نخست وزیر کویت به دلیل در پیش گرفتن سیاست نزدیکی روابط با ایران ، در آستانه سقوط قرار گرفت.
به گزارش عصر ایران ، روزنامه الاتحاد چاپ ابوظبی نوشت: جاسم الخرافی رئیس پارلمان کویت گفت که 10 نفر از نمایندگان مخالف، تقاضای استیضاح نخست وزیر را به دلیل سیاست های وی در گرایش به ایران ارائه کردند.
این تقاضای استیضاح پس از جلسه غیرعلنی دیروز سه شنبه پارلمان کویت مطرح شد. در این جلسه ، نخست وزیر کویت درباره اتهام نمایندگان مخالف به گرایش به ایران توضیحاتی را ارائه داد. نمایندگان مخالف ، نخست وزیر را متهم می کنند که با تقویت روابط با ایران به هزینه کشورهای جنوب خلیج فارس ، به امنیت کویت توهین کرده است.
جلسه دیروز پارلمان کویت با هدف بررسی اتهامات نمایندگان مخالف علیه نخست وزیر و تلاش برای توقف روند استیضاح وی برگزار شد ولی سودی نداشت.
براساس قانون، پارلمان کویت در روز پنجشنبه دوم تیرماه آینده در نشست غیرعلنی، صلاحیت نخست وزیر را به رای می گذارد و در صورت موافقت 25 عضو مجلس نمایندگان از مجموع 50 عضو با رد صلاحیت نخست وزیر، این موضوع به امیر کویت ارائه می شود. امیر کویت در این شرایط می تواند یکی از دو اقدام "انحلال پارلمان و دعوت به برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی" یا "برکناری نخست وزیر" را انجام دهد.
پس از نشست غیرعلنی دیروز پارلمان کویت ، نخست وزیر ضمن تقدیر از روند سیاسی دموکراتیک این کشور از زمان استقلال تاکنون ، بر ضرورت التزام به قانون اساسی تاکید کرد.
نخست وزیر کویت اضافه کرد: این دموکراسی و قانون اساسی است.
نشست دیروز پارلمان به درخواست کابینه غیرعلنی شد.
پارلمان کویت 50 عضو دارد که 34 نفر از آنها با رای مستقیم مردم کویت انتخاب می شوند. 16 عضو باقی مانده ، 16 عضو کابینه هستند که همزمان علاوه بر عضویت در کابینه ، عضو پارلمان نیز هستند و از تمامی اختیارات یک نماینده پارلمان ، برخوردارند.
پارلمان کویت از اختیارات قانون گذاری و نظارت بر کابینه برخوردار است. پارلمان کویت در میان شش کشور جنوبی خلیج فارس، از بیشترین اختیارات قانون گذاری و نظارتی برخوردار است.
با این حال امیر کویت ، شخصا مسئول تعیین نخست وزیر است و وزارتخانه های مهم و کلیدی نیز در اختیار وزیرانی از خانواده حاکم هستند.
در یک سال گذشته ، دو موضوع ادعای مقامات کویتی درباره کشف شبکه جاسوسی وابسته به ایران و تنش در روابط تهران - منامه، روابط میان ایران و کویت را به شدت تنش آلود کرد و دو کشور را به سمت فراخواندن سفیر و اخراج سه دیپلمات طرف مقابل سوق داد.
دادگاهی در کویت نیز یکی از اتباع ایران را به اتهام جاسوسی محاکمه و به اعدام محکوم کرد.
با این حال چندی پیش ، علی اکبر صالحی وزیرخارجه ایران با سفر به کویت و دیدار با مقامات ارشد این کشور، به توافقاتی درباره بازگشت سفرا به پایتخت های یکدیگر و عادی شدن روابط دست یافت.
همین موضوع خشم شماری ازنمایندگان پارلمان کویت را برانگیخت و آنها به استیضاح نخست وزیر اقدام کردند.
این در حالی است که کارآمدی و کفایت نخست وزیر کویت بارها از سوی شماری از نمایندگان ارشد پارلمان کویت زیرسؤال رفته بود.
|