چند ناشر زندانی و شماری نیز محروم از حضور در نمایشگاه جهانی کتاب تهران شده اند
سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی همزمان با فرارسیدن روز جهانی حقوق مولف (کپی رایت) گفت : لایحه حمایت از مالکیت معنوی (کپی رایت) در دولت تدوین شده و به زودی به مجلس خواهد رفت.
درصورت تصویب لایحه حمایت از مالکیت معنوی در مجلس شورای اسلامی، ایران نیز به جمع پشتیبانان و حافظان حقوق مولف خواهد پیوست. موضوعی که تاکنون مخالفان و موافقان بسیاری در میان اهل قلم داشته است.
کارشناسان می گویند در صورت پیوستن جمهوری اسلامی به قانون جهانی حقوق مولف، دخالت گسترده دولت در زمینه سانسور بخش هایی از یک کتاب یا اثر هنری، همچنین عدم صدور مجوز چاپ کتاب از سوی یک اداره دولتی و بدون رای دادگاه خلاف قانون و قابل پیگرد در دادگاه بین المللی حقوق مولفان خواهد بود.
همزمان با این اعلام تدوین حقوق مولف وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی که در آستانه برگزاری بیست و چهارمین دوره نمایشگاه جهانی کتاب تهران با رسانه ها گفتگو می کرد، با اشاره به شمار ناشران شرکت کننده در نمایشگاه جهانی کتاب افزود، شمار ناشران داخلی محروم شده از حضور در نمایشگاه کتاب کمتر از ده است.
یکی از ناشرانی که از حق شرکت در نمایشگاه کتاب تهران محروم شده: «بنیاد نشر آثار و اندیشه های آیت الله بهشتی» است که طی اعلامیه ای رسمی آورده است: «امسال نیز علیرغم اقدامات مکرر این بنیاد برای حضور در نمایشگاه، همچون سال گذشته از صدور مجوز شرکت این بنیاد جلوگیری به عمل آمد. لازم به ذکر است که بنیاد نشر آثار و اندیشه های شهید آیت الله دکتر بهشتی برای عرضه آثار این شهید بزرگوار از طریق اعطای نمایندگی به انتشارات دیگر اقدام کرد که این درخواست نیز با مخالفت روبرو شده است.»
در همین حال بهمن دری رئیس این دوره از نمایشگاه کتاب زندانی شدن چند ناشر تهرانی را تایید کرده و گفت: « دوـ سه ناشر هم هستند که مدیران آنها از سوی مراجع انتظامی و قضایی بازداشت شدهاند و علیالاصول به دلیل سوء سابقه کیفری نمیتوانند در نمایشگاه شرکت کنند »
مسئولان قضایی و وزرات ارشاد تاکنون درباره بازداشت مدیران سکوت کرده بودند و امروزه نیز دلایل بازداشت آنان را نیز اعلام نکرده اند.