بررسی روزنامه های صبح سه شنبه تهران؛ ۲۳ فروردین


بررسی روزنامه های صبح سه شنبه تهران؛ ۲۳ فروردین



از تهدید کویت تا نگرانی از اعتراض مردم برای قیمت ها

از خبر دستگیری کسی که به فائزه هاشمی توهین کرده بود تا یادآوری موشک های کرم ابریشمی که به سواحل کویت پرتاب شد بخش هائی از گزارش های روزنامه های تهران است که اصلی ترین گزارش های خود را به افزایش گرانی ها و ابراز نگرانی نسبت به افزایش گرانی ها اختصاص داده اند و نظر مردم را منعکس کرده اند که به قبض های سرسام آور برق و گاز و گرانی شیر و مواد سوختی که سلامت ها را به خطر انداخته، اعتراض دارند.

نفت از سر سفره ها برگشت

"هشدار وزیر بازرگانی به کم فروشان" عنوان اصلی جام جم است، جمهوری اسلامی از "اختلاف نظر دولت و مجلس بر سر درآمدهای هدفمند سازی یارانه ها" نوشته، "حرکت سکه در جهت معکوس" تیتر یک دنیای اقتصاداست، جهان صنعت خبر از "انتقاد هفت بانک خصوصی از سیاست های دستوری بانک مرکزی" داده، روزگار نوشته "اجرای بسته نود بحران بانکی را به همراه دارد" و ابتکار خبر داده "یک ریال = یک دلار" خواهد شد.

روزنامه های اقتصادی امروز صبح از نامه هشت بانک خصوصی به رییس بانک مرکزی و اعتراضشان به بسته سیاست های پولی و بانکی سال 90 نوشته اند که در آن آمده تعیین سقف سود 17 درصدی خلاف است و همچنین با پیش‌بینی افزایش شدید تقاضای تسهیلات جدید و کاهش توان بانک‌های خصوصی برای جذب سپرده و فرار سپرده‌ها از بانک‌های خصوصی به سوی بازار غیرمتشکل پولی، ایجاد بحران در نظام بانکی کشور قابل پیش‌بینی است‌.

به نوشته دنیای اقتصاد بانکداران بخش خصوصی با ارسال این نامه خواستار بازنگری در این قوانین شدند. گفته می‌شود نارضایتی بانکداران از سیاست‌های جدید دلیل اصلی عدم ابلاغ بسته سیاستی - نظارتی سال 90 به شعب بانک‌های دولتی و خصوصی است.

مریم خرمگاه‌ در سرمقاله جهان صنعت نوشته به نظر می‌رسد پس از نزدیک به چهار ماه کم‌کم تبعات ناشی از اجرای طرح تحول اقتصادی خود را نشان می دهد. این طرح در شرایطی کلید خورد که مردم از واریز شدن اولین یارانه دو ماه سر خوش بودند. همان ها که اکنون در صف اول معترضان به افزایش قیمت حامل‌های انرژی ایستاده‌اند، در آن زمان گمان نمی‌کردند که امیدواریشان از سرازیر شدن پول نفت بر سر سفره‌هایشان؛ به این سرعت کمرنگ شود.

به نظر این نوشته جراحی اقتصاد ایران در فصلی انجام شد که مصرف گاز مردم در مقایسه با فصول گرم سال به بیش از 10 برابر افزایش می‌یابد بر همین اساس قیمت قبوض گاز نزدیک به سه برابرافزایش یافت که این امر نه‌تنها مردم بلکه نمایندگان مجلس را هم که با رای‌شان موجبات اجرای این قانون را فراهم کرده بودند شوکه کرد چرا که برخلاف آنچه از پیش مقرر شده بود به‌جای آزادسازی قیمت‌ها در طول پنج سال، دولت دهم کمر به اجرای یک ساله این قانون بست.

رییس محترم کمیسیون انرژی می‌گویند مردم این یارانه را به خوبی مدیریت نمی‌کنند. پرداخت یارانه برای جبران افزایش قیمت حامل‌های انرژی است و مردم باید قبوض را از دریافت یارانه‌ها پرداخت کنند در حالی که این دریافتی‌ها را در جای دیگری هزینه می‌کنند. بهتر است مسوولان محترم اندکی از مدیریت بهینه‌شان را به مردم یاد دهند تا آنها هم بتوانند یارانه 44 هزار تومانی را دوای درد قیمت‌های نجومی کنند.

"شوخی با سلامتی مردم ممنوع"! عنوان مقالهعلیرضا بندری در سیاست روز است که در آن پرسیده چرا در بحث حساس و ویژه حفظ یا حذف یارانه شیر از شفاف سازی وحشت دارید و این موضوع را به میدان مناقشه و کارزار موافقان و مخالفان بدل کرده اید؟ شیر یک کالای اساسی است و سخن گفتن از حذف یارانه شیر بیشتر به یک مسئله ‌ ملی شباهت دارد و ورود ناآگاهانه به این عرصه می تواند تبعات تلخ و جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.

به نوشته این مقاله چندی پیش از وضعیت سرانه مصرف شیر در ایران آماری منتشر شد که براستی تکاندهنده و تاسف آور است. بر اساس آمار و مطالعات انجام شده سرانه مصرف شیر هم اکنون برای هر نفر 90 کیلوگرم اعلام شده و حال آنکه این سرانه برای مردم کشورهای توسعه یافته بالغ بر 400 کیلوگرم است.

سیاست روز در ستون طنز از قول راپرتچی های طهران به امور خزانه ممالک محروسه نوشته:

از بلاد، خبر می‌رسد که جارچیان در کوی و برزن جار زده‌اند که عنقریب است واحد پولی، تعویض گردد و این ماجرا نوعی جانور کوچک و موذی موسوم به کک را در ... (این کلمه در متن خوانا نبوده و گمان می‌رود صورت صحیح آن تومان یا چیزی در همین‌ مایه‌ها باشد) رعایا انداخته و ممالک محروسه را با مخاطره روبه‌رو کرده است.

ماموران خفیه‌ ما راپورت داده‌اند در حوالی خزانه مرکزی چند دانه شیلنگ و بوق و ایضا سازی موسوم به سرنا یافته‌اند که یحتمل با غائله اخیرمربوط است.

به نوشته طنزنویس سیاست روز ظاهرا دشمنان و بدخواهان میرزا محمودخان بهمن الممالک از این شیلنگ جهت ریختن آب به آسیاب استکبار جهانی و از بوق برای امری مشابه استفاده می‌کرده‌اند. (کذا در متن) اما گویا «سرنا» متعلق به حضرت ایشان است که البته بنابر شواهد و اسناد موجود، میرزا محمودخان همواره این سرنا را از سر گشادش می‌نوازند و صدایش فردا در می‌آید.

منطقه و تهدید سعودی و بحرین

کیهان از قول مردم یمن در تیتر بزرگ صفحه اول خود نوشته "علی عبدالله صالح را در میدان التغییر دار می زنیم" و سیاست روز از "پروژه چشم‌آبی‌ها برای نمایش ایرانی ترسناک" خبر داده است.

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشته تصادفی نیست که برخی دربارهای عرب از جمله عربستان و کویت مأموریت یافته‌اند تا در آن واحد در 3 محور به تکرار نقش‌های گذشته روی آورند و شانس خود را امتحان کنند. اول سرکوب وحشیانه و بی‌حد و مرز ملتهای بپاخاسته به هر قیمت ممکن، دوم اظهار وابستگی و سرسپردگی و درخواست رهنمود از غرب و سرانجام سمپاشی و جوسازی علیه نهضت‌های نوپای منطقه و وارد کردن اتهام وابستگی به ایران به منظور فضاسازی منفی علیه ملت‌ها و کسب مجوز سرکوب قیام‌های مردمی.

به نوشته این روزنامه نقش کویت در این میان بیشتر است و شیوخ آل صباح در اجرای طرح ایران هراسی، بیش از دیگران خوشرقصی می‌کنند. کویت یکبار ضرب شست کرم ابریشم‌های ایرانی را چشیده و ضربات برق آسای ما را در اوج جنگ تحمیلی تجربه کرده است و امروز نیز تکرار آن تجربه‌ها ممکن است، اما توصیه به شیوخ کویت اینست که خشم ما را امتحان نکنند که از عواقبش ایمن نخواهند ماند.

صداهای مخالفی که این روزها از کویت به گوش می‌رسد، هیچ نشانی از درک شرایط و تدبیر را با خود به همراه ندارد و به فریاد مستانه‌ای شبیه است که صاحب آن محاسبه‌ای از عوارض آن ندارد. عجیب است که شیوخ کویت در خانه عنکبوتی عربده مستانه سر می‌دهند و از سرنوشت خفت بار حسنی مبارک و بن علی و قذافی و علی عبدالله صالح عبرت نمی‌گیرند.

جمهوری اسلامی نوشته از رفت و آمدهای مکرر مقامات ارشد نظامی و سیاسی آمریکا به منطقه در ماه‌ها و هفته‌های اخیر کاملاً مشخص است که واشنگتن برای مهار کردن قیام‌های مردمی کشورهای منطقه برنامه ریزی وسیعی کرده و تحریک شیوخ کویت علیه ایران نیز بخشی از این برنامه هاست. اما شیوخ کویت باید این واقعیت را درک کنند که دوران حاکمیت‌های موروثی به پایان رسیده و اکنون نوبت آنست که مردم بر سرنوشت خود حاکم باشند. از آمریکا نیز در این میان نه تنها کاری ساخته نیست بلکه ابرقدرتی خود آمریکا نیز درحال زوال است و برای نجات تاج و تخت این شیوخ از آمریکا هم کاری بر نمی‌آید.

قدس در سرمقاله خود نوشته موج بیداری اسلامی و استقلال طلبی در منطقه آغاز شده و این سونامی دیر یا زود گریبان سعودی را هم خواهد گرفت. از این رو، این سؤال مطرح است که آیا سیاستمداران سعودی آن قدر توان تحلیل خود را از دست داده اند که نتوانند از سرنوشت مبارک و محمد رضا پهلوی درس بگیرند؟

متأسفانه لشکرکشی عربستان به بحرین نشان دهنده این واقعیت است که آنها بیش از آمریکا - که بارها خیانت خود به حامیانش را نشان داده - از گسترش موج انقلاب ایران در منطقه نگران هستند. در حالی که جمهوری اسلامی ایران نه تنها به زبان، بلکه در عمل بارها خیرخواهی خود را نسبت به همه ملتهای جهان و بخصوص مسلمانان و همسایگانش نشان داده است.

به نوشته قدس سعودی ها آن قدر از تغییر و تحول در بحرین نگران هستند که حتی سخنان آمریکایی ها در خصوص لزوم تغییرات اساسی در بحرین را هم برنتافتند و تصور کردند بزودی انقلاب مردم بحرین، مانند یک موج بلند وارد عربستان خواهد شد و این کشور را دستخوش تحولات جدی خواهد کرد. لشکرکشی سعودیها به بحرین نیز از همین ترس ناشی شد، اما خیلی زود دریافتند که این موضوع می تواند کار را برای آنها دشوارتر کند و نفرت عمومی از آنها را در میان مسلمانان منطقه رقم بزند، به همین دلیل در مورد یمن تلاش کردند با استفاده از ابزار شورای همکاری خلیج فارس وارد عمل شوند.

محمود صدری در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته غربی‌ها تا چند روز پیش رفتاری محتاطانه داشتند و از بیم سراسری شدن جنبش‌های انقلابی در آفریقا و خاورمیانه و لگام‌ گسیخته شدن بحران مانند ساحل عاج، یمن، سوریه و بحرین، می‌کوشیدند در کشورهایی شتاب دگرگونی‌ها را کند کنند؛ اما اینک به نظر می‌رسد، چنین ملاحظاتی کمرنگ‌تر شده است. مهم‌ترین نگرانی غرب، سرایت بحران به عربستان سعودی و فعال شدن گسل‌های تازه در مصر بود که این دو کشور ظاهرا از خطر رهیده‌اند و نگرانی‌های غرب از این بابت کمتر شده است.

دنیای اقتصاد نوشته مساله دیگر، افزایش قیمت نفت است که از نظر غربی‌ها و دیگر مصرف‌کنندگان نفت‌خام، طلیعه بحران انرژی است. سفر هیات آفریقایی به لیبی و در پی آن متوقف شدن رشد قیمت نفت و حتی کاهش- هرچند ناچیز- بهای آن در بازارهای جهانی، این هراس را از بین برده است که فشار بیشتر بر قذافی موجب انفجار قیمت نفت خواهد شد. از این قرائن و شواهد شاید هنوز نتوان نتیجه گرفت که قذافی رفتنی است؛ اما حتما می‌توان نتیجه گرفت که او هرگز قدرت خود را بر سراسر لیبی اعاده نخواهد کرد. زیرا چنین بازگشتی نشانه آشکار بحران اخلاقی در سیاست جهان خواهد بود که بعید است دولتمرد یا ملتی در جهان یافت شود که بتواند آن را بر دوش کشد.

دستگیری اهانت کننده

"اظهارات اژه ای درباره فهرست ۲۵۰ نفره مفسدان اقتصادی، سی دی حاشیه ساز و دستگیری فرد هتاک به خانواده هاشمی" عنوان اصلی خراسان است، همین گزارش با تیتر "پرونده سی دی جنجالی به دادگاه می رود" در تهران امروز آمده و قدس از "ارسال فهرست 250 نفری مفسدان اقتصادی به دادگاه" خبر داده است.

در وزارت ارشاد روزگار

مصطفی ایزدی در مقاله ای در روزگار نوشته در ماهها و روزهای اخیر حرف و حدیث هایی از مقامات بلندپایه و متولیان امور می شنویم و می خوانیم که همان را در ماهها و روزهای اولیه بعد از پیروزی انقلاب می شنیدیم و می خواندیم، با این تفاوت که در آن هنگام مناسبت داشت اما امروزه، پرسش های زیادی را برمی انگیزد. وزیر علوم مدتی است در مورد اسلامی کردن دانشگاه ها و حجاب خانم های دانشجو سخنانی می گوید که 30 سال پیش علاوه بر اینکه روی اسلامی کردن دانشگاه ها و محجبه کردن دانشجویان تاکید می شد، در عمل نیز همه آن سخنان و نظرات به سمت اجرایی شدن پیش رفت و بودجه ها صرف شد و مقاومت هایی صورت می گرفت و مقاومتها هم شکسته می شد.

نویسنده با اشاره به سخنان تازه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در جمع کارکنان وزارتخانه گفته "کسی که به اسلام اعتقاد نداشته باشد، باید با او تسویه حساب کرد و امسال پولی را گذاشته ایم برای این کار" نوشته این نقل قول از شفافیت پنهانی برخوردار است و احتمالا عده ای از منتقدان دولت مجبور می شوند با گرفتن مبلغی پول، جای خود را به همفکران آقای حسینی بدهند.

نویسنده روزگار سپس با این سئوال که مگر اعتقاد به اسلام، با گفتن شهادتین محقق نمی شود؟ از وزیر سئوال کرده آیا اگر فرد فرد پرسنل وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیش وزیر خود یا نیروهای سیاسی، عقیدتی تحت امر ایشان، شهادتین را گفتند و اقرار به مسلمانی خود کردند، مشکل حل می شود؟ و بودجه ای که برای اخراج یا بازخرید کسانی که به زعم وزیر محترم، به اسم اعتقاد ندارند در نظر گرفته شده، در جای مناسب دیگری مثالً کتابخانه های کشور هزینه میشود یا نه؟

خبرهای کوتاه روزنامه ها

افشای طرح ترور احمدی‌نژاد


ابتکار نوشت: هم‌زمان با سفر رئیس‌جمهور به یکی از استان‌های مرکزی کشور، سربازان گمنام امام زمان فردی را دستگیر کردند که طرح ترور دکتر احمدی‌نژاد را از طریق اینترنت منتشر کرده بود. یکی از شهروندان ساکن همان شهر و استان که با سایت‌های ضدانقلاب ارتباط اینترنتی دارد، در تماس‌هایی از طریق چت روم (اتاق گفت‌وگو)، با مخاطبان خود فاش کرد: ما عده‌ای هستیم که قصد ترور رئیس‌جمهور را در ماه‌های آینده داریم. این فرد قبل از هرگونه اقدام عملی، در راه اجرای نیت پلید خود شناسایی و بازداشت گردید. نامبرده از کاربران حرفه‌ای اینترنت است که به‌صورت دائمی، با سایت‌های ضدانقلاب در ارتباط بوده است. نام‌برده در بازجویی‌ها اصل ترور را تأیید و اظهار ندامت نموده است.

گرداندن سگ ممنوع

39 به نوشته آرمان نماینده مجلس طرحی تهیه کردند که در صورت تصویب نهایی آن گرداندن حیواناتی مانند سگ در اماکن و معابر عمومی ممنوع و مرتکب شونده به ضبط حیوان و جزای نقدی محکوم خواهد شد.

این طرح که در قالب الحاق یک ماده به قانون مجازات اسلامی ابتدای اسفند ماه سال گذشته در صحن علنی مجلس اعلام وصول شد؛ شامل یک ماده واحده و یک تبصره است و هم اکنون در کمیسیون‌های تخصصی مجلس درحال بررسی است.

به احترام مشائی


مردم سالاری نوشته مراسم روز پرستار که با حضور رحیم مشایی رییس دفتر رییس جمهور، در تالار وزارت کشور برگزار شد حاشیه جالبی داشت.

به گزارش این روزنامه مجری این برنامه که مجری برنامه تهران 20 سیما است با ادبیات بسیار خاص از مشایی برای رونمایی از منشور اخلاقی پرستاران دعوت کرد تا روی جایگاه برود.در حالی که مجری برنامه ، هنگام دعوت از وزیر بهداشت برای حضور در جایگاه چنین درخواستی مطرح نکرد.

مردم سالاری نوشته مجری برنامه به هنگام دعوت از مشایی گفت: از حضور میهمان عالیقدر و ویژه مراسم جناب آقای مهندس رحیم مشایی که نماینده عالی دولت جمهوری اسلامی ایران هستند دعوت می کنم در جایگاه حضور یابند و از میهمانان عزیز می خواهم به احترام ایشان بایستند.

محسن رضایی و نامزدی مجلس

روزنامه جوان نوشته اخبار رسیده از تحرکات انتخاباتی برخی از چهره های شاخص سیاسی برای کاندیداتوری در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حکایت دارد.

در همین راستا شنیده می شود یکی از کاندیداهای سابق ریاست جمهوری در این زمینه فعال شده و تلاش ها برای کاندیدا شدن وی از یکی از استان های جنوبی کشور افزایش یافته است. همچنین شنیده شده اعضای ستاد انتخاباتی نامبرده در نظر دارند با ایجاد تشکل های مردم نهاد در قالب مبارزه با موادمخدر، بنیادخیریه، فعالیت های فرهنگی، و... در میان مردم پایگاه اجتماعی کسب نمایند. گفتنی است به تازگی سامانه فرد مزبور در حوزه مورد نظر انتخابیه وی فعال شده و نامبرده با ارسال پیامک سال نو را به شهروندان شهرهای این استان تبریک گفته بود.

مردم سالاری بر این خبر افزوده که شخص مورد نظر جوان محسن رضائی است.

حمله به تعاونی

مردم سالاری نوشته یک نظامی بازنشسته به دلیل عدم دریافت مطالبات خود قصد داشت شعبه تعاونی اعتبار بهمن ایثار واقع در خیابان 22 بهمن شاهرود را به آتش بکشد که با حضور به موقع ماموران انتظامی دستگیر شد.

اصل ماجرا این است که فرد مهاجم مدتی پیش به قصد دریافت وام کم بهره از تعاونی اعتبار بهمن ایثار شاهرود، 20 میلیون تومان در این تعاونی اعتبار سپرده گذاشته بوده تا معادل آن را وام بگیرد که این تعاونی به دلیل مشکلاتی که پیش از سال جدید برایش پیش آمد و ناتوانی در پرداخت مطالبات و عمل به تعهدات خود به این فرد که مصر به دریافت مطالبات و وام خود بوده است تنها توانسته بود 15 میلیون تومان پرداخت کند یعنی وام که به او ندادند بماند اصل سپرده وی را هم ندادند که این موضوع باعث عصبانیت وی شده و در حالی که با همراه داشتن یک گالن نفت قصد داشت این تعاونی را به آتش بکشد دستگیر شد.

شوخی با تیترها

سیاست روز در ستون طنز خود نوشته:

- متکی: ‌امریکا در افغانستان دچار کمبود منطق شد. [خواستیم از وزارت خارجه مقداری براشون بفرستیم که نشد]

- ثمره هاشمی: تغییرات در نهاد ریاست‌جمهوری برای توجه ویژه به «اشتغال و مسکن» است. [گفتیم بقایی که داره همه کار می‌کنه، مشکل مسکن را هم حل کنه.]

- فارس: ‌آغاز بررسی بودجه 90 در صحن مجلس از هفته آینده [حالا چه عجله ایه؟]

- متکی: در حال حاضر «نگفتن» را تمرین می‌کنم. [آخه سفر سنگال گفتن داره؟]

- شاید «اخراجی‌ها4»هم ساخته شود. [بستگی به فروش «اخراجی‌ها 3» داره.]
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.