری زدند
با اعتصاب ۲۴ ساعته کارمندان دولت در بریتانیا، بسیاری از مدارس تعطیل شده و ارائه خدمات توسط سازمان هایی مانند مراکز کاریابی و دادگاه ها با اختلال مواجه شده است.
این اعتصاب بیست و چهار ساعته از بامداد روز پنجشنبه، ۹ تیر (۳۰ ژوئن) ، آغاز شده و "اتحادیه خدمات عمومی و تجاری"، از بزرگترین تشکل های صنفی کارکنان بخش دولتی و عمومی، و سه اتحادیه آموزگاران و مدرسان دانشگاه ها این اعتصاب را در اعتراض به برنامه دولت برای بازنگری در ساختار حقوق بازنشستگی کارکنان بخش عمومی سازماندهی کرده اند.
در مقابل، دولت بریتانیا می گوید اجرای این برنامه برای کارمندان دولت و "مالیات دهندگان عادلانه" است.
در جریان اعتصاب عمومی روز پنجشنبه، مطابق معمول شماری از اعضای اتحادیه ها با حضور در برابر ساختمان های دولتی و بخش عمومی، می کوشند تمامی کارمندان عضو یا غیرعضو اتحادیه را نیز تشویق کنند از حضور در محل کار خودداری ورزند.
همچنین قرار است رهبران و فعالان اتحادیه های صنفی نیزدر یک راهپیمایی گسترده در مرکز لندن شرکت کنند و پلیس لندن مرخصی ماموران خود در این منطقه را به منظور حفظ نظم لغو کرده است.
تاخیر در فرودگاهها
اولین تاثیر این اعتصاب با خروج اعتراض آمیز ماموران اداره مهاجرت از محل کار خود در ساعت شش بعدازظهر چهارشنبه، در بنادر و فرودگاه های بریتانیا احساس شد.
به مسافران نیز هشدار داده شده است که به دلیل این اعتصاب، باید انتظار تاخیر در انجام امور مهاجرتی و گمرکی در فرودگاه ها و بنادر را داشته باشند.
البته این اعتصاب بر مسافران خروجی از فرودگاه ها و بنادر تاثیر چندانی ندارد، زیرا آنان عمدتا با ماموران رسیدگی به مسایل امنیتی سروکار دارند که در استخدام خطوط هواپیمایی بریتانیا هستند و در این اعتصاب شرکت نمی کنند.
اتحادیه ملی آموزگاران انجمن آموزگاران و مدرسین دانشگاه ها و اتحادیه دانشگاه ها و کالج ها در انگلستان و ویلز هم از این اعتصاب حمایت کرده و در آن شرکت دارند در حالیکه ۲۵۰ هزار نفر از اعضای اتحادیه عمومی خدمات تجاری در سراسر بریتانیا، از جمله در منطقه اسکاتلند، از حضور در محل کار خود امتناع کرده اند.
دولت بریتانیا معتقد است که در نتیجه این اعتصاب، از هر پنج کارمند دولت، یک نفر در سر کار خود حاضر نخواهد شد اما افزوده است که "اکثریت قابل توجه" محاکم قضایی، مراکز کاریابی، دفاتر مالیاتی و گمرکی مطابق معمول به ارائه خدمات ادامه می دهند.
شعار اعتصابیون: حقوق بازنشستگی ما را حفظ کنید
اعتصاب آموزگاران در روز پنجشنبه یک سوم از مدارس را به تعطیل کشانده و یک سوم دیگر نیز به حالت نیمه تعطیل درآمده است و در کل ۱۴ هزار مدرسه تحت تاثیر این اعتصاب قرار گرفته است.
انتظار می رود یک سوم کل مدارس به فعالیت عادی خود ادامه دهند.
دفتر نخست وزیری بریتانیا اعلام کرده است که برخی از والدینی شاغل ادارات دولتی و سایر نهادهای عمومی، از جمله نمایندگان پارلمان، می توانند روز پنجشنبه فرزندانشان را با خود به محل کار ببرند.
دفتر نخست وزیری همچنین اعلام کرد که مدرسه فرزندان دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا امروز باز است اما کارکنان مدرسه فرزندان نیک کلگ، معاون نخست وزیر، در اعتصاب به سر می برند.
فرار از صحنه جرم
به مناسبت اعتصاب روز پنجشنبه، برندن باربر، دبیر کل "کنگره اتحادیه های صنفی" متشکل از تمامی سندیکاهای کارگری و صنفی بریتانیا، در یک گردهمایی در شهر اکستر، در جنوب غرب بریتانیا سخنرانی خواهد کرد.
براساس بخشی از متن این سخنرانی که در دسترس رسانه ها قرار گرفته، وی اعلام خواهد کرد که " حقیقت عریان این است که فشار ناشی از تلاش دولت برای کاهش کسری بودجه عمدتا و به گونه ای غیر منصفانه بر میلیون ها نفر از کارکنان درآمد پائین و متوسط دولت تحمیل می شود، در حالیکه آنان هیچ تقصیری در بروز بحران اقتصادی نداشته اند."
آقای باربر با اشاره تلویحی به مدیران ارشد موسسات مالی گفته است: "در همان حال کسانی که قطعا مسئول ایجاد بحران در بخش مالی کشور بوده اند، مطابق معمول به کار خود و دریافت پاداش های کلان مشغولند، دقیقا مانند رانندگان فراری که بعد از تصادف، محل وقوع جرم را ترک می کنند."
او اضافه کرده است که در طول دو سال گذشته، حقوق این دسته از کارمندان افزایشی نیافته در حالی که نرخ تورم در این مدت در یک دهه بی سابقه بوده است.
دولت و حزب کارگر، حزب اصلی مخالف دولت در پارلمان، این اعتصاب را محکوم کرده اند هر چند "اد میلیبند"، رهبر حزب مخالف دولت را هم متهم کرده است که در مذاکره با اتحادیه های صنفی، از خود بی کفایتی نشان داده است.
آقای کامرون روز گذشته در مجلس گفت: " من فکر نمی کنم اعتصابی فردا شکل بگیرد، چرا که مذاکرات هنوز ادامه دارد" و افزود که تنها معدودی از اتحادیه های صنفی تصمیم به اعتصاب گرفته اند.
فرانسیس مود، وزیر مسئول امور هئیت دولت، گفته است :"این اطمینان را به مردم می دهیم که در طول اعتصاب روز پنج شنبه همچنان به خدمات ضروری دسترسی خواهند داشت."
به گفته نیک رابینسون، سردبیر سیاسی بی بی سی، دولت و اتحادیه های صنفی و همچنین شخصیت هایی از حزب کارگر که دارای روابط خوبی با اتحادیه ها هستند همچنان معتقدند که دستیابی به تفاهم تنها راه حل برای معضل کنونی است و چتنین تفاهمی را امکان پذیر می دانند.
در عین حال، هنوز فاصله زیادی بین دیدگاه ها و خواسته های دوطرف وجود دارد و ممکن است مذاکرات به نتیجه نرسد.