بررسی روزنامه‌های صبح تهران " سه شنبه ۶ اردیبهشت


بررسی روزنامه‌های صبح تهران – سه شنبه ۶ اردیبهشت



از خانه های بی آب تا سوء تغذیه مردم

در روزی که روزنامه ها از ویروس تازه جاسوسی در ایران نوشته و تلاش کرده اند به اختلاف در سطح بالای حکومت نزدیک نشوند، اخباری از وعده های غیرقابل تحقق در مسکن، سوء تغدیه مردم، هجوم برای خرید سکه، مضمون مشترک روزنامه هائی که می کوشند تا به سیاه نمائی متهم نشوند.

احمدی نژاد با مشائی

ابتکار در سرمقاله خود نوشته بی‌شک احمدی‌نژاد عامل و حامی مواضع و حرکاتی نظیر بی‌توجهی به قانون عفاف و حجاب، انتقاد از گشت ارشاد، بی‌اعتنایی کامل به قوانین مجلس و بی‌اهمیت‌کردن آن، عزل و نصب‌های بحث‌برانگیز، انتقاد رک به قوه قضائیه، طعنه به رؤسای دو قوه دیگر، مکتب ایرانی، کوروش و منشورش، برپایی جشن نوروز، مسائل ایرانیان خارج از کشور و... بوده است. این چه حکایتی است مشایی را صراحتاً غیرخودی، منحرف، بین‌الغی، نفوذی و منافق لقب می‌دهند و سعی می‌کنند دامن احمدی‌نژاد را پاک جلوه دهند.

به نوشته این مقاله احمدی‌نژاد زیرک‌تر از آن است که به این راحتی، دم به تله دهد و با این دانه‌ها به دام افتد. او خوب می‌داند که درصورت تن‌دادن به خواسته‌های منتقدان و حذف یاران نزدیک خود عملاً صید می‌شود و دیگر آن عنقای بلندپروازی نخواهند بود که به واسطه بال‌های نیرومند خویش، بر اوج سیاست و قدرت در پرواز و جولان بوده است.

و خلاصه مقاله ابتکار این است که از یاد نبریم که رئیس‌جمهور مدیون هیچ‌یک از جناح‌ها نیست. در ابتدا هیچ‌یک از احزاب او را جدی نگرفتند و حالا هم او هیچ‌یک از آن‌ها را جدی نمی‌گیرد «گهی پشت به زین و گهی زین به پشت». او به واسطه همین یاران نزدیکش بر پشت زینی نشسته است که آرزوی منتقدان و مخالفانش بوده است. اکنون چون شطرنج‌بازی ماهر به ارزش واقعی مهره‌های خود واقف است. او می‌داند که کنارگذاشتن مهره‌های اصلی خود خطرناک است و امکان دارد به کیش و مات‌شدنش در عرصه سیاسی بینجامد.

هجوم به بازار سکه

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشته بازار سکه و طلا این روزها بیشتر از هر چیز به چاه ویلی شباهت پیدا کرده است که بانک مرکزی هر مقدار طلا و سکه بیشتری در آن می‌ریزد به جای اشباع شدن تنها هل من مزید می‌گوید و مانند اژدهایی هفت سر، حجم هنگفت‌تری از ذخائر ارزی کشور را می‌طلبد.

به نوشته این مقاله اما به صف‌های بلند پشت باجه‌های بانک‌ها که نگاه کنیم تنها دلالان را نمی‌بینیم، این صف‌ها مملو از مردمان عادی است که گاه کار و پیشه اصلی خود را رها کرده‌اند و به سوداهای گوناگون روزها را در صف سکه می‌گدرانند تا حتی اگر سکه‌ای هم شکار نکردند از اجاره کارت ملی خود به بهایی اندک، درآمدی مختصر دشت کنند تا دستکم به خود ببالند که از این خوان گسترده، سهمی هم به آنان رسیده است. پای صحبت این سودگران تازه کار که بنشینی اما انگیزه‌ها را از جنس دیگری می‌یابی غیر از سودجویی شاید از جنس نگرانی و دغدغه معیشت فردا.

روزنامه جمهوری اسلامی نتیجه گرفته مردم نمی‌دانند در شرایطی که مسئولان و رسانه‌ها درگیر مباحث پیچیده فنی در مورد ضرورت یا عدم ضروری کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی هستند، با اندک اندوخته‌ای که در بانک پس انداز کرده‌اند تا از سود مختصرش، گوشه‌ای از مخارجشان تأمین شود، باید چه کنند؟ همینقدر می‌دانند و می‌یابند که سودی که به اندوخته‌هایشان تعلق می‌گیرد در برابر تورمی که از ارزش پول‌هایشان می‌کاهد، آنقدر ناچیز است که ناچار باید همین اندک سپرده را هم از بانک‌ها بیرون بکشند و به کار دیگری بزنند. کار دیگری مانند خرید و فروش، حالا هم که بازار سکه، سکه است چه بهتر از اینکه پول هایشان را در این بازار به گردش در بیاورند

سوء تغذیه مردم و قرض بیشتر بانکی

روزگار در گزارش اصلی خود نوشته در گزارش اخیر مرکز پژوهش های مجلس آمده است ایران با چالش ناامنی غذایی و دریافت مواد مغذی روبه رو است و شواهد موجود نشان می دهد سوءتغذیه در کودکان زیر شش سال و کمبود ریزمغذی ها از مشکلات مهم تغذیه ای کشور است.

این گزارش با بررسی آثار هدفمند کردن یارانه های غذایی بر سلامت مردم ایران می افزاید: آمارها نشانگر این است که 30 درصد کودکان ایرانی دچار فقر تغذیه ای پروتئین و انرژی هستند. 13 تا 53 درصد دختران و زنان، 12 تا 30 درصد کودکان و 8 درصد مردان دچار کم خونی ناشی از سوءتغذیه هستند. همچنین 10 درصد کودکان زیر خط وزن ایده آل و 16 درصد آنها زیر خط قد طبیعی هستند.

به نوشته روزگار گزارش مرکز پژوهش های مجلس تاکید می کند با آزادسازی قیمت ها و توجه نکردن به مواد خوراکی اصلی خانوار ایرانی، افزایش قیمت کالاهای اساسی و ثابت ماندن درآمدها در جوامع شهری و روستایی، ناامنی غذایی و سوءتغذیه افزایش خواهد یافت.

دکترسیداحمد میرمطهری در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته هدف اصلی از سیاست گذاری بانک مرکزی اختیار دارد، حفظ ثبات سطح قیمت‌ها است. و پرسیده آیا بانک مرکزی به وظایف خود در این زمینه عمل می‌نماید یا نه؟

نویسنده کارشناس سیاست های پولی و بانکی گزارش داده حجم نقدینگی ظرف پنج سال اخیر 134 درصد رشد داشته است، تعداد بانک‌ها تا پایان سال جاری به 33 بانک می‌رسد، بدهی‌های کوتاه‌مدت خارجی کشور در 2 سال اخیر سیر صعودی به خود گرفته است و آمار رشد اقتصادی 3 سال است که یا محاسبه نشده یا اعلام نمی‌شود و زمزمه بر سر تغییر روش محاسبه است. فروش سکه که حدیث خود را دارد و مطالبات بزرگ بانک‌ها کماکان معوق است. در کنار اینها بسته پولی بانک مرکزی به شهادت اخبار، زمینه‌ساز افزایش اجاره مسکن، بهای سکه و خروج سپرده‌ها از بانک‌ها نیز شده است.

به تاکید مقاله دنیای اقتصاد چون نمی توان ادعا کرد که همه این رخدادهای اقتصادی یک شبه اتفاق افتاده است، سوال اساسی این است که آیا بانک مرکزی تمامی اقتصاد ایران را رصد و بررسی می‌کند یا خیر و در قبال این تحولات آیا نقشه راه برای عبور از وضع فعلی را دارد یا نه و آیا از همه بدنه کارشناسی قوی بانک مشاوره گرفته می‌شود؟


وعده های توخالی مسکن های بی آب

تعرفه های جدید برق، صفحه اول جهان صنعت

محمد حسین مهرزاد در جهان صنعت نوشته علی نیکزاد از روزی که سرپرستی وزارت راه را علاوه بر صدارت در وزارت مسکن برعهده گرفت، وعده‌هایی داده که اجرایی شدن آن حداقل برای کارشناسان دارای ابهام‌های بسیاری است.وعده ساخت سالانه 12 هزار کیلومتر راه در کشور اگرچه مصوب برنامه پنجم توسعه است اما کیست که نداند ظرفیت‌های فعلی کشور برای راهسازی هرگز تا این اندازه نیست؟ و حتی به نیمی از آن هم دسترسی پیدا نمی کنیم و در بهترین شرایط شاید 400 کیلومتر مسیر ریلی در سال بسازیم.

به نوشته این مقاله سرپرست وزارت راه که در تازه‌ترین وعده خود اعلام داشته آزادراه‌ تهران- شمال تا پایان دولت دهم به بهره‌برداری می‌رسد، بدون توجه به سابقه نا‌مناسب این پروژه تکرار حرف وزرایی را به یاد آورده و به خاطر نمی‌آورد ‌که آزادراه یاد شده از سال 75 تا‌کنون وزرای بسیاری را به خود دیده که هیچ‌کدام نتوانسته‌اند گره کور آن را بگشایند.

جهان صنعت نوشته هر‌چند علت ناکامی‌ها را باید در چند موضوع جست‌و‌جو کرد اما شاید مهم‌ترین آنها کمبود اعتباری باشد که حالا به حدود 2200 میلیارد تومان رسیده است و به طور حتم از منابع دولتی نیز تامین نخواهد شد، خارجی‌ها هم که یکی پس از دیگری عطای کار در این پروژه را به لقایش می‌بخشند و این دور تسلسل سال‌هاست که ادامه دارد.

به گزارش مردم سالاری مدت یک هفته است که شهروندان شهر جدید پرند بخصوص کسانی که در آپارتمانها سکونت دارند با بحران بی آبی و کاهش شدید فشار آب مواجه اند. آپارتمان نشین ها بخصوص طبقات سوم و چهارم و گاهی دوم حدود یک هفته است که روزانه بین 2 تا 8 ساعت قطعی آب دارند و یا اینکه گاهی با آب خیلی کم، روز را به شب می رسانند و با مشکلات بزرگی حتی استحمام در نیمه های شب مواجه اند.

بنا به این گزارش مسوولان اداره آب و فاضلاب شهر در پاسخ به خواسته شهروندان درخصوص چرایی این مشکل می گویند: کاهش آب منابع آبی شهر به علت گرمای اوایل اردیبهشت و مصرف بالای شهروندان باعث افت فشار آب شده و آب به طبقات بالاتر نمی رسد. از آنجایی که هوا، هنوز به گرمای واقعی خود نرسیده و شهر با چنین مشکلی بزرگ مواجه است معلوم نیست در فصل گرم سال چه اتفاقی برای شهروندان و وضع زندگی آنها خواهد افتاد. این در حالی است که مسوولان مدام مردم را ترغیب به رفتن به شهرهای جدید و همچنین ساخت ده ها هزار واحد مسکونی جدید در قالب مهر و ... در این شهر می کنند.

مردم سالاری نوشته نکته قابل توجه و تامل اینکه چندی پیش معاون وزیر مسکن وشهرسازی با بیان اینکه کار ساخت یکصد هزار واحد مسکونی مهر در شهر جدید پرند تا شهریور سال 90 به اتمام می رسد، گفته است: در حال حاضر تامین آب برای واحدهای مسکونی اصلی ترین نیاز این شهر جدید است.

آرد گران، نان گران

محمد حسین روانبخش در ستون طنز مردمسالاری نوشته

چندروز پس از اینکه بازحمت و تلا ش مسوولا ن محترم، هزار تومان به یارانه نقدی نان اضافه شد، آرد گران شد و نان هم گرانتر شد!
باز از الطاف دولت، آسمون شد پرستاره
می چکد بارون لطفش، قطره قطره از کناره

در عوض رود گرونی کرده طغیان، چون بهاره!
داد چون یارانه نون، نون گرونتر شد دوباره

آش را با یک وجب روغن برایم زود پخته
زنده باشه شاطرآقا، این چه نونی بود پخته؟!

گوشت و میوه چون گرون شد، روزگار آرد و نون شد
وضع نون مردم ما مثل از ما بهترون شد

نون تنوری بود اما قیمتش آتش فشون شد
نون مون آجر شده، آره، ولی آجر گرون شد

آش را با یک وجب روغن برامون زودپخته
زنده باشه شاطرآقا، این چه نونی بود پخته؟!
دست پختش را بنازم، واقعا دستش طلا بود
اون که این نونها روپخته، واقعا اهل صفا بود

هرچه کرده خوب کرده، کار عالی و بجا بود
خوب آهنگی زده، هرچند کارش بی صدا بود
آش را با یک وجب روغن برامون زود پخته
زنده باشه شاطرآقا، این چه نونی بود پخته؟!

آمار گاهی خوب و گاهی بد

الهه بیگی‌ در سرمقاله جهان صنعت نوشته وزیر اقتصاد در واکنش به آخرین آمار صندوق بین‌المللی پول درباره رشد صفر درصدی اقتصاد‌ ایران گفته است که پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول را در مورد رشد اقتصادی ایران قبول ندارد و آمارهای اعلامی با هیچ منطقی سازگار نیست.

به نوشته این مقاله وی می‌گوید اعداد اعلام شده ناشی از نگاهی است که می‌خواهد وانمود کند اقدامات غرب علیه ایران بر اقتصاد ما تاثیرگذاشته است. در این خصوص یک نکته جالب وجود دارد؛ وقتی که وزیر محترم از اجلاس بهاره برگشت، اعلام کرد که کارشناسان و مقام‌های صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی به شدت تحت تاثیر موفقیت ایران در اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها قرار گرفته‌اند و خواستار استفاده از تجربیات ایران در زمینه موفقیت هدفمند کردن یارانه‌ها شده‌اند.

به نوشته جهان صنعت در چنین شرایطی برای نکته سنجان این سوال پدید می‌آید که اگر وزیر اقتصاد تحلیل آنها از قانون هدفمندی ایران را که مثبت و به نفعمان بوده، می‌پذیرند چگونه است که آمار و نگاه دیگر این نهاد را سیاسی و غرض‌ورزانه می‌دانند! شاید اگر آنها هم مثل دولت دهم آمارها را در خصوص رشد اقتصادی بایکوت می‌کردند این‌گونه نمی‌شد و برای ما هم سوالی پدید نمی‌آمد که بخواهیم از ایشان بپرسیم!

شوخی با تیترها

ابتکار در ستون طنز خود نوشته:

- حبیبی: متاسفانه عده‌ای خیال می‌کنند دوم خردادی‌ها حذف شده‌اند [ من این دردو کجا ببرم؟]
- متکی: در انتخابات مجلس کاندید نمیشوم [در همین مجلس بود که منو دیدن و پسندیدن و بردن وزیرم کردن و اون بلا سرم اومد]
- وزیر اقتصاد:مردم جو گیر نشوند [و فکر کنن همه دنیا وضعشون این قدر خوبه و هوس مسافرت به خارج به سرشون بزنه]
- متکی :نگفتن خیلی سخت است [به خصوص نگفتن اینکه در کشور غریب بدون کرایه و.... ]
- عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین: بهداشت انتخابات باید به طور کامل رعایت شود [و توصیه‌های ایمنی شورای نگهبان]
- حضور گسترده اصلاح‌طلبان در یک مراسم ختم [بیا سوته دلان گرد هم آییم]
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.