تنقلات سودمند

                            تنقلات سودمند

میوه‌هایی که پوست سخت دارند مانند بادام ، گردو ، فندق و … بیشتر به عنوان تنقلات در برنامه غذایی مردم مصرف می‌شوند. این میوه‌ها ویتامین‌های فراوانی دارند و از این رو غالبا در برنامه غذایی گنجانده می‌شوند. از گذشته‌های دور، جنگل‌های استرالیا، در سواحل رودخانه می سی سی پی و سواحل دریای مدیترانه، این میوه‌ها به عنوان یک منبع غذایی مهم و اصلی در برنامه غذایی مردم این مناطق محسوب می‌شده است. مدتی قبل از کاشت و برداشت محصولات کشاورزی، این میوه‌ها جمع آوری، انبار و برای سرخ کردن و پختن مصرف می‌شوند. این میوه‌ها در فصولی از سال در صورت کمبود مواد و منابع غذایی، مصرف می‌گردند. در زمان فراعنه مصر، این میوه‌ها سمبل زیبایی و حیات بودند و چون از آنها روغن تهیه می‌شد و در پزشکی هم به کار می‌رفت اما آنها را مورد احترام و تحت حمایت خداوند می‌دانستند.

در قرنهای گذشته برای تامین غذای برده‌های آفریقایی در سفره‌های دریایی به امریکا، از بادام زمینی استفاده می‌کردند. از این میوه قرنها پیش به عنوان غذای افراد فقیر و برده‌ها در شهرهای جنوب امریکا همچنین غذای خوک و طیور استفاده می شد.

در اوایل قرن نوزدهم، بعد از این که مردم شروع به فروش این میوه‌ها در نمایش سیرک‌ها کردند، خاصیت معجزه آسای آنها مشخص شد. با وجود این که از قرن‌های پیش این میوه‌ها به عنوان یک منبع غذایی گرانبها شناخته می‌شد، اما باز هم خواص درمانی و موارد پزشکی آنها ناشناخته بود. این میوه‌ها با داشتن متوسط ۶۰۰ کیلو کالری انرژی فقط در ۱۰۰ گرم ، تقریبا برابر است با مقداری که دانشمندان علوم مواد غذایی به عنوان مقدار انرژی برای هر وعده غذایی اصلی مردم سفارش می‌کنند، مقدار چربی در این میوه‌ها ۸۰ درصد است و درباره این که آنها محرک اغلب حساسیت‌ها و آلرژی‌ها هستند ، سکوت شده است.

بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که این میوه‌ها برای سلامتی مفید هستند. گرچه کسانی که از حساسیت و آلرژی رنج می‌برند مجبورند از آنها اجتناب کنند، با این حال برای افرادی که چنین مشکلی را ندارند لازم است تا در برنامه غذایی شان به طور مرتب و منظم این میوه‌ها را مصرف کنند. در بررسی‌هایی که صورت گرفته، مشخص شده اگر کسی بیشتر از ۴ بار در هفته ۵/۲۲ گرم بادام ، فندق و گردو … را در برنامه غذایی اش بگنجاند، خطر ابتلا به بیماری‌های گردش خون و قلب تا حدود ۳۵ درصد کاهش می‌یابد. ظاهرا مصرف مرتب و منظم این میوه‌ها، مقدار کلسترول خون ـ که عامل اصلی تصلب شرائین و انفارکتوس است ـ را پایین می‌آورد. در بررسی‌های صورت گرفته در ژاپن ، مشخص شد کسانی که به حد زیادی گردوی امریکایی مصرف می‌کردند و مقدار کالری غذایشان تا ۲۵ درصد از حد معمول بالاتر رفته بود ، وزن بدنشان ثابت مانده و حتی مقدار چربی خونشان تا ۱۰ درصد پایین آمده بود. گردوهای امریکا از گونه گردوهای معمولی است که در شمال امریکا رشد می‌کنند و طعم شیرین دارند. علی رغم مقدار کالری بالای این میوه‌ها، آنها سلامتی قلب را تضمین می‌کنند. طبق گفته اوتو برمه از دانشگاه توبیگن ، این موضوع وجود اسیدهای چرب اشباع نشده زیاد در این میوه‌ها را توجیه می‌کند. اسیدهای چرب اشباع نشده جریان خون را منظم می‌کنند و مقدار کلسترول را پایین می‌آورند و از فرآیندی که باعث صدمه به رگهای خونی شود ، جلوگیری می‌کنند. طبق گفته اوتو برمه ، مقدار اسیدهای چرب اشباع نشده در گردوی امریکایی ، بادام و فندق بالاست و بر خلاف این میوه ها ، شاه بلوط با داشتن حداقل اسیدهای چرب ، مفیدتر و سودمندتر است. ماده مهم دیگری که در این میوه ها وجود دارد “ Arginin ” است ؛ اسید آمینه ای که نه تنها حالت انعطاف پذیر ی رگهای خونی را حفظ می کند ، بلکه مانع صدمه رسیدن به پلاکتها . گلبول های خون می شود و بدین وسیله از بروز مشکلات خونی ممانعت به عمل می آید. البته این نکته را هم متذکر شد که این میوه‌ها دارای مواد غیر ضروری و زائدی هستند که اثر کاهش دهندگی کلسترول را تحت الشعاع قرار می‌دهند. این میوه‌ها مقدار قابل توجهی ویتامین‌های B دارد. ۱۰۰ گرم بادام زمینی ، نیمی از نیاز روزانه بدن به ویتامین B ۹ و بیش از نیاز روزانه بدن به ویتامین B ۳ را تامین می‌کنند. هر دو گروه از این ویتامینها محافظ رگهای خونی می‌باشد و برای متابولیسم و سوخت و ساز بدن لازم و ضروری هستند. علاوه بر این، ویتامین B ۹ از ناهنجاری‌های دوران جنینی جلوگیری می‌کند.

دلایل فوق الذکر کافی است تا این میوه‌ها را در برنامه غذایی روزانه مان بگنجانیم. البته این میوه‌ها می‌توانند مشکل ساز هم باشند ، چون اغلب آنها قربانی کپکها و قارچهای سمی‌ای می‌شوند که ماده‌ای سرطان زا موسوم به “ Aflatoxin ” را ترشح می‌کنند. بعضا کپکها و قارچها پیش از جمع آوری محصول (اما در حقیقت به هنگام انبار کردن) ایجاد می‌شوند. مصرف کنندگان برای اجتناب از این مساله می‌توانند از خرید فر آورده‌های تولیدی کارخانه‌ها اجتناب کنند و این میوه ها را با پوست تهیه نمایند ؛ چرا که پوست محافظ این میوه‌ها، از ایجاد قارچ و کپکهای سمی جلوگیری می‌کنند. 

*Fanoos* - ایران - شهمیرزاد
پسته رو عشقه اونم تازه تازه
شنبه 14 خرداد 1390

neda2oo7 - ایران - شیراز
تنقلات سودمند و البته گران قیمت.
شنبه 14 خرداد 1390

bita tehrani - کانادا - ونکوور
تغذیه سنتی ایران بهترین الگوی جهان میتواند باشد.از مصرف بالای میوه و سبزی گرفته تا اجیل و غلات و نان سبوسدار و کباب کردن گوشت.جای تاسف است که الگوی غلط فست فود و چیپس و پفک انرا کمرنگ کرده.یک مشت اجیل همیشه در کیف من پیدا میشه و چقدر هم خوب گرسنگی را رفع میکنه.وقتی بوهای وسوسه انگیز قلقلک میدهند ...تا نروم خودم را با چربی و msg خفه کنم!
یکشنبه 15 خرداد 1390

karaji - سوئد - گتنبرگ
بیاد مرحوم حسین پناهی :. ازآجیل سفره عید . چند پسته لال مانده است. آنها که لب گشودند؛خورده شدند. آنها که لال مانده اند ؛می شکنند . دندانساز راست می گفت:. پسته لال ؛سکوت دندان شکن است ! .
یکشنبه 15 خرداد 1390

*Fanoos* - ایران - شهمیرزاد
karaji - سوئد - گتنبرگ خدابیامرزه روحش شاد. دست شما هم درد نکنه بابت این کامنت پر محتوا
دوشنبه 16 خرداد 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.