تلویزیون دولتی برمه (میانمار) اعلام کرد که دولت نظامی ( خونتا) این کشور به طور رسمی منحل شده است. کمی قبل از اعلام این خبر "تین سین"، نخستوزیر این کشور، در پارلمان به عنوان رئیس جمهوری جدید برمه سوگند وفاداری یاد کرد.
با اعلام انحلال دولت نظامی حاکم بر برمه در خیابانهای رانگون، پایتخت سابق این کشور، نمادهای مربوط به این نهاد را پاک و نام میدانها و خیابانهایی را که به آن مربوط میشود جایگزین میکنند.
تین سین، ژنرال بازنشسته ارتش که 65 ساله است، یک سال پیش از ارتش کناره گرفت تا بتواند در انتخابات پارلمانی کشور شرکت کند. او قبل از ورود به سیاست 47 سال در خدمت ارتش برمه و عضو برجسته دولت نظامی این کشور بود و سپس نخستوزیر شد. اکنون تین سین رئیسجمهوری جدید برمه است و بیشتر مقامهای اصلی دولت او را نظامیان تشکیل میدهند.
تلویزیون دولتی برمه همچنین اعلام کرده است که دولت خونتای برمه (شورای صلح و توسعه) روز چهارشنبه 30 مارس با تحویل قدرت به دولت غیرنظامی این کشور، رسما منحل شده است. این حزب از سال 1988 بر برمه حکمرانی میکرد.
انتقادها همچنان ادامه دارند
تلویزیون دولتی در ادامه اعلام کرده که انحلال دولت نظامی به دستور تانشاو، رئیس آن صادر شده است. او از سال 1992 کشور را رهبری میکند. هنوز مشخص نیست که او پس از بازگشت "حکومت قانون" به کشور چه وظیفهای خواهد داشت. کارشناسان امور برمه بر این نظرند که او در پشت پرده همچنان به گونهای در تصمیمگیریهای کشور سهیم خواهد بود. ژنرال تانشاو در مراسم روز چهارشنبه 30 مارس شرکت نداشت.
در ماه نوامبر سال گذشته میلادی دولت نظامی اجازه انتخابات پارلمانی را صادر کرد و این رایگیری به عنوان اقدامی در جهت دمکراتیزه کردن جامعه معرفی شد. در این انتخابات حتی بعضی مخالفان هم حق شرکت داشتند. آنگ سانسوکی، رهبر مخالفان دولت در برمه و برنده نوبل صلح اما حق شرکت در انتخابات را نیافت. حزب او "لیگ ملی برای دمکراسی " در سال 1990 در آخرین انتخابات پارلمانی آزاد در برمه پیروز شده بود.
آنگ سانسوکی در ماه دسامبر سال 2010 میلادی در گفتوگویی با خبرنگار دویچه وله خواستار کمکهای بیشتری از سوی اتحادیه اروپا و بخصوص آلمان برای برقراری دمکراسی در برمه شد. او در پاسخ به این سوال که چه کمکهایی می توان به برمه کرد گفت: « یک کمک بزرگ این است که همه کشورهای اروپائی با برداشتن گامهائی هدفمند از دولت برمه بخواهند تا همه زندانیان سیاسی را آزاد و نیروهای سیاسی، بخصوص لیگ ملی برای دمکراسی را در روندهای سیاسی سهیم کند».
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.