احتمال انفجار در دومین راکتور نیروگاه اتمی فوکوشیما


احتمال انفجار در دومین راکتور نیروگاه اتمی فوکوشیما

بی بی سی : دومین راکتور نیروگاه اتمی فوکوشیما در منطقه زلزله زده شمال ژاپن دچار آسیب دیدگی جدی شده است.

مقام‌های ژاپنی می گویند انفجار بزرگ روز شنبه در این راکتور، خساراتی را به بار آورده و می گویند احتمال بروز یک انفجار دیگر وجود دارد.

به گفته مسوولان این نیروگاه اتمی، فشار داخل راکتور شماره ۳ به خاطر از کار افتادن سیستم خنک کننده اضطراری به طور خطرناکی رو به افزایش است.

راکتور شماره یک این نیروگاه روز شنبه به خاطر مشکل مشابهی منفجر شد.

در این حال، آژانس بین المللی انرژی اتمی از تخلیه حدود ۱۷۰ هزار نفر از ساکنان شعاع ۲۰ کیلومتری نیروگاه فوکوشیما خبر داده است.

زلزله سهمگین روز جمعه که ۸.۹ درجه در مقیاس ریشتر قدرت داشت و سونامی ناشی از آن، خرابی و تلفاتی سنگینی را برجای گذاشته است.

رقم رسمی تلفات ۷۶۳ نفر است ولی پلیس ژاپن می گوید آمار تلفات در مناطق زلزله زده می تواند از ده هزار نفر هم بیشتر باشد.

این در حالی است که به گزارش تلویزیون ان اچ کی ژاپن، ۹۵۰۰ نفر از ساکنان یک شهر ۱۷ هزار نفری همچنان مفقود هستند.

دولت ژاپن از نجات سه هزار نفر خبر داده است

عملیات امداد و نجات برای کمک به قربانیان در استان های آسیب دیده در شمال شرقی همچنان در جریان است و دولت تعداد نظامیان ارسال شده به این مناطق را به ۱۰۰ هزار نفر افزایش داده است.

به گفته نخست وزیر ژاپن، نیروهای امدادرسان توانسته اند سه هزار نفر را نجات دهند.

گزارش ها همچنین بیانگر صف های طولانی در فروشگاه های موادغذایی و ایستگاه های پمپ بنزین است.

برق شش میلیون خانوار ژاپنی، ده درصد خانه های این کشور، قطع است و دولت خواهان خودداری از مصرف بیشتر از اندازه انرژی الکتریکی شده است.

یک سوم از برق ژاپن از انرژی هسته ای تولید می شود.

مقابله با تشعشع

دولت ژاپن سعی دارد نگرانی عمومی از احتمال ذوب شدن سوخت هسته ای در نیروگاه آسیب دیده و نشت مواد رادیواکتیو به محیط زیست را کاهش دهد.

گزارش های اولیه بیانگر عدم آسیب دیدگی جدی راکتور شماره یک نیروگاه فوکوشیما پس از انفجار ساختمان آن در روز شنبه بود ولی گزارش های جدیدتر از افزایش میزان تشعشع در محیط خبر می دهد.

در این حال، به گزارش شرکت نیروی برق توکیو، تپکو، سیستم خنک کننده اضطراری راکتور شماره ۳ نیروگاه نیز آسیب دیده و فشار و حرارت در داخل آن رو به افزایش است.

یوکیو ادانو، سخنگوی دولت ژاپن گفته است مهندسان در حال خارج کردن هوا برای کاهش فشار در داخل راکتور و خنک شدن آن هستند.

به گفته آقای ادانو، هوای خارج شده به میزان کمی حاوی ذرات رادیواکتیو است ولی این میزان کم برای سلامتی مضر نیست.

روز شنبه عملیات مشابهی بر روی راکتور شماره یک انجام شد که پس از مدتی منفجر شد.

چهارتن از کارکنان نیروگاه اتمی فوکوشیما در این حادثه مجروح شدند.

تیپکو همچنین از مسمومیت رادیواکتیوی پانزده نفر از بیماران بستری در یک بیمارستان نزدیک به نیروگاه خبر داده است.

گسترش عملیات امداد

هم اکنون، بیش از یکصدهزار سرباز ارتش ژاپن در عملیات امدادرسانی به مردم نواحی زلزله زده و آسیب دیده از سونامی شرکت دارند.

دولت ژاپن صدها هواپیما و ده ها کشتی نیز روانه مناطق زلزله زده کرده است.

زلزله روز جمعه، شدیدترین زلزله ای است که تا کنون در ژاپن ثبت شده و گفته می شود که بیش از یک هزار نفر در اثر وقوع سونامی ناشی از آن در سواحل شرقی ژاپن کشته شده اند.

سازمان ملل متحد و نیز کشورهای مختلف از جمله آمریکا، سنگاپور، کره جنوبی، نیوزلند و سوئیس به ژاپن تیم های امدادگر اعزام کرده اند.

نیروهای آمریکایی مستقر در ژاپن به ویژه نقش مهمی در این عملیات ایفا کرده اند.

تصاویر هوایی از مناطق آسیب دیده بیانگر جابجایی و تخریب صدها کشتی، خودرو و ساختمان در اثر سونامی است.

در بندر ریکوزنتاکادا که تقریبا به طور کامل نابود شده، ۴۰۰ جسد کشف شده است.

به گزارش رسانه های ژاپن، در بندر مینامیسانریکو، مقامات هنوز از حدود ۱۰ هزار نفر از اهالی خبری ندارند.

حدود ۷۵۰۰ نفر از ساکنان این شهر به ۲۵ پناهگاه تعیین شده از سوی دولت منتقل شده اند.

خبرنگار بی بی سی که به شهر سیندای رسیده وضع شهر را فاجعه بار توصیف می کند.

پلیس می گوید دست کم ۲۰۰ جسد را از یکی از نقاط این شهر جمع آوری کرده است.

مقام های ژاپنی می گویند که بیش از ۲۱۵ هزار نفر از مردم را به اردوگاه ها و پناهگاه های موقتی منتقل کرده اند.

کانون زلزله روز جمعه در ۴۰۰ کیلومتری شمال شرقی توکیو و در عمق ۲۴ کیلومتری گزارش شده است.

سونامی ناشی از این زلزله، با سرعت ۸۰۰ کیلومتر در ساعت (معادل سرعت یک هواپیمای مسافربری) عرض اقیانوس آرام را طی کرد و به جزایر هاوایی و ساحل غربی آمریکا رسید.

در اثر وقوع این زمین لرزه و سونامی ناشی از آن، بیش از یک میلیون نفر به آب آشامیدنی دسترسی ندارند، برق چهارمیلیون خانه در پایتخت ژاپن قطع شده و توقف فعالیت قطار زیرزمینی در این شهر سرگردانی مسافران را به همراه داشته است.

واژه "ذوب شدن سوخت هسته ای" یادآور دو فاجعه اتمی در سال های اخیر است: تری مایل آیلند در آمریکا در سال 1979 و چرنوبیل در اوکراین در سال 1986.

در هر دو فاجعه، حرارت زیاد در راکتور باعث ذوب شدن هسته فلزی آن شد. اکنون سوال این است که آیا در فوکوشیما نیز چنین اتفاقی افتاده است یا نه. به نظر می رسد این راکتور قبل از "ذوب" بسته شده بوده که این موضوع، به میزان قابل توجهی خطر ورود مواد هسته ای به محیط زیست را کم می کند.

اما یافت شدن ایزوتوپ های سزیوم در بیرون ساختمان های نیروگاه می تواند نشانگر آن باشد که هسته فلزی راکتور در معرض هوا قرار گرفته است. با آنکه ژاپن از سال ها قبل دارای یک برنامه موفق انرژی هسته ای بوده، مقام های این کشور در مورد حوادث هسته ای قبلی صداقت چندانی نداشته اند و بعید است اطمینان هایی که این بار به مردم می دهند، همه را متقاعد کند.

ریچارد بلک، خبرنگار بی بی سی در امور محیط زیست

zartusht67 - المان - فرانکفورت
ایران که نیروگاه اتمیش غیر استاندارد ساخته شده اگر خدایی ناکرده با نصف قدرت زلزله ژاپن پیش بیاید فاجعه ببار خواهد امد
یکشنبه 22 اسفند 1389

bawafa1385 - المان - هامبورگ
فاجعه ای که از وقوع زلزله در ژاپن بوقوع پیوسته همه ما از طریق وسایل ارتباط جمعی شاهد ان هستیم . مسائل و مواردی که در این فاجعه قابل تعمق است رفتار و کردار مردم ژاپن از این مصیبت بوجود امده است . شما بهیچ وحه در هیچ فرستنده ای ندیده اید که مردم ان گریه کنند . مردم ان زجه بزنند . مردم ان خدا ی قاسم الجبارین را کمک طلب کنند . این ملت زنده و این ملت باهوش با مصیبتی که بوجود امده از هیچ کشوری در خواست کمک نکرده اند از هیچ کسی نخواسته اند که در راه رضای خدا بداد انها برسند . جز یک مورد امریکا که کمک های ان هم فنی است . ما باید از این ملت زنده درس زندگی یاد بگیریم . دنیااز حرکت این ملت در حیران مانده. کشوری که تمام انرا اب احاطه نموده . زندگی واقعی را باید از ژاپنی ها اموخت.من بشما قول میدهم تا یکماه دیگر اثری از این همه ویرانی ها در ان کشور نخواهید دید . من قول میدهم این مردم زنده فقط با اتکا بدولت زنده خود همه مشکلات را از جلو ی پا بردارند.
یکشنبه 22 اسفند 1389

bawafa1385 - المان - هامبورگ
در کشور بلا زده ویران شده ایران که مدیران این کشور انرا بنام کشور امام زمانی مینامند هنوز نتوانسته یک منطقه کوچک بم را که بر اثر زلزله خسارت دیده با گذشت سالها ان منطقه را سامان دهند. دولت خاتمی این سید خندان 24 ساعت پس از وقوع زلزله برای کمک رسانی بمردم مستاصل زیر اوار مانده بم تازه تشکیل جلسه هیئت دولت میدهد. اما در ژاپن از بلند پایه ترین مقام کشوری تا کوچکترین مقام اجرائی تمام وقت 24 ساعت با لباس کار مشغول انجام وظیفه هستند . خلاصه کنم لطفا بفرمائید زندگی حق ان ملت است یا حق کسانیکه مثل طوطی وراجی میکنند. لطفا بما بفرمائید نقش خدای قاسم الجبارین در این فاجعه کجاست.لطفا بفرمائید چند سال و یا چند نسل زمان میخواهد تا مردم ایران ما بپای مردم ژاپن برسند . لطفا تعصب را کنار بگذارید با درایت پاسخ دهید زندگی سراسر اموزش است باید کشور های دیگر را ببینیم با خرد خودمان فکر کنیم و انرا بنسل های دیگر توضیح دهیم زندگی شعار نیست . زندگی درک واقعیات بدور از تعصبات احمقانه است .
یکشنبه 22 اسفند 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.