بررسی روزنامه های صبح تهران؛ یکشنبه ۸ خرداد


بررسی روزنامه های صبح تهران؛ یکشنبه ۸ خرداد



روزنامه های امروز صبح تهران همچنان به انتقادهای تندی از "جریان انحرافی موجود در دولت" ادامه داده و سخنان فرمانده سپاه و برخی از نمایندگان مجلس را در افشای خلاف های این جریان منعکس کرده اند.

در این روزنامه ها از یکسو از هاشمی رفسنجانی انتقاد شده که چرا خود را محق و سخنان پیشین خود را همچنان دنبال می کند، از سوی دیگر پیشنهادهای محمد خاتمی را راهی برای گشودن بن بست موجود در کشور خوانده اند.

ابراز نگرانی از وضعیت اقتصادی کشور و ادعای وزیر مسکن، و نقل پاسخ های ضد و نقیضی از قول حوزه علمیه قم در تکذیب آماری که دولت درباره کمک هایش به مساجد و حوزه ها داده بود، بخش های دیگری از این روزنامه ها را به خود اختصاص داده است .

گفته های هاشمی و خاتمی

"اعتراض سپاه پاسداران به جریان انحرافی" تیتر اول مردم سالاری است و "پاسخ تازه مشایی به انتقادات" عنوان اصلی ابتکار .

ابراهیم امینی عضو پیشین هیات رییسه مجلس در سرمقاله روزگار نوشته اظهارات اخیر آقای خاتمی نشان از دغدغه ای داشت که کل اصلاح طلبان نسبت به سرنوشت کشور داشته و دارند. وضعیت فعلی کشور به گونه ای است که همگان باید در گذر از مشکلاتش دست به دست هم دهند. در این شرایط نمی توان و نباید از کمک های هیچ گروه و تفکری صرف نظر کرد، چه رسد به افرادی چون آقای خاتمی که سابقه ارزشمندی دارند.

به نوشته این مقاله پیشنهادات اصلاح طلبان در جهت استفاده حداکثری توانایی هاست. این هم محقق نمیشود مگر آنکه به راه عقلانیت و اهداف اولیه انقلاب بازگردیم. برای اداره کشور باید راه هایی را انتخاب کرد که سرلوحه آن اعتدال و میانه روی باشد. آقای خاتمی هم بر این اساس گفته بودند که باید از برخی خاطرات گذشته گذشت و به فکر فردا بود.

سرمقاله روزگار معتقد است در این فضایی که برخی اوقات بسیار متشنج می شود، کشور بیش از هر چیز نیاز به آرامش دارد و پیشنهاداتی که آرامش را بر کشور حاکم کند. اگر صحبت های خاتمی جدی گرفته شود، مهمترین تاثیر آن بازگشت آرامش و اعتدال به جامعه است. متعاقب آن نیز خیلی اتفاقات مبارک شکل می گیرد. در آرامش و اعتدال بسیاری از امور سر و سامان میگیرند و انحرافات اصلاح میشوند. کشور تا به امروز هزینه های زیادی برای افراط و تفریط ها داده، در گذشته نیز اشتباهات زیادی بوده و شاید خیلی ها تاکنون از این تندروی ها متضرر شده اند، اما صحبت های آقای خاتمی ناظر به آینده است .

یک روز بعد از آن که روزنامه های تهران سخنان هاشمی را منعکس کردند که گفته بود دروغ گفتن و آمار دروغ دادن چاره کار نیست و تاکید کرده بود که غارت بیت المال برای خریدن رای دیگر جواب نمی دهد حسین شریعتمداری در سرمقاله کیهان به پاسخ گوئی آمده و در ابتدا قصه ای نقل کرده است.

شخصی برای دوست دوچرخه سوارش که تازه فوت کرده بود، خرما خیرات می کرد. یکی از رهگذران به جای آن که مانند بقیه، یک خرما بردارد و فاتحه ای بخواند، پنجه در سینی انداخت و مشت خود را پر از خرما کرد. صاحب عزا که از فرصت طلبی او ناراحت شده بود، مچ او را گرفت و به ملامت گفت؛ چه خبرته آقا؟! اتوبوس که چپ نشده؟! یک دوچرخه سوار به جدول زده و فوت کرده!

با این مقدمه مدیر روزنامه کیهان به بررسی "سخنان به ظاهر مبهم و دوپهلو- و در مواردی صریح و بی پرده" رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام پرداخته و نوشته آقای هاشمی رفسنجانی با تلویحی نزدیک به تصریح از جریان انحرافی نفوذ کرده در حلقه نزدیک به رئیس جمهور محترم یاد کرده و تلاش می کند حرکت اخیر این جریان انحرافی را نشانه حقانیت مواضع دو سال گذشته خویش معرفی کند و حال آن که مواضع و عملکرد جریان انحرافی به وضوح و بی کم و کاست با فتنه ۸۸ همسو و هم جهت بوده است و آنچه این جریان نفوذی در پی آن بود- و شاید هنوز هم به خیال خام خود در پی آن باشد- فقط به عنوان بخشی از خیانت و جنایت بزرگ و فراموش نشدنی سران و حامیان آشکار و نهان فتنه ۸۸ قابل ارزیابی است.

نماینده ولی فقیه در موسسه کیهان تصریح کرده آقای رفسنجانی که طی ۲ سال گذشته به گونه ای نه چندان پنهان و در مواردی کاملا آشکار از سران و عوامل فتنه حمایت کرده اند، نمی توانند و نباید جریان یاد شده را در تقابل با خود تلقی کنند چه رسد به این که علیه این جریان موضع گرفته و به اقدام زشت و ناپسند آن اعتراض کنند! باید از آقای هاشمی رفسنجانی پرسید؛ کدامیک از مواضع پلشت جریان انحرافی را می توان آدرس داد که فتنه گران - متاسفانه مورد حمایت شما- صدها برابر، زشت تر و مشمئز کننده تر از آن را مرتکب نشده باشند؟

صادق زیبا کلام در مقاله ای در آرمان نوشته اگر کسی یک ماه قبل از کشور خارج شده باشد حالا که برگشته باورش نمی شود که این همان دولتی است که اصولگرایان می گفتند، این همان ادبیاتی است که برای تائیدش به کار می بردند و آن را "دولت کریمه" می خواندند و معتقد بودند معجزه هزاره سوم است.

این استاد دانشگاه با این مقدمه به نکته هائی پرداخته که رییس سازمان بازرسی کل کشور و رییس مرکز پژوهش های مجلس فاش می کنند یا نماینده اصولگرای تهران گفته و دیگر مدافعان سرسخت دولت بیان کرده اند و نوشته به جز معدودی از چهره های اصولگرا که از پیش هم تذکر می دادند امروز کسانی در مقابل دولت صف بسته اند که پیش از این می گفتند نباید وقت عزیز را با طرح سئوال از دولتی تلف کرد که عملکردش در طول تاریخ بعد از انقلاب بی سابقه است.

مقاله آرمان در پایان به این سئوال می رسد که: ما با این رفتار خود چه چیز را به نسل جوان می آموزیم . اگر اصولگرایان معتقدند سی دی ظهور نزدیک است خلاف بوده و باید با تهیه کنندگانش برخورد کرد چرا از همان اول مساله را پیگیری نکردند.

دولت و حوزه علمیه در مقابل هم

آرمان نوشته سر کرده جریان انحرافی پروژه جدید مرجع سازی را کلید زده است. نماینده ویژه وی در سفری محرمانه به قم با چند تن از روحانیون دیدار و مبالغ قابل توجهی به آنان کمک مالی کرده است. نماینده جریان انحرافی از آنان خواسته رساله های خود را منتشر کنند.

مردم سالاری خبر داده مدیر حوزه های علمیه کشور "کمک۷۶۰ میلیارد تومانی دولت به حوزه را در سال گذشته خلاف واقع و کذب" خواند. آیت الله مقتدایی در گردهمایی معاونین تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه های علمیه سراسر کشور، در جمکران، گفت: چند روز پیش در یکی از روزنامه های رسمی از سوی یکی از مسوولان گفته شده بود ۷۶۰ میلیارد تومان در سال گذشته به حوزه علمیه کمک شده است، که این موضوع غلط است و ما آن را تکذیب می کنیم.

مردم سالاری نوشته اشاره مدیر حوزه های علمیه کشور به نوشته علی اکبر جوانفکر در روزنامه دولتی ایران است که در آن ادعا شده بود که دولت فعلی برای حمایت مالی از حوزه های علمیه و مراکز دینی بودجه ۳۵میلیارد تومانی در سال جاری به دستور رییس جمهور به رقم خیره کننده ۷۶۰میلیارد تومان افزایش یافت چگونه می توان رئیس جمهور و دولتی که دارای چنین گرایش و نگرشی به مراکز علوم دینی است، به ضدیت با روحانیت متهم کرد؟"

چنین نوشته ها و ادعاهایی در روزهایی که حوزه های علمیه و مراجع نسبت به خطر جریان انحرافی موجود در دولت بیشترین هشدار را می دهند و در حول و حوش سفر استانی احمدی نژاد به قم که بدون حضور عناصر موثر جریان انحرافی و بدون حضور در میان مردم برگزار شد، معلوم است که چه هدفی را دنبال می کند!

مردم سالاری گفته های محمد غروی عضو شورای عالی حوزه علمیه قم را هم منعکس کرده که با انتقاد از عدم توجه دولت به توصیه های مراجع و علما گفته برخی از مراجع بزرگ ما هم اکنون مقابل دولت موضع دارند که لااقل در دوره قبل از انتخابات بر اساس موضع گیری ها و شعارهایی که داده می شد و تعریف دیگران، هم خودشان به دولت رای داده بودند و هم توصیه کرده بودند که به آقای احمدی نژاد رای بدهند.

همزمان با چاپ این توضیح ها، روزنامه ایران ادعائی دیگر مطرح کرده و از نامه گروهی تحت عنوان دفتر ارتباطات شورای عالی حوزه‌های علمیه به این روزنامه خبر داده که در آن نوشته شده: دولت خدمتگزار آقای احمدی‌نژاد نخواسته از کمک‌های مالی به مراکز دینی، حوزه‌ها و یا مصلاهای نماز جمعه استفاده ابزاری کند ضمن آن که شرایط و مقتضیات زمان در توفیقات دولت‌ها در نحوه خدمتگزاری به عموم برنامه‌های مختلف کشور متفاوت است.

ایران روزنامه دولت که توضیحات مدیر حوزه های علمیه کشور و اعضای این شورا را منعکس نکرده از قول این دفتر نوشته دریافت کمک‌های دولت برای تأمین زیرساخت‌ها و امور خدماتی حوزوی با موافقت برخی از بزرگان انجام شده، این در حالی است که کمک هزینه زندگی حداقلی طلاب و فضلا از طریق شهریه مراجع عظام تقلید تأمین می‌شود.

جان مردم و تبلیغ برای دولت

مردم سالاری در سرمقاله خود نوشتهبعضی از خبرهاست که حتی اگر یک هفته هم از آن بگذرد قدیمی نمی شود. خبرهایی که با جان انسانها سروکار دارد از این دست خبرهاست. هفته گذشته باردیگر شاهد بروز انفجار در یکی از تاسیسات نفتی و کشته و زخمی شدن تعدادی از هموطنانمان بودیم. در این ۵ روزی که از بروز این حادثه می گذرد، به جز آمار اولیه که حاکی از کشته شدن ۴ نفر و زخمی شدن ۲۵ نفر دیگر بود،هیچ اطلاعات دیگری درباره کشته شدگان و زخمی شدگان این حادثه منتشر نشده است.

به نظر این مقاله گویا مهم این بود که آقای احمدی نژاد به آبادان برود، همزمان با سوم خرداد که سالروز آزادی خرمشهر است در مراسم افتتاحیه طرح بنزین سازی پالا یشگاه آبادان شرکت کند و پس از افتتاح و انفجار به تهران بازگردد. هنوز کسی نمی داند اسامی کشته شدگان و مجروحان حادثه چیست و مجروحان و مصدومان در چه شرایطی به سر می برند و حالشان خوب است یا وخیم است؟

حمید رضا شکوهی در سرمقاله مردم سالاری با اشاره به این که تعدادی از روزنامه گزارش سفر رییس جمهور به آبادان را منعکس کردند بی اشاره ای به انفجار پالایشگاه و مرگ و مصدومیت گروهی از کارگران صنعت نفت نوشته گویی جان انسان ها آنقدر ارزشمند نیست که برای جلوگیری از بروز حوادث مشابه و تلفات بیشتر چاره اندیشی شود تا این چنین شاهد کشته و زخمی شدن قشر مستضعفی همچون کارگران صنعت نفت نباشیم. و یک بار دیگر این پرسش تکراری مطرح می شود که به راستی جان انسان ها در کشور ما چقدر ارزش دارد؟

خانه‌هایی که روی دست دولت مانده است‌

خراسان و ابتکار از قول وزیر مسکن در صدر اخبار خود نوشته اند "آن قدر خانه ساخته ایم که روی دستمان مانده است".

ا.عطارپور در سرمقاله جهان صنعت نوشته دیروز وزیر مسکن و شهرسازی روی نکته‌ای دست ذاشت که خون به دل مستاجران می‌کند، وی گفت کسانی که مسکن دارند احساس شخصیت می‌کنند و در نتیجه بنیاد خانواده نیز تحکیم می‌شود و نسل پاک پرورش می‌یابد. این نگاه اگرچه تلخ است اما واقع‌بینانه است و باید از بابت آن به وزیر تبریک گفت. معلوم نیست که چرا وزیری با چنین نگاه واقع‌بینانه‌ای می‌گوید: قیمت اجاره‌بها بالا‌ نمی‌رود.

به نوشته این مقاله وزیر به عنوان پشتیبان سخنش می‌گوید: آنقدر خانه ساخته‌ایم که روی دستمان مانده است. با وجود این وی در ادامه می‌گوید: ۵۰۰ هزار واحد با انبوه‌سازان می‌سازیم. وزیر ظاهرا برای اینکه قدری از ناراحتی مستاجران کم یا دل آنها را خنک کند، می‌گوید: من هم مستاجر هستم. بعد می‌گوید: در خانه سازمانی زندگی می‌کنم.بعد می‌گوید: البته در اردبیل خانه دارم. همچنین می‌گوید: اگر کسی مستاجر نباشد از احوال مستاجران خبر ندارد.

نویسنده سرمقاله جهان صنعت اضافه کرده اینها را گفتم، این را هم بگویم که من از حرف‌های وزیر ناراحت نشدم که گفت قیمت اجاره‌بها بالا‌ نمی‌رود. نه اینکه قبول دارم، قبول ندارم اما آدم باید وزیر مسکن نباشد تا بعضی حرف‌ها را بزندجهان صنعت .

انتقاد شدید از مالیات بر سکه

"کاهش التهاب در بازار ارز" عنوان اصلی جام جماست، دنیای اقتصاد از "انتقاد شدید از مالیات بر سکه" خبر داده، روزگار همین گزارش را با تیتر "صدای رییس هم درآمد" منعکس کرده و جهانصنعت نوشته " اذغان بانک مرکزی به ناتوانی در کنترل نرخ سکه، و ایران در صدر اخبار خود نوشته " دیه ۹۰ میلیونی منطق اقتصادی ندارد".

دنیای اقتصاد در گزارش اصلی خود نوشته یک هفته پس از اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده سکه، با توجه به اخذ این مالیات از معاملات دسته اول، به نظر می‌رسد فعالان این بازار به منظور فرار از پرداخت این مالیات به دولت از خرید سکه از شعب بانک ملی و بانک کارگشایی خودداری می‌کنند؛ اقدامی که به گفته بهمنی باعث شده سکه بانک مرکزی در بازار بدون خریدار بماند.

به نوشته این روزنامه رییس‌کل بانک مرکزی فروش نرفتن سکه‌های ضرب شده توسط این بانک را عاملی در جهت وصول نشدن درآمد مالیاتی برای دولت نیز ارزیابی می‌کند.به اعتقاد بهمنی، با اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده علاوه بر اینکه بانک مرکزی از وصول درآمد ناشی از فروش سکه محروم شده و دولت نیز به درآمدهای پیش‌بینی شده خود نرسیده، این بانک مهم‌ترین ابزار کنترلی خود برای تنظیم بازار را از دست داده است.اما این مالیات در شرایطی اخذ می‌شود که مجلس، پیش‌تر بانک مرکزی را از پرداخت این مالیات معاف کرده بود.

به نوشته دنیای اقتصاد در این میان با توجه به تاثیرگذاری متقابل بازار سکه و بازار ارز، به نظر می‌رسد انتقاد بانک مرکزی از اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده در بازار سکه به نگرانی این نهاد نظارتی در ناتوانی احتمالی از کنترل روند آتی این دو بازار مرتبط باشد. دنیای اقتصاد

آرین رضایی در سرمقاله خراسان پرسیده آیا اجرای قانون هدفمندی یارانه ها تا کنون به نفع بخش تولید بوده است؟ مهمتر اینکه آیا بسته سیاستی دولت در حمایت از تولید توانسته است چالشهای ناشی از هزینه های هدفمندی یارانه ها را کاهش دهد؟ پاسخ به این پرسشها و دغدغه های فعالان اقتصادی در بخشهای تولیدی کشور ضرورتی است بنیادین و غفلت از تله های در کمین بخش تولید بس خطرساز خواهد بود.

به نوشته این مقاله قانون هدفمندی یارانه ها و آزادسازی قیمت حاملهای انرژی در ذات خود و در گام نخست «رکود آفرین » است ، هرچند یکی از اهداف هدفمندی یارانه ها «دادن علامت درست به بخش تولید» و احیای ظرفیتهای اقتصادی بر مبنای رقابت است. از این رو افتادن چرخ تولید در چاله رکود قابل پیش بینی بود و انتظار این بوده و هست که دولت در خارج کردن چرخ تولید از چاله رکود، تدبیر کند وگرنه تداوم وضعیت به دلیل تورم پیشین و نهادینه شدن در اقتصاد ایران و تورم ناشی از هدفمندی یارانه ها، باعث تضعیف جبهه عرضه اقتصادی و افتادن چرخ تولید از چاله به چاه خواهد شد.

و خلاصه این که: تداوم وضعیت کنونی باعث تعطیلی تدریجی خطوط تولیدی کشور، افت محسوس عرضه داخلی کالاها و خدمات داخلی ، از دست رفتن بازار داخلی به نفع کالاهای خارجی ، تضعیف قدرت رقابتی کالاهای صادراتی در بازارهای هدف و مهمتر تشدید بیکاری و از دست رفتن سطح اشتغال موجود خواهد شد و فرجام کار نیاز شدید خانوارها به یارانه نقدی بیشتر به سبب افزایش نرخ بیکاری و کاهش سطح درآمد آنها خواهد بود .

جواب تیتر ها

ابتکار در ستون ویژه خود با تیتر چند روزنامه شوخی کرده است:

- وزیر مسکن: آنقدر خانه ساخته‌ایم که روی دستمان مانده [بابا بیایین این کلیدا رو بگیرین، برین تو این خونه‌ها زندگی کنین. خسته شدین]

- فرارو: چند راهکار جلوگیری از دخالت دولت در انتخابات [یکیش اینکه برگزار نشه]

- مدیر فیس‌بوک: ملت‌ها عامل انقلاب‌ها‌ هستند، نه فیس‌بوک [شاید این‌جوری از فیلترینگ دربیام]

- صفارهرندی: لزومی ندارد اگر از احمدی‌نژاد عبور کردیم، از منتقدان وی حمایت کنیم [دیگه اینقدر نه!]

- وزیر نیرو: افزایش قیمت آب و برق فعلاً منتفی است [بذارین یه نفسی تازه کنیم]

- وزارت بازرگانی: افزایش قیمت در بازار نداشته‌ایم، حتی قیمت برخی کالاهای اساسی کاهش هم یافته است! [به این قیمت‌های بازار توجه نکنین]

- نماینده ولی فقیه در سپاه مطرح کرد: انتقاد شدید از شیوه عزل پیاپی وزیران [بابا جان! یه خورده به خودت استراحت بده]

- واکنش سجادپور به بازگشت گلشیفته فراهانی [پاشو قلم می‌کنم]

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.