مطهری: مجلس، صاحبکار است و دولت، کارگر
علی مطهری از نمایندگان مجلس ایران گفته است: «مجلس، صاحبکار است و دولت، کارگر و هر دو باید به وظیفه خود افتخار کنند.»
وی این سخنان را در پاسخ به محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری ایران بیان کرده که چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۰ در نشست هیأت دولت با انتقاد از مجلس گفته بود: «بعضی تصور میکنند که صاحبکار هستند و دولت کارگر.»
احمدینژاد با بیان اینکه «این تصور غلط است»، افزوده بود: «مجلس جای خود را دارد و قانونگذار است. قوه مجریه هم یک قوه مستقل است. نمیخواهم بگویم قوه اصلی کشور است و رتبه ارزشی تعیین کنم ولی معلوم است که قوه مجریه کشور را اداره میکند و بار سنگین اداره کشور بر دوش دولت است.»
علی مطهری به تارنمای خبرآنلاین گفته است احمدینژاد «نمیخواهد قبول کند» که دولت «صرفاً» مجری قوانین مصوب مجلس است.
وی همچنین سخنان احمدینژاد در جلسه چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت هیأت دولت که دولتهای نهم و دهم را «قانونمندترین» دولتهای تاریخ ایران نامیده بود، «شبیه شوخی» توصیف کرده است.
اختلاف مجلس و دولت ایران در چند ماه گذشته به شدت افزایش یافته است. برخی از نمایندگان مجلس، دولت را به «قانونگریزی» متهم میکنند، دولت نیز در مقابل، مجلس را به «دخالت در امور اجرایی» کشور متهم میکند.
جایگاه مجلس در کشور نیز یکی دیگر از اختلافات بین دولت و نمایندگان مجلس است.
احمدینژاد، شهریور ۱۳۸۹ در مصاحبهای با روزنامه ایران در مورد قوای سهگانه (دولت، مجلس و قوه قضائیه) گفت: «بعضیها یک جمله حضرت امام متعلق به زمانی که نظام ما پارلمانی بوده را برجسته میکنند، آن زمان رئیسجمهور مسئول اداره کشور نبوده بلکه نخستوزیر مسئول اداره کشور بوده که از طریق مجلس انتخاب میشده است. آن موقع مجلس بالاترین بود. اکنون در قانون اساسی قوه مجریه بار اصلی اداره کشور را بر دوش دارد و قوای دیگر باید کمکاش کنند.»
اشاره احمدینژاد به سخنان آیتالله خمینی، رهبر فقید ایران است که در دهه ۶۰ خورشیدی گفته بود مجلس در رأس امور است.
پس از این سخنان احمدینژاد درباره جایگاه مجلس، ۱۷۰ نماینده مجلس با تذکر به رئیسجمهور، خواهان پرهیز وی از «اظهارات مناقشهآمیز و مغایر با قانون و بیانات امام و رهبری» شدند.
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز در چند ماه اخیر از مسئولان خواسته تا اختلافات خود را علنی نکنند اما با این حال مناقشات مجلس و دولت، باعث موضعگیری تند هر یک از دو طرف علیه یکدیگر شده است.
|
|
|
|
|