بی اطلاعی از سرنوشت ۴۳ هزار فسیل


بی اطلاعی از سرنوشت 43 هزار فسیل

سرنوشت هزاران قطعه فسیل منحصر به فرد با قدمت میلیونها سال که از ارزش تاریخی و علمی فراوانی برخوردارند پس از انتقال آنها توسط کامیون از موزه دیرینه شناسی و تعطیلی این مرکز در هاله ای از ابهام قرار گرفته و پیگیری درخصوص سرنوشت آنها بی ثمر مانده است.

وجود گنجینه های دیرینه شناسی در هر گوشه ای از دنیای مدرن امروز هزاران دانشمند را به مناطق فسیل خیز دور افتاده جهان می کشاند و هزینه های سرسام آوری در راستای کشف ابهامات زندگی موجوداتی هزینه می شود که همچنان دانشمندان در پی کشف اسرار زندگی شان و همچنین دلیل انقراضشان هستند.

بدون شک این اطلاعات یکی از جذابترین شاخه های علمی است که جامعه آن را در رتبه اول مطالبات خود قرار داده است و در این میان موزه های دیرینه شناسی یکی از پر بازدید کننده ترین موزه های جهان هستند اما متاسفانه در سالی که گذشت موزه دیرینه شناسی کرمان پس از اینکه بدلیل قطعی برق چهار سال تعطیل بود درنهایت در اقدامی تعجب برانگیز و درحالیکه همگان انتظار داشتند گامی در راستای حل مشکل موزه دیرینه شناسی کرمان برداشته شود برای همیشه بسته شد.

سه هزار قطعه فسیل این موزه که در ویترینهای این مرکز علمی نگهداری می شد و همچنین 40 هزار فسیل دیگر که در انبار این موزه وجود داشت در شرایط غیر استاندارد و با استفاده از کامیون از این محل به مکانی نامعلوم منتقل شد و همچنان نیز از سرنوشت این فسیلها اطلاعی در دست نیست.


مجموعه ای از تخمهای جانواران هم عصر با دایناسورها

اینها گفته های فردی است که طی 15 سال گذشته دشتها و کوهستانها و اعماق معادن زغالسنگ کرمان را با هزینه شخصی و بدون حمایت هیچ نهادی دنبال قطعه قطعه این فسیلها جستجو کرده است و درنهایت تک تک این فسیلها را با دقت جمع آوری و در معرض دید عموم قرار داده است و امروز نیز خواستار استرداد این گنجینه است.

محسن تجربه کار با تماس با دفتر خبرگزاری مهر در کرمان از علاقمندان به این دانش و مسئولان کرمان خواست در راستای حفظ این مجموعه بزرگ که میلیونها سال قدمت دارند تلاش کنند.

این محقق کرمانی گفت: هیچ اطلاعی از سرنوشت فسیلهای موزه دیرینه شناسی ندارم و تمام تلاشهایم در خصوص استرداد مجدد این فسیلها بی نتیجه مانده است.

تجربه کار افزود: موزه دیرینه شناسی به هر دلیلی بسته شد اما از مسئولان می خواهم در راستای حفظ این فسیلها همکاری کنند و زمینه مطالعه علمی و آشنا شدن مردم ایران با این گنجینه کهن را فراهم کنند.


وضعیت نگهداری فسیلهای کرمان

این محقق ادامه داد: در موزه دیرینه شناسی کرمان سه هزار قطعه فسیل در ویترینها چینش شده بود و 40 هزار فسیل نیز بدلیل کمبود جا در انبار وجود داشت که هر یک در شرایط خاص نگهداری می شد که متاسفانه بعد از تعطیلی موزه و انتقال آنها که به وسیله کامیون انجام شد علیرغم پیگیریهایی که از طریق مراجع مختلف کرده ام هنوز موفق نشدم این فسیلها را در اختیار بگیرم درحالیکه سالهای طولانی از عمرم را برای جمع آوری این فسیلها صرف کردم و این هم نتیجه سالها تلاش است.

وی گفت: برخی از این قطعات شامل موجودات نا شناخته ای بود که نیاز بود مورد مطالعه دقیق قرار گیرند.

تجربه کار ادامه داد: نمی دانم چرا مراجع علمی در خصوص این فسیلها مطالعه انجام نمی دهند و نتیجه مطالعات خود را اعلام نمی کنند.


تخم دایناسور کشف شده در کرمان

وی با اشاره به مطالعات دانشمندان نیوزلندی و فرانسوی در خصوص فسیلهای این موزه و همچنین سفر هیئتی علمی فرهنگی از سفارت فرانسه به کرمان برای بررسی فسیلهای کرمان گفت: با وجود این اقدامات هیچ کار علمی و مطالعاتی در داخل کشور در خصوص این فسیلها انجام نشد و این درحالی است که دانشمندان خارجی با دیدن این فسیلها مبهوت شده اند.

وی ادامه داد: بسیاری از مسافران نوروزی خواستار بازدید از فسیلهای موزه کرمان بودند و تنها امکان ما برای ارائه فسیلهای باقیمانده که در انبار خانه ام در شرایط بسیار نا مساعد نگهداری می شوند موزه کوچکی در روستای دشت خاک است که توسط مردم راه اندازی شده است که بدلیل دوری از شهر عبور و مرور به این منطقه برای مسافران دشوار بود.

وی ادامه داد: فسیلهای موزه دیرینه شناسی کرمان از قدمت بسیار بالایی برخورداند و شامل فسیلهایی از دوران کامبرین و ژوراسیک و دوره های ماقبل تاریخ هستند.

وی از مسئولان کرمان خواست به این مسئله رسیدگی کنند و زمینه را برای استرداد هزاران فسیل مهیا کنند.

وی با اشاره به سرمایه گذاری در خصوص معرفی این فسیلها به مردم خارج از کرمان و افتتاح دو دفتر در کرمان و تهران و در معرض دید قرار دادن پوسترهای فسیلها گفت: تمام این فسیلها سرنوشت نا معلومی دارند و از این مسئله نگرانم که این فسیلها تخریب شده باشند و همچنان در انتظار پاسخ در این زمینه هستم.


khosh bavar - ایران - یزد
ما کم گرفتار فسیل های زنده هستیم, حالا بیایم و افسوس فسیل های مرده را هم بخوریم ! شاد و جاودانی باشیم .
یکشنبه 21 فروردین 1390

فضول میرزا - سوئد - استکهلم
از آفت الله جنتی بپرسید وی حتما اطلاع دارد!
یکشنبه 21 فروردین 1390

Royan - المان - المان
نه قربون تخریب نشدن آب شدن پولش رفته تو جبیب احمدی نژاد با دارودسته اش نگران نباش فسیل ها الان در خارج از کشور تحت بهترین شرایط نگهداری میشوند.
دوشنبه 22 فروردین 1390

pariha - کویت - کویت
ما که اطلاع داریم از سرنوشت فسیل آنچنان بی خبر هم نیستیم همین اطراف هست :-)
دوشنبه 22 فروردین 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.