تاثیرات آلاینده های شیمیایی بر بناهای فرهنگی اصفهان
یک مدیر دولتی در استان اصفهان با اشاره به توسعه صنعتی به ازای ویرانی محیط زیست می گوید این فعالیتها موجب کاهش منابع طبیعی استان شده است.
این مدیر دولتی می گوید: «هر اصفهانی به صورت روزانه ششصد گرم مواد آلاینده استنشاق میکند که این موضوع میتواند برای سلامتی مردم اصفهان بسیار مضر باشد.»
کارشناسان محیط زیست استان اصفهان نیز از محو شتابان منابع طبیعی سالم از جمله آب رودخانه زاینده رود، خشک شدن تالاب گاوخونی و روند رو به گسترش بیابان زایی در این استان ابراز نگرانی کرده اند.
رئیس شورای شهر اصفهان نیز با انتقاد از سیاست های کلان دولتی در زمینه محیط زیست می گوید: «بسیاری از معضلات زیست محیطی ناشی از تصمیمات نادرستی است که در سطح کلان گرفته می شود.»
یک کارشناس محیط زیست اصفهان نیز با انتقاد از توسعه صنعتی در استان بی توجه به ساختارهای سرمایه های طبیعی می گوید: «نباید استان اصفهان را به اندازهای صنعتی کنیم که دیگر توانایی زندگی در آن وجود نداشته باشد بلکه باید شرایطی به کار گرفته شود تا در کنار توسعه صنعتی، عرصهها و منابع طبیعی نیز زنده بمانند و رشد و نمو داشته باشند.»
به گفته مسئولان محیط زیست اصفهان صنایع ناکارآمد و فرسوده که پیامدهای زیانبار بسیار برای محیط زیست دارد از استان های دیگر به اصفهان منتقل شده اند که این خود میزان آلایندگی ها را در اصفهان افزایش داده است.
تلاشگران میراث فرهنگی اصفهان می گویند اصفهان، پایتخت فرهنگی و یکی از قطب های بزرگ جهانگردی کشور به دلیل رشد صنایع آلوده زیانمند برای محیط زیست، با آهنگی شتابان در حال تبدیل شدن به یک شهرک صنعتی آلوده و سمی است که این خود کاهش صنعت جهانگردی را در پی دارد.
تلاشگران میراث فرهنگی اصفهان می گویند دامنه تاثیرات زیانبار آلاینده های شیمیایی چنان است که به تغییر رنگ و فرسوده کردن بافت کاشیکاریهای بناهای تاریخی اصفهان منجر شده است.